Fjern Tohj-virus (virus) - Rask dekrypteringsløsning

Tohj fjerningsguide for virus

Hva er Tohj ransomware?

Tohj ransomware infiltrerer datamaskinen i det skjulte, slik at data blir infisert ut av det blå

Tohj ransomware

Tohj ransomware er en trussel som krypterer ofte brukte filer, og deretter kreves løsepenger. Infeksjonen endrer den opprinnelige koden i dokumenter, bilder, lydfiler, videofiler og til og med arkiv og sikkerhetskopier. Deretter markeres filene med endelsen .tohj, derav trusselens navn.

Ransomware-viruset Tohj kan gjøre ytterligere skade, da det påvirker andre funksjoner på datamaskinen for å sikre at det kan fortsette å gjøre skade. Det kan til og med deaktivere ulike funksjoner og programmer på datamaskinen som er ansvarlig for filgjenoppretting eller malware-fjerning. Brukerne har dermed få alternativer, og kan føle seg tvunget til å betale.

Men, du bør aldri tro på at det å betale løsepengene er den eneste og beste muligheten for filgjenoppretting. Utviklerne av Tohj-viruset har lagt ulike krav i meldingen _readme.txt, men alle disse bør ignoreres. Det å kontakte kriminelle i seg selv kan være skadelig, og du bør ikke engang vurdere å forhandle med dem.

Name Tohj ransomware
Type Kryptovirus, fillåser
Familie STOP ransomware/Djvu filvirus
Filendelse .tohj
Kontaktopplysninger [email protected], [email protected]
Melding _readme.txt
Eliminering Verktøy som SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes kan fjerne kryptoviruset
Reparasjon Kjør FortectIntego for å reparere skade på datamaskinen din

Slik fungerer ransomware-trusselen

Ransomware-viruset Tohj er en unik trussel, selv om de ulike variantene av samme virus har mange identiske egenskaper. Dette viruset er et av de mest utbredte . Det er ingen grunn til å kontakte de som står bak disse truslene, spesielt ikke når det gjelder denne ransomware-varianten.

Infeksjonen krever penger via meldingen _readme.txt, men du bør ikke la deg skremme av disse kravene. Du bør absolutt ikke betale, og Tohj-filviruset bør fjernes så raskt som mulig uten å betale utviklerne. Det er ingen garanti for at du kan gjenopprette filene selv om du betaler.

Selv om du sletter ransomware-viruset Tohj så snart filene blir låst, kan infeksjonen også påvirke datamaskinen på andre måter. Trusselen er kjent for å endre vertsfiler, slik at ofrene ikke får tilgang til sider som tilbyr hjelp i slike situasjoner. Den kan også deaktivere antivirusverktøy.

Systemfunksjoner som sikkerhetsmodus eller Shadow Explorer kan hjelpe deg med å gjenopprette filer som er infisert, og ransomware-trusselen deaktiverer derfor disse for å fjerne alt håp hos ofrene. Det er mye som må gjenopprettes for å få datamaskinen til å fungere trygt og optimalt igjen.

Familie med skadelige trusler

Ransomware-viruset Tohj kommer fra ransomware-familien Djvu som har vært kjent i årevis. Men, i 2019 introduserte utviklerne avanserte metoder, og spesielt nye lanseringer som denne kan bety begrensede muligheter for fil- eller systemgjenoppretting.

Utviklerne har brukt ulike funksjoner i denne ransomware-versjonen. Men, meldingen om løsepenger er den samme som fra starten av, da både filnavnet og teksten er identisk. Selv løsepengebeløpet de ber om og rabatten på 50 % de første 72 timene er en gammel funksjon. Men, det å betale $ 490 eller $ 980 hjelper deg ikke med å få gjenopprettet filene.

Tohj-filvirus

Filviruset Tohj er en alvorlig infeksjon som involverer direkte pengeutpressing og skadelige systemprosesser. Jo raskere du blir kvitt det, jo bedre. Men, det kan være vanskelig å fjerne det, siden dette ikke er en ny trussel eller en nyutviklet versjon av fillåseren. Sørg for å ta dette med i betraktningen og fjern eventuelle rester før du begynner å gjenopprette filer.

Familien denne trusselen tilhører kan ikke lenger dekrypteres, fordi operatørene har endret metodene sine, og nå kun benytter nettbasert nøkkeloppretting. Dette betyr at alle systemer som er infisert av den samme trusselen har ulike ID-numre.

