Hva er vulkaninfo.exe? Bør jeg fjerne det?

Vulkaninfo.exe er en trygg fil som bidrar til å forbedre kvaliteten i dataspill

Vulkaninfo.exe er en av komponentene i NVIDIA-, Intel- og AMD-divere. Den er ansvarlig for å oppdatere eller forbedre funksjonaliteten til grafikkortet og programmer. Normalt dukker denne filen opp på systemet når brukere oppdaterer grafikkdrivere.

Filen er en ekstrakomponent i API (application program interface), som definerer driften av og interaksjon med GUI-komponenter (graphical user interface). Både Vulkaninfo.exe, og vulkaninfo32.exe, benyttes også av Vulkan SDK, som forbedrer spillkvaliteten.

Det er med andre ord en helt trygg og legitim fil som du ikke bør slette fra systemet. Flesteparten av brukere vurderer imidlertid fjerning av vulkaninfo.exe fordi det kjører som et separat program. Det betyr at så snart det er installert, vises det også i Start-menyen. Det anbefales ikke å slette denne filen, fordi du da ikke lenger vil kunne bruke Vulcan API.

Filen er normalt plassert i mappen C:\Program Files. Hvis du finner den på en annen lokasjon, kan det være et tegn på at enheten din er infisert av en form for malware. Akkurat som Vulkaninfo 32, kan navnet Vulkaninfo bli brukt av utviklere som lager ondsinnede programmer.

Ved å bruke navnet til legitime filer, er det enklere å komme inn i systemet og omgå datamaskinens sikkerhetsprogrammer. Hvis du har oppdaget mistenkelige aktiviteter på datamaskinen, bør du imidlertid sjekke datamaskinens sikkerhet og sørge for at du ikke er infisert av Vulkaninfo-viruset. Slike mistenkelige aktiviteter kan inkludere redusert hastighet og problemer med å åpne filer.

Noe av et første du bør gjøre er å sjekke filens signatur. Filen er opprinnelig signert av LunarG. Hvis du ser en annen signatur, bør du kjøre et komplett systemskann med et antimalware-program. De beste sikkerhetsprogrammene kan identifisere ondsinnede prosesser og fjerne vulkaninfo.exe på en trygg måte. Vi anbefaler at du sjekker filen med FortectIntego

Vær forsiktig når du oppdaterer eller installerer drivere

Utviklere av mange ondsinnede programmer bruker navnet til legitime filer for å lure brukere til å installere malware på datamaskinen din. Når du laster ned eller installerer drivere, bør du derfor være forsiktig for å unngå infiltrering av malware.

Først og fremst bør du alltid installere programvare fra utviklerens nettside. Du må dessuten alltid velge Advanced eller Custom installasjon, og deretter velge bort eventuelle ekstrakomponenter som kommer med programmet.

Vær oppmerksom på at mange nedlasting- eller fildelingsnettsider kan inkludere falske versjoner av drivere. I dette tilfellet, kan vulkaninfo.exe-filen på PC-en din være ondsinnet. Den må isåfall fjernes fra systemet umiddelbart.

Den riktige måten for å bli kvitt vulkaninfo.exe

Hvis du mistenker at Vulkaninfo-prosessen som kjører på systemet tilhører en nettinfeksjon eller malware, bør du stanse den og bli kvitt den umiddelbart. Vi anbefaler imidlertid ikke at du gjør dette manuelt. Det er ikke kjent hvilke andre malware-relaterte komponenter som er installerte i tillegg. Derfor bør du fjerne vulkaninfo.exe ved bruk av et vel ansett antimalware-program.

Du bør bruke et antimalware-program, for eksempel FortectIntego og kjøre et komplett systemskann med en oppdatert virusliste. Hvis filen er ondsinnet, vil sikkerhetsprogrammet fjerne vulkaninfo.exe på en trygg og sikker måte. 

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.
Om forfatteren
Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforsker

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Lucia Danes
Om selskapet Esolutions