Hva er Chromium.exe? Bør jeg fjerne det?

Chromium.exe er en fil som kjører Chromium-baserte nettlesere

Chromium.exe er en kjørbar fil som tilhører Chromium-baserte nettlesere. Chromium er et åpent kilde-prosjekt som ble brukt til å skape nettleseren Google Chrome, og det kan brukes til å utvikle andre nettlesere. Noen av disse er helt trygge og legitime, mens andre er svært mistenkelige.

Sammendrag
Navn Chromium.exe
Filens status Diagnose kreves
Utviklere Google-utviklere og frivillige
Tilknyttede programmer

Nettleseren Chromium og dets versjoner

Tegn på malware-infeksjon Chromium.exe bruker mye CPU, installasjon av kjente programmer, omdirigeringer til tvilsomme nettsider, en økt mengde annonser, redusert hastighet på datamaskinen
 For å fjerne Chromium.exe, kan du installere FortectIntego og kjøre et komplett systemskann

Chromium.exe dukker opp på systemet når nettleseren Chromium installeres på datamaskinen. Prosessen er synlig i oppgavebehandleren. Den samme filen kan imidlertid indikere malware. Du bør mistenke at du har Chromium-viruset installert på enheten hvis:

  • du ser høy CPU-bruk fra Chromium.exe;
  • du ikke har installert Chromium-nettleseren;
  • startsiden, søkemotoren eller andre innstillinger i Chrome er endret;
  • du oppdager omdirigeringer til tvilsomme nettsider;
  • aggressive annonser dukker opp mens du surfer på nettet.

Hvis du har oppdaget mist ett av disse symptomene, bør du starte prosessen med å fjerne Chromium.exe øyeblikkelig. I stedet for å stanse prosessen i oppgavebehandleren og slette selve filen, bør du skanne systemet med et vel ansett antimalware-program.

Sikkerhetsverktøy er nødvendig fordi malware-trusselen består av utallige filer som også må avsluttes. Det er nærmest umulig å identifisere disse oppføringene manuelt. I tillegg må du sørge for at Chromium.exe faktisk er ondsinnet. I noen tilfeller, kan det være andre kjørbare filer som er problemet. Dermed kan du ende opp med å slette feil oppføring.

Vi anbefaler at du bruker FortectIntego for å skanne systemet. Hvis dette sikkerhetsverktøyet oppdager at filen er ondsinnet, vil du få muligheten til å fjerne Chromium.exe og fikse skaden som er forårsaket av malware-trusselen. 

Distribusjonsmetoder for det ondsinnede programmet 

Den legitime Chromium.exe-filen kommer inn i systemet etter installasjon av nettleseren Chromium. Denne filen er imidlertid ikke alltid trygg, og kan bli lastet ned uten at du er klar over det. Dette kan skje når du installerer freeware-programmer som sprer Chromium-baserte nettlesere.

Problemet med gratisprogrammer er at de ofte sprer ekstraprogrammer som kan ha negative funksjoner. For å unngå dette må du velge å bruke avansert eller tilpasset installasjon, og følge nøye med på hvert steg.

Disse innstillingene avslører ytterligere apper som tilbys for nedlasting med et primært program. Det viktigste er at disse gjør det mulig å avslå installasjon av ytterligere apper. Rask/standard installasjon har ikke denne funksjonen, og hele freeware-pakken blir installert på enheten.

Andre metoder som brukes for å spre ondsinnede filer kan være: 

  • falske programvarenedlastinger;
  • falske oppdateringer;
  • ondsinnede annonser;
  • nedlastinger.

Du bør med ander ord holde deg unna mistenkelige popup-annonser eller aggressive tilbud om installasjon av oppdateringer eller programvare. I tillegg bør du sørge for at antivirus-programmet ditt er oppdatert for å minimere risikoen for virusinfiltrering.

Slett Chromium.exe med et sikkerhetsprogram

Hvis du mistenker at du har å gjøre med et Chromium-virus, må du fjerne Chromium.exe umiddelbart. Dette bør ikke gjøres manuelt. Den kjørbare filen kan komme tilbake, fordi malware alltid inkluderer mer enn én komponent. Noen av dem er dessuten ofte ansvarlig for ominstallasjon.

For å fjerne Chromium.exe, anbefaler vi FortectIntego eller et annet antimalware-program. Husk at det er viktig å sjekke hvorvidt filen faktisk er ondsinnet for å kunne unngå mulig skade.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.
Om forfatteren
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Lidenskapelig virusforsker

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Gabriel E. Hall
Om selskapet Esolutions

Filer
Programvare
Sammenlign