Tohj-filviruset benytter slike unike ID-er under krypteringsprosessen nettopp fordi det ikke gir muligheter for dekryptering. Bruken av offline-nøkler gjorde det tidligere mulig å få tilbake filene, siden én nøkkel ble brukt på samme ofrene av infeksjonen.

Mulig dekrypteringsalternativ

Av og til svikter tilkoblingen til serveren som kreves for denne ID-prosessen, og derfor kan det av og til være mulig å bruke verktøyet som ble laget av sikkerhetsekspertene hos Emsisoft. Hvis dekrypteringsprogrammet sier at dataene dine ble låst med en offline-ID men at den for øyeblikket ikke kan gjenopprettes, bør du prøve senere. Du kan også måtte laste opp et sett med filer – én som er kryptert og én som ikke er det – til selskapets servere før du fortsetter.

Fjerning av infeksjonen

Løsepengene bør ikke betales. Eksperter anbefaler at du ikke engang kontakter disse aktørene. De er ikke akkurat kjent for å holde det de lover i løsepengemeldingen. Trusselen kan infisere datamaskiner og spre seg videre, men noe av koden kan være igjen, slik at du først må fjerne ransomware-viruset Tohj og deretter se på filgjenoppretting.

Trusselen kan legge igjen andre virus, og det er derfor viktig å kjøre et grundig antimalware-skann for å finne alle infeksjoner og potensielt ondsinnede filer knyttet til infeksjonens aktiviteter. Infeksjonen kan deaktivere ulike prosesser og programmer, inkludert antivirusverktøy og funksjoner. Bruk derfor programmer som SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes og fjern Tohj-viruset på en trygg måte.

Disse programmene kan oppdage infeksjoner og filer knyttet til akkurat disse prosessene, og maskinen kan dermed renses helt hvis du velger et pålitelig verktøy og skanner datamaskinen grundig. Sørg for å basere valget ditt på deteksjonsrate og pålitelighet. Ikke last ned verktøy fra vilkårlige nettsider eller piratsider, siden mange disse faktisk brukes til å spre ransomware.

Filviruset Tohj og det aktive viruset kan fjernes, men husk at eliminering ikke er det samme som dekryptering. Men, det å beholde trusselen og legge til nye filer eller gjenopprette dem med kopier, kan føre til permanent skade på datamaskinen.

Systemgjenoppretting

Ransomware-trusselen Tohj kan også skade datamaskinen utover filene som blir kryptert. Når en systemfil blir skadet av malware, kan ikke antivirusprogram gjøre noe med den, og lar den bare være. Dermed kan offeret oppleve problemer med ytelsen, stabiliteten og brukskvaliteten, til en slik grad at Windows må installeres på nytt.

Derfor anbefaler vi bruk av FortectIntego, med en unik, patentert teknologi. I tillegg til å fikse virusskade etter infeksjon kan også dette verktøyet fjerne malware som allerede har brutt seg inn i systemet. Det kan også fikse ulike Windows-relaterte problemer som ikke er forårsaket av malware-infeksjoner, for eksempel blåskjerm, frys, registerfeil, skadede DLL-filer osv.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Tohj fjerningsguide for virus

Ransomware: gjenopprett filene dine med et gjenopprettingsprogram

Siden mange brukere ikke sørger for sikkerhetskopiering av data før de blir angrepet av ransomware, mister de ofte tilgang til filene sine for godt. Det er svært risikabelt å betale nettkriminelle, ettersom de ikke nødvendigvis holder det de lover og kanskje aldri sender det nødvendige dekrypteringsverktøyet.

Dette høres kanskje forferdelig ut, men ikke all data er tapt. Gjenopprettingsprogrammer kan klare å hjelpe deg i noen situasjoner (det avhenger i stor grad av  krypteringsalgoritmen som er brukt, hvorvidt ransomware-trusselen klarte å fullføre de programmerte oppgavene osv.). Siden det finnes tusenvis av ulike ransomware-stammer, er det umulig å si på forhånd hvorvidt et tredjepartsprogram kommer til å fungere for deg.

Derfor foreslår vi at du prøver, uavhengig av hvilken ransomware som har angrepet datamaskinen din. Før du starter, er det viktig å tenke på følgende:

 • Siden de krypterte filene på datamaskinen din kan bli permanent skadet av sikkerhets- eller gjenopprettingsprogrammer, bør du først opprette sikkerhetskopier. Bruk en USB-pinne eller en annen lagringsenhet.
 • Ikke prøv å gjenopprette filene dine med denne metoden før etter at du har skannet systemet med et antimalware-program.

