Hva er Vulkaninfo32.exe? Bør jeg fjerne det?

Filen Vulkaninfo32.exe kan indikere malware

Vulkaninfo32.exe Nvidia er en legitim ekstrakomponent i grafikkprogrammer som benyttes av Vulkan STD. Du finner det i C:\Programfiler, og i startmenyen like etter at du har lastet ned spesifikke oppdateringer fra Nvidia, Intel eller AMD. Databrukere bør imidlertid være oppmerksomme på at det finnes ondsinnede programmer som kan skjule seg under dette navnet. 

Hovedgrunnen til at så mange er bekymret og lurer på Vulkaninfo32.exe-filen, er at det er blitt et separat program på systemet. Før var det del av grafikkdriverne til Nvidia. Det klassifiseres som et API, som består av protokoller, verktøy og rutiner for utvikling av programvare. 

Vulkaninfo 32 gjør at dataspill kan kjøre raskere, og forbedrer dermed i stor grad spillopplevelsen. Mange GPU-enheter inkluderer det dessuten ved lansering av nye driveroppdateringer. Hvis du har oppgradert grafikkdriverne dine i det siste har du dermed ingenting å bekymre deg over. 

Nettkriminelle prøver dessverre å forkle ondsinnede programmer ved å gi dem navn som Vulkaninfo32.exe. Du kan raskt sjekke den digitale signeringen — hvis det ikke er LunarG, bør du foreta nødvendige handlinger for å beskytte systemet ditt mot inntrengere.

Merk at vi ikke anbefaler at du fjerner Vulkaninfo32.exe siden det ikke bør påvirke systemet ditt når det ikke er i bruk. Hvis du er i tvil om legitimiteten, bør du skanne filene dine med et profesjonelt antivirusprogram. For å gjøre dette anbefaler vi at du bruker FortectIntego.

Hvis du bestemmer deg for å fjerne Vulkaninfo32.exe bør du være oppmerksom på at du ikke lenger vil kunne bruke Vulcan API. Selv om datamaskinen din kun støtter Direct X API, bør ingen andre, store endringer forekomme. Derfor anbefaler vi at du sjekker systemet med et antimalware-verktøy for å sørge for at filen er ondsinnet.

Slik sniker ondsinnede filer seg inn i systemet ditt

Selv om den legitime filen Vulkaninfo 32 installeres på datamaskinen din sammen med oppdateringer til grafikkdriveren, kan denne falske varianten bli distribuert sammen med gratisprogrammer. Av samme grunn anbefaler vi at du er svært forsiktig når du laster ned og installerer programvare.

Du bør velge avansert eller tilpasset installasjon der dette er mulig, og aldri hoppe over steg i installasjonsprosessen. Merk at upålitelige og potensielt skadelige programmer forhåndsvelges som ekstrakomponenter, og at du må fjerne avkryssingene for å forhindre dem i å komme inn i systemet ditt.

Eksperter fra NoVirus.uk sier dessuten at du alltid må bruke et profesjonelt antimalware-program for å beskytte datamaskinen din. Sørg imidlertid for at det er pålitelig og robust nok til å håndtere ondsinnede filer. 

Du kan fjerne Vulkaninfo32.exe hvis du er bekymret 

Merk at den legitime filen Vulkaninfo32.exe skal finnes i mappen C:\Programfiler, og at den skal være signert LunarG. Hvis du ser at denne filen kjører når du ikke bruker API, er det en mulighet for at datamaskinen din er infisert. I dette tilfellet må du sette din lit til automatisk eliminering.

Sørg for å bruke FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, eller Malwarebytes til å skanne systemet nøye. Ved forekomst av malware, vil disse antivirus-programmene oppdage alle tilknyttede komponenter og fjerne Vulkaninfo32.exe fra datamaskinen din. Du kan også bruke et annet vel ansett sikkerhetsprogram.

Vi anbefaler imidlertid ikke at du prøver å fjerne Vulkaninfo32.exe på egenhånd. Du kan enten mislykkes i å fjerne det fullstendig, eller du kan skade systemet. Denne prosessen krever nemlig visse dataferdigheter, og uerfarne databrukere anbefales å benytte automatisk fjerning.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.
Om forfatteren
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Eksperten

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Ugnius Kiguolis
Om selskapet Esolutions