Intego gjennomgå

Intego – multifunksjonelt sikkerhetsprogram for macOS

Intego er en sikkerhetspakke som bidrar til å beskytte macOS- og Mac OS X-maskiner mot ulike trusler, inkludert adware, spyware, trojanere og scareware, samt svindel- og phishing-forsøk. Utviklerne bak Intego har vært i sikkerhetsbransjen siden 1997, og har massevis av erfaring til å tilbyr omfattende beskyttelse for brukere som bestemmer seg for å kjøpe et av programmene for Mac: VirusBarrier X9, Mac Internet Security X9 eller Mac Premium Bundle X9 – alle til en rimelig penge.

I tillegg til grunnleggende beskyttelse mot malware, er Intego Mac Internet Security utstyrt med et arsenal av ekstrafunksjoner, inkludert anti-spam, anti-phishing, databeskyttelse og brannmur. Enhver mistenkelig eller ondsinnet komponent som klarer å komme inn på macOS-systemet blir dermed uskadeliggjort.

I denne anmeldelsen av Intego forklarer vi hvorfor du trenger Intego Mac Internet Security, hvordan det beskytter enheten din, hvor mye det koster og hvilke fordeler det gir.

Navn Intego
Type  Antivirusprogram
Brukes til Dette produktet brukes til å beskytte Mac OS- og Mac OS X-maskiner fra ulike nettrusler og forbedre systemet ved hjelp av andre nyttige funksjoner
Deler Programmet består av to elementer: VirusBarrier X9 og NetBarrier X9
Fordeler  Det gir beskyttelse mot malware og PUP-er, sikrer personopplysninger og filer, blokkerer søppelpost og phishing-meldinger, renser systemet for søppelfiler, øker datamaskinens hastighet
Nedlasting  Du kan laste ned dette verktøyet fra den offisielle nettsiden, eller du kan få det via et annet program

 

Bruk Intego for Mac til å oppnå best mulig beskyttelse mot malware og utallige andre virustyper

Intego antivirus har eksistert i mange år, men mange Mac-brukere tror at ytterligere sikkerhetsverktøy ikke trengs på denne plattformen ettersom den har et innebygget forsvar. Dette stemmer ikke, selv om Mac-maskiner anses som sikrere enn Windows-maskiner. Apple-enheter inkluderer funksjoner som Gatekeeper (stanser installasjon av uautorisert programvare) og XProtect – disse var i utgangspunktet nok til å bekjempe all uønsket programvare som prøvde å infiltrere Mac-systemer.

Etter hvert som populariteten av Apple-produkter vokste, økte også interessen hos nettkriminelle. I følge den nyeste statistikken i Malwarebyte-rapporten State of Malware, økte antall Mac-trusler raskere enn Windows-trusler i 2019. Nye trusler inkluderer såkalte malware-droppers som OSX/Shlayer, som ble oppdaget på 10 % av Mac-maskiner med sikkerhetsprogramvare fra Kaspersky. En trojaner er svært standhaftig og kan omgå innebygget beskyttelse ved å bruke en kryptografisk, digital signatur.

Uten verktøy som Intego Antivirus, kan du oppleve ytterligere Mac-infeksjoner, deling av personopplysninger til ukjente parter (nettkriminelle) og pengetap på grunn av malware-funksjoner som gjør det mulig for angripere å registrere alle tastetrykkene dine. Intego Mac Internet Security er med andre ord et viktig verktøy for å beskytte deg mot trusler på nettet.

Intego versions

Intego: opprinnelse og malware-trusselbilde

Intego er for øyeblikket et av sikkerhetsbransjens ledende selskaper når det gjelder utvikling av anti-malware-produkter for macOS. Selskapet ble grunnlagt i 1997 av Laurent Marteau, og har for øyeblikket hovedkontorer i Seattle i tillegg til kontorer i Washington, Austin, Paris og Nagano. Selskapets motto er: 

Your Mac safety is our #1 priority

Intego har opparbeidet seg et positivt rykte opp gjennom årene. Programvaren brukes på mer enn to millioner enheter over hele verden, og beskytter stadig flere brukere mot nettrusler. Dette er imidlertid ikke det eneste bidraget fra selskapet i løpet av den mer enn tjue år lange driften. Intego-forskere som Joshua Long, Kirk McElhearn, Victor Agreda, Jr., og andre publiserer nemlig jevnlig forskningsresultater og beskriver hvordan ulike malware-trusler fungerer på selskapets sikkerhetsblogg.

