Hva er QtWebEngineProcess.exe? Bør jeg fjerne det?

QtWebEngineProcess.exe

QtWebEngineProcess er tilknyttet Origin Client Service og kan forårsake høy CPU-bruk

QtWebEngineProcess er en legitim, kjørbar fil som er designet for å hjelpe Windows-programmer med å kjøre som de skal. I de fleste tilfeller er den knyttet til Origin, en plattform for gamere som ønsker å spille med flere venner samtidig. Den kjørbare filen kan imidlertid også brukes av følgende programmer:

  • Chromium-based Qt WebEngine
  • Ring Central
  • Bitlord
  • Dropbox

Det er ikke en nødvendig systemfil, men den bør heller ikke fjernes hvis du ønsker at ovennevnte programmer skal fungere som de skal. Samtidig bør du være klar over at det ikke er en Windows-komponent. Den kan dermed fjernes hvis den påvirker ytelsen på enheten din. Hvis QtWebEngineProcess bruker mye av datamaskinens minne, kan du prøve å installere Origin-appen på nytt for å bli kvitt dette problemet. Vær også oppmerksom på at filen bør sjekkes med en sikkerhetsapp for å sikre at den ikke er ondsinnet. Merk at malware-utviklere har misbrukt navn på legitime filer for å skjule dem i systemet. Hvis antispyware-programmet ditt ikke finner noe mistenkelig, men du mener at prosessen tar for lang tid, kan du lese artikkelen vår om hvordan du fikser QtWebEngineProcess

Navn QtWebEngineProcess
Type Kjørbar fil / programfil
Formål Kjørbar fil som brukes av visse programmer, inkludert Dropbox, Origin, Bitlord, Ring Central
Lokasjon C:\Programfiler
Symptomer på ondsinnet versjon Forårsaker feilmeldinger, bruker datamaskinens ressurser
Distribuering Kommer sammen med legitime programmer; ondsinnede varianter infiltrerer systemet via søppelpost
Eliminering Bruk FortectIntego til å skanne systemet og fikse skaden

Systemfeilen QtWebEngineProcess.exe har dukket opp i ulike diskusjoner på nettet etter at brukere begynte å oppdage at det finnes flere versjoner av samme fil som kjører bakgrunnen. I tillegg har det vært flere klager om filens tendens til å bruke en stor del av datamaskinens CPU. En slik bruker skriver:

Its using over 200mb of ram whilst its doing nothing. The CPU is always pegged at 20% usage and the GPU is always pegged around 40%+ when the system is idle and doing nothing.

Problemet løses normalt ved å installere Origin og andre programmer på nytt. Men, hvis QtWebEngineProcess fremdeles bruker for mye prosessorkraft, bør du være oppmerksom på at utviklere kan bruke dette filnavnet for å skjule ondsinnede prosesser på systemet. Hovedtegnet på at filen er ondsinnet er høy bruk av PC-ens ressurser og at systemet ikke fungerer som det skal. 

Fakta om qt qtwebengineprocess:

  • Plassert i mappen C:\Programfiler;
  • Størrelsen på de fleste Windows-systemer er opptil 22 024 bytes;
  • Hvis filen er trygg, skal den ikke bruke dataressurser kontinuerlig.

Hvis du plages med denne kjørbare filen, bør du finne ut hvorvidt den er pålitelig før du fjerner QtWebEngineProcess. Du kan gjøre dette ved å finne prosessen som kjører i oppgavebehandleren. Finn lokasjonen (den skal være plassert i C:\Programfiler) og sammenlign størrelsen med det som er oppgitt ovenfor.

Brukere klager ofte over at denne kjørbare prosessen dukker opp på systemet deres ut av det blå, og at de ikke har noen anelse om hvorfor det påvirker ytelsen på datamaskinen. I følge eksperter, vil det ikke hjelpe å avslutte prosessen, Når det aktuelle programmet kjøres igjen, vil nemlig prosessen QtWebEngineProcess.exe starte opp igjen. Du må avslutte alle tilhørende programmer for å bli helt kvitt QtWebEngineProcess.

Siden dette er en kjørbar prosess som er tilknyttet flere legitime apper, kan fjerning av den påvirke ytelsen av flere programmer eller tjenester. Kjør et komplett systemskann med FortectIntego for å finne ut hvorvidt den kjørbare filen er pålitelig, og sikre at det ikke er snakk om malware.

Ulike typer filer kan bli lastet ned uten at du er klar over det

Vanlige filer med filendelsene .exe- eller .dll blir ofte misbrukt av ondsinnede aktører. Siden datamaskinen kjører mange prosesser samtidig, kan du sjekke om disse filene kjører i bakgrunnen og dermed utgjør en risiko.

Søppelpost eller programvarepakker har blitt brukt for å spre denne typen ondsinnede filer. Underveis i usikre installasjonsprosesser, blir folk lurt til å laste ned ulike programmer sammen med tvilsomme filer. Det samme kan sies om søppelpost som lurer folk til å klikke på filer som ser sikre ut, men som er infiserte av ulike virus.

.exe-filer har blitt brukt av ondsinnede aktører til å kjøre bakgrunnsprosesser, inkludert å laste ned malware, starte prosesser for å utvinne kryptovaluta eller åpne bakdører for mer skadelig malware. Du kan unngå disse problemene ved å velge avansert installasjon av nedlastede filer og fjerne mistenkelige e-poster fra innboksen din. Sørg alltid for å se etter tvilsomme emner og skrivefeil i e-postene du mottar.

Eliminering av QtWebEngineProcess.exe er viktig hvis filen er ondsinnet

QtWebEngineProcess er en legitim del av Origin. Men, hvis det har forårsaket programfeil, hør prosessorbruk og lignende problemer, kan du prøve å fjerne QtWebEngineProcess fra systemet og deretter installere det på nytt sammen med Origin eller en annen tilhørende app.

Sikkerhetseksperter anbefaler også at du sjekker påliteligheten til denne kjørbare filen for å sikre at den ikke er på systemet for å hjelpe malware med å utføre svindelaktiviteter. Den beste diagnosen for disse mistenkelige filene er et komplett systemskann med et av følgende programmer: SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes. Hvis filen er ondsinnet, kan de samme verktøyene brukes til å fjerne QtWebEngineProcess.exe i tillegg til tilhørende malware. 

Merk at du ikke bør slette en helt trygg, kjørbar fil, fordi det kan påvirke ytelsen av tilhørende programmer. Hvis du opplever problemer etter fjerning av virus, anbefaler vi at du bruker FortectIntego for å rette opp virusskade. Sørg for at du oppdaterer programmene dine slik at du kan unngå problemer forårsaket av slike filer i fremtiden. Når det gjelder problemer i tilknytning til programvarefunksjonalitet, bør du søke etter driver- og programvareoppdateringer hyppig, slik at du unngår slike problemer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.
Om forfatteren
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Linas Kiguolis
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk