Oversikt over sikkerhetsprogrammer

av Ugnius Kiguolis - www - Oppdatert | Type: Alle

Sikkerhetsprogrammer er utviklet for å utføre spesialfunksjoner som trengs for at datamaskinen skal forbli ren og trygg. Slike programmer kan deles inn i to hovedkategorier – antivirus og antimalware. Ideelt sett bør brukere har begge disse på datamaskinene sine ettersom nettet inneholder mange ulike typer virus. Antimalware-utviklere har imidlertid til en stor grad forbedret produktene sine, og de kan nå benyttes istedet for antivirus-programmer. Disse verktøyene er i stand til å bekjempe en rekke ulike malware-trusler, inkludert spyware, adware, nettleserkaprere, ransomware, trojanere og andre typer parasitter.

Alle antispyware-programmer er utviklet med samme formål – å finne og eliminere datavirus, og forhindre at de infiltrerer systemet i fremtiden. Ulike antispyware-programmer har imidlertid forskjellige funksjoner og egenskaper. Mens noen av dem setter sin lit til de samme teknikkene for å oppdage og fjerne virus, kan andre være svært vanskelige å samenligne og har ingenting til felles. Virusfjerning kan dessuten løses på ulike måter, så hvis du ikke har lyst til å bli sviktet av et antispyware-program som ikke klarer å oppdage et virus, bør du vite hvilke selskaper du kan stole på. Du bør dessuten være oppmerksom på at enkelte antispyware- og antivirusverktøy ikke kan stoles på i det heletatt! De benytter tvilsomme distribusjonsteknikker, klarer ikke å oppdage og fjerne ondsinnede filer, forårsaker redusert hastighet på systemet, eller de kan initiere andre problemer på datamaskinen din. Vi anbefaler IKKE at du kjøper slike programmer.

På viruset.com får du omfattende omtaler om ulike sikkerhetsprogrammer. Her finner du detaljerte veiledninger om antispyware-, antivirus- og andre programmer som du kan laste ned fra nettet for å beskytte datamaskinen din. Hovedformålet til denne seksjonen er å introdusere brukere for de mest pålitelige antispyware-programmene på markedet og hjelpe deg med å velge det riktige produktet. All informasjon som vi tilbyr i programvareseksjonen er skrevet av forskningsteamet hos viruset.com. I likhet med veiledninger for fjerning av malware, er programvareomtaler skrevet etter at forskningstemaet har installert programmet på flere datamaskiner og testet det med ulike virustyper. Programvareseksjonen skal dessuten hjelpe deg med å unngå skadelige produkter som utvikles kun for å tjene penger.

Det meste av oppmerksomheten din bør rettes mot å skaffe et anbefalt antispyware-verktøy som anses for å være de mest effektive. Disse verktøyene har fått toppresultater på grunn av at de har en effektiv søkemotor, bruker minst tid på å skanne PC-systemet, klarer å fjerne viruset fra systemet og har evnen til å forhindre infiltrering i fremtiden. Alle detaljer er tilgjengelige i de ulike anmeldelsene. Her finner du også sammenligninger med andre programmer, og veiledninger for installasjon/avinstallasjon, slik at du kan spare tid når du ønsker å bytte fra ett sikkerhetsprogram til et annet.

Nyeste programanmeldelser

Informasjon oppdatert: 2016-10-19

På andre språk