Installer datagjenopprettingsprogram

 1. Last ned Data Recovery Pro.
 2. Dobbeltklikk for å kjøre installasjonsveilederen.
  Ransomware: gjenopprett filene dine med et gjenopprettingsprogram
 3. Følg instruksjonene på skjermen for å installere programmet. Ransomware: gjenopprett filene dine med et gjenopprettingsprogram
 4. Etter at du har klikket på Finish, kan du bruke appen.
 5. Velg Everything, eller angi enkeltmapper du ønsker å gjenopprette filer fra. Ransomware: gjenopprett filene dine med et gjenopprettingsprogram
 6. Klikk på Next.
 7. Nederst i vinduet velger du Deep scan, før du angir hvilke disker som skal skannes. Ransomware: gjenopprett filene dine med et gjenopprettingsprogram
 8. Klikk på Scan og vent til skanneprosessen er fullført. Ransomware: gjenopprett filene dine med et gjenopprettingsprogram
 9. Du kan nå velge hvilke mapper/filer du vil gjenopprette – husk at du også har muligheten til å søke etter filnavn!
 10. Klikk på Recover for å gjenopprette filene dine. Ransomware: gjenopprett filene dine med et gjenopprettingsprogram

Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Viktig! →
Manuell fjerning kan være for komplisert for vanlige databrukere. Det krever avansert IT-kunnskap å utføre det riktig (hvis viktige systemfiler blir fjernet eller skadet, kan det føre til uopprettelig skade på Windows-systemet). I tillegg kan det ta flere timer å utføre. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du bruker den automatiske metoden som beskrevet ovenfor.

Steg 1. Åpne sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling

Manuell fjerning av malware bør utføres i sikkerhetsmodus. 

Windows 7/Vista/XP

 1. Klikk på Start > På/Av > Start på nytt > OK.
 2. Når datamaskinen din starter opp, trykker du på F8-knappen (hvis dette ikke fungerer, prøv F2, F12, Del – det avhenger av hovedkortet ditt) flere ganger helt til du ser vinduet for avansert oppstart.
 3. Velg Sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling fra listen. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Windows 10 / Windows 8

 1. Høyreklikk Start-knappen og velg Innstillinger.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Bla nedover og velg Oppdatering og sikkerhet.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. I menyen til venstre velger du Gjenoppretting.
 4. Bla nedover til Avansert oppstart.
 5. Klikk på Start på nytt nå.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Velg Feilsøking. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 7. Gå til Avanserte alternativer. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 8. Velg Oppstartsinnstillinger. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 9. Klikk på Start på nytt.
 10. Trykk 5 eller klikk på 5) Aktiver sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 2. Slå av mistenkelige prosesser

Windows' oppgavebehandler er et nyttig verktøy som viser alle prosesser som kjører i bakgrunnen. Hvis det dukker opp malware-prosesser her, må de avsluttes:

 1. Trykk på Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne oppgavebehandleren.
 2. Klikk på Detaljer.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. Bla nedover til Bakgrunnsprosesser og se etter mistenkelige oppføringer.
 4. Høyreklikk og velg Åpne filplassering.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Gå tilbake til prosessen, høyreklikk og velg Avslutt oppgave.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Slett innholdet i den ondsinnede mappen.

Steg 3. Sjekk oppstartsprogrammer

 1. Trykk Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne Windows oppgavebehandler.
 2. Gå til fanen Oppstart.
 3. Høyreklikk det mistenkelige programmet og klikk på Deaktiver.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 4. Slett virusfiler

Malware-relaterte filer kan dukke opp på flere ulike steder på datamaskinen din. Her er instruksjoner som kan hjelpe deg med å finne dem:

 1. Skriv Diskopprydding i Windows' søkefelt og trykk på Enter.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Velg stasjonen du ønsker å rense (C: er som regel hovedstasjonen, og det er sannsynligvis her du finner ondsinnede filer).
 3. Bla gjennom Filer som skal slettes-listen og velg følgende:

  Midlertidige Internett-filer
  Nedlastinger
  Papirkurv
  Midlertidige filer

 4. Velg Rydd opp i systemfiler.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Du kan også se etter andre ondsinnede filer som skjuler seg i følgende mapper (angi disse oppføringene i Windows-søkefeltet og trykk på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Etter at du er ferdig, starter du PC-en på nytt i normalmodus.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot Tohj og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Eksperten

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Ugnius Kiguolis
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk