Hva er Winrmsrv.exe? Bør jeg fjerne det?

Winrmsrv.exe er en legitim, kjørbar fil fra Microsoft, men den kan også indikere malware-infeksjon

Winrmsrv.exe er en bakgrunnsprosess som brukere kan finne på datamaskinene sine ved å åpne oppgavebehandleren. Denne kjørbare filen kommer fra Microsoft, og er normalt plassert i mappen C:\Windows\system32\ folder. Mange brukere har begynt å klage over at brannmuren blokkerer innkommende tilkobling fra Winrmsrv.exe, og ber om tillatelse til å innhente informasjon. Ettersom det står at utvikleren er Microsoft, blir brukerne usikre på hvorvidt filen er legitim eller ikke.

Faktisk er det slik at Winrmsrv.exe kan være både en harmløs fil og en trojaner som fungerer som en kryptoutvinnende malware-trussel på den infiserte enheten. Brukere som ser brannmurmeldingen bør umiddelbart blokkere tilkoblingen. Hvis Winrmsrv.exe allerede kjører i bakgrunnen og forårsaker redusert systemytelse eller andre problemer, bør du undersøke hvorvidt filen er knyttet til malware.

Navn  Winrmsrv.exe 
Type Windows-systemfil (legitim); trojaner/kryptoutvinner (ondsinnet)
Infiltrering  Trojanere lastes normalt ned fra ondsinnede nettsider med piratkopierte programmer, eller via e-postvedlegg/hyperlenker
Symptomer Legitime Windows-filer skal ikke forårsake noen problemer. Malware-versjonen av filen bruker til kryptoutvinning, noe som kan forårsake høy bruk av prosessorkraft, redusert PC-ytelse, systemkrasj, blåskjerm osv.
Signatur  Originalfilen er signert med Microsofts sertifikat; den ondsinnede versjonen har ingen digital signatur
Tilknyttet malware  Trojaner: Win32/CoinMiner.C!rfn, IDP.Generic.5b85ceb558ba.3.2, Win64: Trojan-gen
Fjerning For å bli kvitt malware-trusselen, må du skanne datamaskinen med et vel ansett antimalware-program
Gjenoppretting og optimering Malware kan skade flere Windows-komponenter eller endre innstillinger på systemet. For å reversere endringene og fikse virusskade, kan du skanne datamaskinen med FortectIntego

Merk at fjerning eller avslutning av Winrmsrv.exe ikke må utføres hvis filen er legitim og signert av Microsoft. Hvis du avslutter en prosess som er påkrevd for normal Windows-drift, kan du oppleve ustabilitet, feil, etterslep, krasj og andre problemer. Hvis du er i tvil, bør du sjekke hvorvidt filen er digitalt signert og befinner seg i Windows32-mappen:

  • Høyreklikk på Winrmsrv-prosessen og klikk på Egenskaper
  • I fanen Generelt kan du se filplasseringen, som skal være C:\Windows\System32
  • Velg Digitale signaturer øverst
  • Klikk på signaturen og velg Detaljer 
  • Velg Vis sertifikat

Hvis du ikke har muligheten til å utføre de tre siste stegene (fordi det ikke finnes noen oppføringer under signaturlisten), er det en stor sjanse for at du har å gjøre med Winrmsrv.exe-viruset. Ondsinnede aktører bruker Microsoft-navnet for å unngå at brukere blir mistenkelige, men den falske filen er altså ikke legitim.

Ulike typer malware kan være tilknyttet trojaneren Winrmsrv.exe, men det er sannsynligvis en kryptoutvinner. Denne malware-trusselen misbruker dataressurser til å utvinne kryptovalutaer for ondsinnede aktører. I de fleste tilfeller bruker viruset CPU- og/eller GPU-kraft for å utføre matematiske beregninger, noe som krever nesten hele maskinvarens kapasitet. Brukere kan derfor oppleve økte strømregninger eller at de ikke kan utføre oppgaver som krever mye CPU-bruk, som gaming eller avspilling av HD-videoer.