Hvis du er ute etter et program som er utviklet av eksperter på området, bør du utvilsomt velge Intego for Mac.

Velge riktig Intego-abonnement

Før du installerer Intego Mac Internet Security, bør du finne ut hva slags beskyttelsesnivå du trenger. Du kan velge mellom tre ulike abonnementer – VirusBarrier X9, Mac Internet Security X9 eller Mac Premium Bundle X9.

  • Hvis du trenger omfattende sikkerhet med ekstrafunksjoner, som organisering av skrivebordet ditt, rask tilgang til filer, fjerning av unødvendige duplikatfiler og andre optimeringsfunksjoner, bør du utvilsomt velge Mac Premium Bundle X9. Prisen for denne pakken kan variere, ettersom selskapet jevnlig tilbyr rabatter på antivirus-produktene sine. Akkurat nå koster denne pakken $ 34,99 per år for én Mac.
  • Mac Internet Security X9 er en av de beste pakkene, og gir god valuta for pengene. Den koster for øyeblikket kun $ 19,99, og inkluderer funksjonene du trenger for å beskytte Mac-maskinen din fra trusler på nettet, inkludert ukjente apper og enheter, phishing- og nettverkstrusler.
  • VirusBarrier X9 er et grunnleggende abonnement som gir den mest nødvendige beskyttelsen for Mac. Denne pakken inkluderer funksjoner som antivirus mot Mac- og Windows-malware, tidsfestede skann og sanntidsbeskyttelse. Hvis du er en erfaren bruker som er forsiktig ved bruk av interenett og installasjon av programmer, kan Integos VirusBarrier X9 være perfekt for deg til kun $ 19,99 per år.

Intego tech support

Det er viktig å være oppmerksom på at du ikke trenger å velge riktig abonnement fra starten av, ettersom du får tilgang til en 30 dagers prøveperiode. Hvis du ikke er fornøyd, kan du bare avinstallere Intego. Alt du trenger å gjøre er å registrere deg på nettet og laste ned installasjonsprogrammet. Når du har kjøpt Intego for Mac og registrert deg, får du tilgang til gratis teknisk støtte via telefon, e-post eller et nettbasert kontaktskjema.

Intego: installasjon og funksjoner

Det er enkelt å installere Intego Mac Antivirus, og det tar bare noen få minutter. Alt du trenger å gjøre er å starte installasjonsprogrammet og følge instruksjonene på skjermen. Når prosessen er fullført, blir du bedt om å velge mellom tre ulike beskyttelsesnivåer; minimum, standard og maksimum.

Hva du bør velge avhenger i stor grad av hvordan du bruker datamaskinen. Hvis du for eksempel vet at du besøker høyrisikosider jevnlig, eller hvis systemet ditt kanskje allerede er infisert av et Mac-virus, er det lurt å velge maksimal beskyttelse. Standardnivået bør imidlertid holde for de fleste vanlige brukere.

Når du har valgt sikkerhetsnivå, får du detaljerte instruksjoner om hver av funksjonene i Intego. Hvis du allerede er kjent med de ulike funksjonene, kan du enkelt deaktivere denne hjelpeteksten. Endelig er du klar for ditt første skann!

Intego installation

Mac Internet Security X9 anti-malware kan beskytte deg fra alle typer trusler

Det finnes utallige anti-malware-produkter på markedet. Mange av disse er gode sikkerhetsløsninger, men noen er mindre sikre, og fungerer til og med selv som malware. Programmer som Advanced Mac Cleaner eller Mac Tweak hevder for eksempel å ha antivirus-teknologi. I realiteten er dette unyttige programmer som er designet for å utsette brukere for falske positiver for å tvinge dem til å kjøpe programmet.

