Hva er aa.hta? Bør jeg fjerne det?

aa.hta – problematisk, kjørbar fil som er tilknyttet Amazon Assistant-appen

aa.hta er en kjørbar fil som er nært tilknyttet nettlesertillegget Amazon Assistant. Dette er en legitim app, produsert av Amazon. Tvilsomme distribusjonsteknikker og påtrengende annonser kan imidlertid omdirigere brukere til skadelige nettsider. Dette har ført til at mange stiller store spørsmålstegn ved appen. Vær oppmerksom på at du ved å bruke denne utvidelsen er i fare for å bli infisert av malware. Sensitiv informasjon står dessuten i fare for å bli avslørt. Brukere har også rapportert om at de sliter med å eliminere aa.hta-filen, ettersom fjerningsknappen er inaktiv. 

SAMMENDRAG
Navn aa.hta
Type Adware/PUP
Relatert til Amazon Assistant, 7.hta
Skadenivå Lavt til middels
Distribuering Programvarebundling, mistenkelige nettsider
Eliminering For å bli kvitt aa.hta, må du laste ned og installere FortectIntego. Utfør deretter et komplett systemskann

aa.hta kan komme inn i systemet etter nedlasting av Amazon Assistant fra offisielle nettsider. Dette er imidlertid ikke den vanligste måten brukerne blir introdusert til filen på. Ofre rapporterer om at de har oppdaget den kjørbare filen i oppgavebehandleren etter oppdatering av MS Edge eller Java ved bruk av automatiske innstillinger. Denne typen distribusjon kalles programvarebundling, og benyttes ofte av freeware-utviklere (Amazon i dette tilfellet).

Hovedproblemet med aa.hta er at det overøser brukere av Google Chrome, Internet Explorer, Safari, Mozilla Firefox eller andre nettlesere med uendelige annonser. Disse kan ha villedende innhold som fører ofrene til potensielt skadelig domener på nettet. Brukere kan også bli forstyrret av shoppingtilbud, prissammenligninger og lignende annonser, men disse tilbudene er ikke alltid ekte. I tillegg kan filen endre nettleserinnstillingene uten brukerens samtykke.

Noen tror at de er infisert av et Amazon Assistant aa.hta-virus, ettersom aktiviteter utført av dette uønskede programmet kan se svært mistenkelige ut. Så snart brukeren starter datamaskinen, kan for eksempel flere popup-vinduer dukke opp hvert 10. til 30. sekund. Offerets skrivebord fylles til slutt av tomme vinduer som indikerer følgende: 

C:\Program Files (x86)\Amazon\Amazon Assistant\aa.hta. 

Denne prosessen gjentas kontinuerlig. Det er derfor ikke rart at brukere prøver å finne løsninger for fjerning av aa.hta. Denne appen er likevel ikke et virus, så sikkerhetsprogrammer kommer ikke til å oppdage det. Du kan imidlertid avinstallere programmet manuelt, og bli kvitt alle tilhørende problemer. Les videre for å finne ut hvordan du gjør dette.

Hvis aa.hta dukker opp i oppgavebehandleren, kan det også være en indikasjon på en alvorlig malware-infeksjon. Virus, og spesielt trojanske hester, er kjent for å erstatte originale programmer eller systemfiler for å forhindre å bli oppdaget. Du bør derfor være ekstra på vakt hvis du ser flere tilfeller av aa.hta. Uavhengig av symptomene, bør du skanne datamaskinen med FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes, og sørge for at ingen ondsinnede programmer befinner seg på PC-en din.

Uønskede programmer kommer inn i datamaskiner uten brukerens samtykke

De fleste brukere som klager over endringer i nettleseren og systeminnstillinger, rapporterer om at de aldri har installert noen ekstraprogrammer. Dette er ikke overraskende, ettersom de fleste uønskede apper infiltrerer datamaskiner som ekstrakomponenter i programvarepakker. Denne metoden gjør det mulig for freeware- og shareware-utviklere å injisere uønskede apper i brukerens enhet og oppnå fortjeneste for hver installasjon.

For å unngå dette, bør du være mer forsiktig når du laster ned og installerer gratis programvare fra nettet. Trikset er å unngå å skynde seg ved installasjon av et nytt program. Velg alltid installasjonsalternativet Advanced eller Custom. På denne måten vil du få muligheten til å velge bort alle ekstrakomponenter før installasjonen av programmet fullføres. På tross av anbefalingene, bør du aldri velge Recommended eller Quick installasjon.

Sikkerhetseksperter ber brukere om å være forsiktig med å åpne e-poster eller bla gjennom nettsider med tvilsomt innhold. Dette inkluderer nettsider som inneholder porno, gambling og fildeling.

Avinstaller aa.hta på en trygg måte

Hvis aa.hta-filen er et et virus (husk at viruset kan være vanskelig å gjenkjenne), anbefaler vi at du laster ned og installerer et sikkerhetsprogram; FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes. Disse programmene kan finne og eliminere selv de mest standhaftige malware-infeksjoner. Denne prosessen tar dessuten kun få minutter å fullføre. Hvis aa.hta-viruset har plaget deg en stund, er det dessuten en stor sjanse for at datamaskinen din også inneholder andre PUP-er. 

Du kan også fjerne aa.hta manuelt. For en enkel veiledning, kan du se vår guide for fjerning av Amazon Assistant

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.
Om forfatteren
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Olivia Morelli
Om selskapet Esolutions