Private Internet Access gjennomgå

Private Internet Access er en VPN-tjeneste som fokuserer på personvern og som hindrer at tredjeparter og myndigheter spionerer på deg

Private Internet Access VPN (også kjent som PIA) er en VPN-tjeneste som ble etablert av et amerikansk selskap med samme navn i 2010. Verktøyets primærfokus er å tilby personvernbeskyttelse og forhindre at organisasjoner, nettkriminelle og myndigheter spionerer på brukerne ved å etablere en tilkobling via en ekstern server og kryptere brukerens IP-adresse.

PIA er registrert i USA, og er anerkjent som en av de mest populære VPN-tjenestene i USA, Kina, Europa, Russland og andre kontinenter. VPN-et sikrer en stabil tilkobling på 3303 servere i 48 land, og er vel ansett på grunn av avansert VPN-tunellering, sikkerhetsfunksjoner i flere nivåer, TCP/IP-grensesnitt, strenge retningslinjer mot loggføring, kryptering på militærnivå og svært rask ytelse.

Private Internet Access VPN er kompatibelt med alle operativsystemer, inkludert Windows, Linux, macOS, iOS og Android. Det finnes dessuten som en utvidelse for nettleserne Opera, Mozilla Firefox og Google Chrome. Verktøyet kan tilpasses brukerens preferanser.

I tillegg til å maskere brukerens IP-adresse, er Private Internet Access utstyrt med en rekke ekstrafunksjoner, inkludert nødstopp, DNS-lekkasjebeskyttelse og IP-lekkasjebeskyttelse. Med denne VPN-klienten trenger du dessuten ikke å bruke penger på annonseblokkere, ettersom PIA har en innebygget Mace-funksjon som gjenkjenner tredjepartsapper og blokkerer dem automatisk.

Alle tjenestene som tilbys av Private Internet Access VPN er testet av millioner av mennesker. De fleste mener at dette er en kraftig VPN-tjeneste til en rimelig pris. I denne anmeldelsen ser vi nærmere på Private Internet Access, fordeler med denne VPN-klienten og hvordan du kan få tak i den.

Navn Private Internet Access VPN
Personvern Verktøyet sporer ikke brukerrelatert informasjon
Strenge retningslinjer mot loggføring
Krypterer data, skjuler IP-adressen for å sikre at brukeren er anonym
Abonnement Tre ulike abonnementer: én måned, seks måneder, 18 måneder. Prisen varierer mellom € 2,66 til € 9,29 per måned (avhengig av abonnement)
Protokoller IKEv2/IPSec, L2TP/IPSec, OpenVPN (TCP/UDP), WireGuard
Kryptering AES-128, AES-256
Sikkerhetsfunksjoner
 • DNS-lekkasjebeskyttelse
 • Førsteparts DNS
 • IPV6-lekkasjebeskyttelse
 • Støtter TCP Port 443
 • VPN-nødstopp
 • WebRTC-lekkasjebeskyttelse
Ekstrafunksjoner Annonseblokker, SOCKS, delt tunellering

Private Internet Access VPN sikrer komplett anonymitet

Private Internet Access VPN loggfører absolutt ingenting. Dette er en av funksjonene som gjør at denne programvaren skiller seg ut fra resten av VPN-tjenestene på markedet. Programvareutviklerne følger strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen informasjon som blir sendt over nettverket blir loggført. 

Strenge retningslinjer mot loggføring sikrer at ingen personopplysninger lekkes mens du surfer på nettet, laster ned innhold eller søker etter noe på nettet. PIA loggfører ingenting, og ingen aktivitetslogger kan innhentes av tredjeparter. I personvernerklæringen står det:

The data controller does not collect or log any traffic or use of its Virtual Private Network (“VPN”) or Proxy.

Sterk sikkerhets- og krypteringsmodell

Private Internet Access eller PIA er et av de tryggeste VPN-ene på markedet. Det benytter en pålitelig krypteringsmodell for å skjule brukerens IP-adresse og nettrafikk. Verktøyet støtter flere protokoller, inkludert OpenVPN, WireGuard, IKEv2 og L2TP/IPSec. Brukeren får dessuten muligheten til å velge mellom UDP- og TCP-tilkoblinger.

PIA krypterer i utgangspunktet internettilkoblingen med OpenVPN og 128-bits AES-kryptering. Brukere kan imidlertid tilpasse krypteringsmodellen og bruke AES-256 (CBC eller GCM) i stedet. Kryptering av dataautentisering og VPN-håndtrykk er i utgangspunktet satt til RSA-2048 og SHA-256, men brukere kan endre dette manuelt, til RSA-4096 og SHA-384, eller slå av krypteringen. Muligheten til å tilpasse krypteringsmetodene er svært praktisk, ettersom sterkere kryptering betyr redusert internetthastighet. Derfor kan brukere velge å bruke en svakere krypteringsmodell for å øke hastigheten.

PIA encryption model

PIA er for øyeblikket i ferd med å utvikle ny støtte for VPN-protokollen WireGuard, som basert på de siste testene også forbedrer hastigheten på VPN-tjenesten og gjør det mulig å oppnå størst mulig grad av beskyttelse og sikkerhet.

PIA støtter dessuten innebygd beskyttelse mot IPv4- og IPv6-lekkasje, DNS-lekkasje og en nødstopp (noen problemer kan oppstå i PIAs nettleserutvidelser).

I tillegg til å kryptere internettrafikk og IP-adresser, har VPN-klienten massevis av ekstrafunksjoner. De fleste av disse er tiltenkt erfarne brukere, og gir mer avanserte sikkerhetsalternativer:

 • VPN-nødstopp
 • SOCKS5 proxy
 • Beskyttelse mot malware og sporing
 • Delt tunellering
 • Portvideresending

Disse funksjonene kan aktiveres manuelt via innstillinger. I PIAs nettleserutvidelse for Chrome er det også mulig å aktivere funksjoner for å blokkere lokasjonstilgang, informasjonskapsler og nettsidereferanser.

Installasjon og kompatibilitet

Personal Internet Access for Macs

I motsetning til de fleste konkurrenter, støtter Private Internet Access VPN alle typer operativsystemer, inkludert:

 • Windows
 • Linux
 • macOS
 • iOS
 • Android

Det finnes både skrivebords- og mobilversjoner, samt en utvidelse for nettleserne Mozilla Firefox, Opera og Google Chrome. I tillegg er det kompatibelt med strømmeenheter som Amazon Fire TV Stick. Det kan brukes på opptil ti enheter samtidig, slik at det kan deles med venner og familie.

Installasjonen er svært enkel. Først velger du abonnementet som passer best for deg (én måned, seks måneder, ett år), og deretter laster du ned nedlastingsveilederen. Grensesnittet kan i utgangspunktet virke å være litt komplisert, men bare gi det litt tid.

Brukergrensesnitt er faktisk svært brukervennlig, og det kreves ingen teknisk kunnskap å tilpasse verktøyet slik du vil. Du kan velge mellom mørk eller lys modus, velge språk (19 tilgjengelige alternativer) og velge mellom kompakt standardmodus eller detaljert modus (viser menyen for hurtiginnstillinger, ytelsesrapport, abonnementstype og mer).

PIA works on most of the platforms

Hastighet, ytelse, ubegrenset internettilgang

Det er velkjent at VPN-er reduserer internett- og nedlastingshastigheten. Likevel er det slik at en profesjonell VPN-tjenester generelt sett ikke skal påvirke hastigheten, og PIA er et slikt VPN. De som trenger sterkere kryptering kan tilpasse innstillingene, mens krypteringen kan svekkes hvis hastigheten er for lav.

Personal Internet Access speed

Ved bruk av PIA gis ubegrenset tilgang til internettjenester i USA, Storbritannia, Nederland, Canada, Romania, Tyskland, Frankrike, Sverige og Sveits. Mange ønsker å omgå geografiske begrensninger, ikke av personvernmessige årsaker, men for å få tilgang til tjenester som Netflix, BBC, Player, Hulu, Disney+ og mange andre.

Det finnes mange tjenester som er basert på strenge retningslinjer for sensur. For eksempel har folk i Kina svært begrenset internettilgang. PIA kan hjelpe deg med å omgå disse begrensningene. I tillegg til å omgå blokkeringer og brannmurer, kan PIA VPN også gi tilgang til ulike P2P-tjenester som er blokkert av internettleverandøren din. 

Personal Internet Access opens Netflix

Enheter, priser og abonnement

Hvis du vurderer å kjøpe et Private Internet Access-abonnement, kan du velge mellom tre ulike alternativer. Hvis du kun ønsker å teste tjenesten, kan du velge et månedsabonnement til € 9,29. Det er også mulig å spare penger ved å abonnere på PIA i seks måneder for en engangssum på € 55,74. Merk også at leverandøren ofte tilbyr rabatter.

Akkurat nå kan du for eksempel kjøpe et halvårsabonnement til € 34, noe som tilsvarer € 5,67 i måneden. Den beste prisen får du hvis du velger et årsabonnement, til en ordinærpris på € 130,06. Akkurat nå tilbys imidlertid en 71 % rabatt, slik at du kan få det til € 2,66 i måneden. I tillegg får du to gratismåneder. 

Personal Internet Access pricing

Prisen på PIA kan altså variere, men jo lenger abonnement du velger, jo lavere blir prisen. Det kan dessuten lønne seg å følge med på tilbud. Uansett er prisen for PIA overkommelig for de aller fleste. Hvis du kun ønsker å teste tjenesten, kan du dra nytte av en 30 dagers pengene tilbake-garanti.

Et PIA-abonnement kan brukes på opptil ti enheter samtidig. Dermed kan du beskytte alle enhetene dine med kun ett abonnement. Registrerte brukere kan dessuten dra nytte av døgnåpen kundestøtte (kun på engelsk), live chat (mandag til fredag) en database med ofte stilte spørsmål og artikler som bidrar til å løse alle PIA-relaterte problemer. 

Konklusjon om Private Internet Access VPN 

I denne anmeldelsen av Private Internet Access VPN, har vi sett på hovedgrunnene til at denne tjenesten er nyttig og hvorfor internettbrukere bør velge dette verktøyet. PIA sørger for personvernbeskyttelse og anonym nettsurfing, og loggfører dessuten ingen aktivitet eller brukerinformasjon.

Ved å bruke denne tjenesten kan du unngå at myndighetene spionerer på deg. PIA gir deg dessuten muligheten til å omgå sensur, brannmurer, tredjeparts informasjonskapsler, spyware og tredjepartsapper. Disse ekstrafunksjonene sørger for ekstra sikkerhet når du surfer på nettet.

VPN-er kan ofte redusere hastigheten på nedlastinger eller påvirke nettleserhastigheten, men de er likevel viktige for beskytte personvernet ditt og unngå malware på nettet.

PIA er et godt valg, og du får massevis av funksjoner til en rimelig pris. Du kan beskytte opptil ti enheter samtidig med ett abonnement, uansett hvilken plattform du bruker (Windows, Mac, iPhone eller Linux). Hvis du er i tvil, anbefaler vi at du prøver et månedsabonnement. Hvis du ikke er fornøyd, kan du be om refusjon og få pengene dine tilbake. PIA tilbyr nemlig en 30 dagers pengene tilbake-garanti.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Private Internet Access Fornøyd-
garanti
Last ned
Private Internet Access Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med OS X
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Private Internet Access, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Private Internet Access har en gratis, begrenset skanner. Private Internet Access tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Om forfatteren
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ekspert i å bekjempe malware, virus og spyware...

Kontakt Linas Kiguolis
Om selskapet Esolutions