Om oss

Oppdatert

Viruset.no er et prosjekt opprettet for å gi brukere informasjon om spyware, malware, adware og andre skadelige programmer som spres på nettet. Det er en av de største kildene til sikkerhetsrelatert informasjon, noe som er essensielt når man prøver å forhindre eller fjerne virus. Her finner man tydelige og profesjonelt skrevne beskrivelser av parasitter, detaljerte instruksjoner for fjerning, anmeldelser av anti-spionvare og antivirus-programmer, nyhetsartikler og mye mer.

Viruset.no er ikke en nykommer. Folk bak dette prosjektet begynte å analysere malware (spyware, adware, trojanere osv.) i 2004. Helt siden den gang har målet for dette nettstedet vært det samme – å hjelpe brukere med å fjerne ETHVERT virus.

Viruset.no tilbyr kvalitetsinformasjon om malware og generell sikkerhet. Innholdet som publiseres her er delt inn i flere hovedseksjoner:

NYHETER – få den nyeste informasjonen om PC-sikkerhet

Internett er i stadig endring. Hver dag kommer det nye virus, kritisk sårbarhet, nye versjoner av sikkerhetsprogrammer og ulike forskningsresultater på spyware. Derfor har vi opprettet en nyhetsseksjon. Her finner du informasjon om de viktigste problemene tilknyttet spyware, notoriske parasitter, lansering av sikkerhetsprogrammer og viktige hendelser. Vi legger dessuten vekt på villedende annonser, søppelpost og phishing.

Gå til nyheter

MALWARE – de nyeste virusene og tilhørende metoder for fjerning

Malware-seksjonen er den største hos viruset.no og inkluderer alle typer parasitter. Nytt innhold blir lagt til av Viruset.no-eksperter hver eneste dag. Her finner du mer enn 8000 trusler, og dette tallet er stadig økende. Alle beskrivelser tilbyr detaljert informasjon om virusets oppførsel, distribusjonsteknikker og metoder for fjerning. Brukere kan finne detaljerte veiledninger for manuell fjerning og anbefalte verktøy for automatisk fjerning. Programmer som er opplistet her er normalt de som ble brukt ved testing av viruset. Alle beskrivelser inneholder ekstraopplysninger som normalt avsløres etter at viruset har fungert en stund.

Gå til Malware

PROGRAMVARE – sammenligner de mest avanserte programmene for fjerning av malware

Det finnes mange ulike antispyware-programmer på dagens marked. Det er imidlertid ikke alle som er av samme kvalitet – noen antispyware-programmer kan kun fjerne virus, mens andre garanterer topp beskyttelse. Derfor har vi bestemt oss for å lage en egen programvare-seksjon slik at vi kan hjelpe brukere med å velge den beste virusfjerneren. Her finner du omtaler om ulike programmer, testresultater og gjennomsnittlig rating.

Gå til programvare

FILER – vit hvilke filer du bør unngå

Filer-seksjonen har mye til felles med Malware-seksjonen fordi virus ikke kan fungere uten filer. Alle filer er gruppert etter type, dvs. utvidelse. De fleste filene har korte beskrivelser, men du vil alltid kunne vite hvilke av dem som tilhører harmløs programvare og hvilke som er ondsinnet. Filbiblioteket blir stadig oppdatert.

Gå til filer

SPØR OSS – Viruset.no kundestøtte

Hovedformålet med dette prosjektet er å hjelpe folk med å bekjempe ulike dataparasitter, inkludert spyware, malware, adware, trojanere osv. Vi prøver å oppfordre folk til å bruke manuelle instruksjoner for fjerning av parasitter, men av og til er det umulig å bruke dem fordi nettet er fullt av sofistikerte virus som kun kan elimineres ved hjelp av komplekse veiledninger for fjerning. Dette er ikke en enkel oppgave. For å hjelpe folk med å spare tid og dessuten hjelpe dem med å unngå mulige problemer som kan forårsakes av feilaktig bruk av instruksjoner, har vi laget en Spør oss-seksjon. Du er velkommen til å stille spørsmål, svare på andres spørsmål og delta i diskusjoner. Vi vil gledelig hjelpe deg.

Gå til spør oss (Viruset.no kundestøtte)

Dersom du har spørsmål angående viruset.no-prosjektet kan du kontakte oss via informasjonen som oppgis på Kontakt oss-siden. Les Personvernerklæringen, Vilkår for bruk og Ansvarsfraskrivelse her.