Vi anbefaler derfor på det sterkeste at brukere setter sin lit til tester som er utført av uavhengige laboratorium. Disse tester egenskapene til ulike antivirusprogrammer og vurderer disse basert på beskyttelse, brukervennlighet og ytelse. Intego Antivirus testes kontinuerlig av mange slike laboratorium, inkludert AV-Test og AV-Comparatives. Begge disse bekrefter at programmet klarer å oppdage 100 % av ondsinnet programvare.

Intego AV-Test lab results

Følgende moduler beskytter deg når du bruker Intego for Mac:

  • ContentBarrier
  • NetBarrier
  • VirusBarrier

Programvaren er i stand til å beskytte brukere mot utilsiktede nedlastinger, ondsinnede lenker i sosiale medier, phishing-forsøk og infiserte USB-pinner. Så snart en trussel blir oppdaget på systemet, sørger Intego Mac Internet Security for å sette dem i karantene og fjerne dem. Hvis trusselen har medført systemskade, sørger programmet for å reparere den. 

I tillegg til å sikre systemet mot ondsinnet programvare, er Intego Antivirus i stand til å stanse de fleste potensielt uønskede programmene som lastes ned fra uoffisielle kilder, som torrentsider. Det er viktig å være klar over at adware er den ledende typen Mac-malware, og at denne trusseltypen har vokst de siste årene.

For ekstra sikkerhet kan du også bruke NetBarrier, en effektiv brannmur som kan forhindre angripere fra å få tilgang til nettverket ditt. Den har tre ulike modi; Public Hotspot, Work Hotspot og Home Hotspot. Erfarne brukere kan bruke denne funksjonen til å endre tillatelser og opprette unntak, mens standardinnstillingene er perfekte for de litt mindre datakyndige.

Intego Firewall

Ekstrafunksjoner i Intego Antivirus

Intego Mac Antivirus kommer med mange ulike funksjoner som ikke omhandler malware-beskyttelse. Noen av funksjonene som er inkludert i de ulike programvarepakkene er:

  • Personal Backup er en funksjon som gir deg muligheten til å opprette sikkerhetskopier av de viktigste filene dine på en enkel måte. Ransomware er enda ikke spesielt fremtredende på Mac, men noen fillåsende trusler er allerede i omløp, inkludert KeRanger, Patcher og andre. Hvis du blir infisert av et slikt virus, kan du måtte si farvel til filene dine for godt. Da er det lurt å ha en sikkerhetskopi for hånden.
  • Washing Machine er en annen flott funksjon som kan brukes til å rydde macOS-systemet og fjerne duplikatfiler, hurtigminnet, nedlastinger, logger og andre unyttige filer. Alle disse handlingene kan utføres manuelt ved bruk av innebygde funksjoner på systemet, men Intego gir deg muligheten til å gjøre alt med kun noen få klikk.

Intego additional features

Intego: konklusjon

Med denne anmeldelsen av Intego ønsker vi å spre informasjon blant macOS-brukere, ettersom mange fremdeles er overbeviste om at det ikke trengs noen ekstra sikkerhetstiltak for å beskytte disse maskinene. Mac-systemer er sofistikerte og inkluderer mange sikkerhetsfunksjoner, men det er viktig å være oppmerksom på at nettkriminelle alltid er ett steg foran og jobber med å finne ut hvordan de kan omgå disse innebygde forsvarsmekanismene.

For å oppnå sikkerhet på nettet bør du derfor installere et sofistikert anti-malware-program på Mac-maskinen din. I tillegg til omfattende beskyttelse mot trusler, gir Intego tilgang til funksjoner som hjelper deg med å rense  systemet og øke både ytelsen og hastigheten. Hvis du av en eller annen grunn ikke liker det, kan du avinstallere Intego med noen få klikk. Det er altså ingen grunn til å unngå å prøve dette anti-malware-verktøyet.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med OS X
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Intego har en gratis, begrenset skanner. Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Om forfatteren
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Malware-analytiker...

Kontakt Olivia Morelli
Om selskapet Esolutions

Anmeldelser på andre språk