Det verste er at Winrmsrv.exe-viruset kan deaktivere Windows-forsvaret (en bruker opplevde for eksempel at oppdateringstjenesten i Windows var avsluttet), avinstallere antimalware-programmer og laste ned andre ondsinnede programmer i bakgrunnen. Brukere kan derfor avsløre sensitive opplysninger til nettkriminelle eller oppleve at filer blir kryptert av ransomware.

For å fjerne trojaneren Winrmsrv.exe fra datamaskinen din, må du skanne den med et vel ansett antimalware-program, som SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes. Merk at malware også kan skade flere Windows-filer, noe som fører til systemkrasj, feil, etterslep og andre problemer. Hvis du har problemer etter å ha fjernet Winrmsrv.exe-viruset, kan du bruke et reparasjonsverktøy, som FortectIntego, for å reparere PC-en.

Trojanere kan bli distribuert på ulike måter

En trojaner er en type malware som kan utgjøre en rekke ulike trusler. Navnet kommer av måten den blir installert på offerets system. Du har trolig hørt historien fra antikkens Hellas, da Odysseus la en slu plan for å komme seg inn i byen Troja ved å gjemme menn i en trehest. En trojaner er en trussel som later som at det er et harmløst program, men som infiserer maskinen med malware så snart den blir åpnet. Innholdet i trojanere kan variere, og de kan være programmerte til å gjøre ulike ting på datamaskinen. De kan for eksempel innhente tastetrykk, ta skjermbilder, omdirigere brukere til ondsinnede nettsider, utvinne kryptovalutaer osv.

For å beskytte deg mot trojanere, bør du være klar over triksene som ondsinnede aktører bruker for å lure ofrene til å installere malware i stedet for programmet de er ute etter. Her er det to vanligste distribusjonsmetodene av trojanere:

  • Pass deg for phishing-epost. Ondsinnede aktører bruker normalt et eksisterende botnet til å sende ut slike e-poster til tusenvis av brukere. Et dokument med aktive makroer blir gjerne vedlagt e-posten, eller selve e-postteksten inneholder en ondsinnet lenke. Ved hjelp av sosial manipulering blir mange brukere lurt til å åpne vedlegget eller klikke på hyperlenkene, noe som fører til at PC-en blir infisert. Du bør aldri tillate makroer eller klikke på lenker i slike e-poster.
  • Ikke last ned ulovlig programvare. Piratkopierte programmer og lignende er ofte fulle av malware. En av de vanligste ransomware-familiene, Djvu, bruker denne metoden. Noen slike nedlastingsfiler kan gi deg det du forventer, men i tillegg installeres noe mer i bakgrunnen, som du ikke oppdager. Hvis du ikke har et aktivt antivirus-program, kan slike trojanere være aktive i flere måneder eller til og med år før du oppdager dem.

Slik blir du kvitt Winrmsrv.exe-viruset

Trojanere kan infisere systemet ditt med en rekke ulike malware-trusler, og funksjonen kan variere litt. Malware-typen som er knyttet til Winrmsrv.exe-viruset er en kryptojacker. I tillegg til å redusere hastigheten på datamaskinen, kan trusselen føre til installasjon av andre ondsinnede programmer. For å fjerne Winrmsrv.exe fra datamaskinen din, må du skanne enheten med et antimalware-program som kan finne alle ondsinnede komponenter og fjerne dem.

Merk at fjerning av Winrmsrv.exe ikke må utføres hvis filen er legitim (dvs. signert av Microsoft). Dette kan nemlig føre til at Windows-systemet slutter å fungere. Hvis du er usikker på hvorvidt filen er legitim, bør du bruke et vel ansett sikkerhetsprogram. Du bør uansett ikke slippe Winrmsrv.exe gjennom brannmuren, da det er uvanlig at legitime Windows-filer ber om slike tillatelser.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.
Om forfatteren
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Olivia Morelli
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk