Hva er LockApp.exe? Bør jeg fjerne det?

LockApp.exe er en prosess som forårsaker høy CPU-bruk til kryptoutvinning 

LockApp.exe er en kjørbar fil som kategoriseres som en kryptoutvinner (for eksempel bitcoin, monero). Selv om det finnes en legitim Windows-prosess som kjører under samme navn, kan LockApp.exe i visse tilfeller indikere en PC-infeksjon. En av dem er overdreven CPU-bruk av LockApp.exe, noe som kan medføre overoppheting av systemet eller permanent skade. 

Navn LockApp.exe
Type Kryptoutvinner
Skadenivå Høy. Kan skade PC-en permanent hvis den forblir på systemet i lengden
Symptomer Kan øke CPU-bruken med inntil 100 %, programmer begynner å krasje og systemet begynner å fryse
Distribusjon Kan legges til via mistenkelige P2P-sider eller malvertising-kampanjer
Eliminering Den eneste måten for å bli kvitt LockApp.exe med alle komponenter er automatisk avinstallasjon. Bruk FortectIntego for å gjøre dette

Normalt kan brukere installere kryptoutvinneren LockApp.exe uten å være klar over det ved nedlasting av upålitelige programmer fra P2P-nettverk. Siden den kjørbare filen ikke har et synlig vindu, er det vanskelig å oppdage infeksjonen. Brukere kan likevel oppdage at LockApp.exe bruker mye CPU i oppgavebehandleren.

LockApp.exe har som mål å utnytte datamaskinens ressurser for å utføre kryptoutvinning. Utviklerne av dette ondsinnede programmet mottar med andre ord fortjeneste ved å bruke systemets prosessorkraft på en ulovlig måte. Det finnes for øyeblikket ingen informasjon om hvilken digital valuta som blir utvunnet av LockApp.exe-viruset.

Hvis du ikke fjerner LockApp.exe, kan nettkriminelle koble infiserte datamaskiner til botnet, noe som kan føre til enda mer skadelige konsekvenser. LockApp.exe kan føre til følgende problemer: 

  • Redusert systemhastighet;
  • Krasj;
  • Noen programmer lastes kanskje ikke inn;

Det er dessuten ikke bare datasystemet som er i fare hvis LockApp.exe er installert. Ondsinnede programmer har en tendens til å ha flere funksjoner, og LockApp.exe kan bli brukt til å innhente personopplysninger. Normalt innhenter kriminelle detaljer som e-postadresse, bankinformasjon og andre opplysninger som kan bli brukt i phishing-svindler.

Det er derfor helt nødvendig å fjerne LockApp.exe så snart som mulig. Ettersom kryptoutvinningen utføres i bakgrunnen, er det ikke sikkert at brukeren oppdager infeksjonen. Derfor anbefaler eksperter at du installerer et profesjonelt sikkerhetsprogram og kjører jevnlige skann for å se etter LockApp.exe. FortectIntego er et godt alternativ.

Kryptoutvinnere kan skjules som legitime apper på P2P-sider

Selv om angripere kan infiltrere malware-trusselen via ondsinnet søppelpost, plasseres de normalt på P2P-nettsider. Brukere klarer ikke å identifisere det falske programmet, ettersom det er designet for å se legitimt og uskyldig ut. I noen tilfeller benyttes dessuten navnene til produkter fra velkjente selskaper for å lure brukere.

Eksperter anbefaler at du er forsiktig og at du unngår å laste ned programvare fra usikre nettsider. I stedet bør du kun laste ned programmer fra offisielle nettsider, og unngå å klikke på annonser som promoterer programmer. Det beste sikkerhetstiltaket er å installere et antivirus-program på systemet.  

Avslutt LockApp.exe-prosessen

Kryptoutvinnere har utallige komponenter som hjelper dem med å utføre ondsinnede aktiviteter på datamaskinen din. Det er ikke enkelt å fjerne LockApp.exe hvis du ikke er kjent med infeksjonen. Vanlige databrukere klarer ikke å eliminere alle elementer tilknyttet kryptoutvinneren.

Det er imidlertid mulig å fjerne LockApp.exe ved å skanne PC-en med et robust antimalware-verktøy. Ved å gjøre dette stanser du LockApp.exe-prosessen, og unngår at infeksjonen dukker opp igjen på systemet i fremtiden. Installer FortectIntego eller Malwarebytes for å eliminere LockApp.exe.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.
Om forfatteren
Alice Woods
Alice Woods

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Alice Woods
Om selskapet Esolutions