Hva er gwx.exe? Bør jeg fjerne det?

gwx.exe er en legitim fil som er ansvarlig for å promotere Windows 10-oppdgradering

gwx.exe er en legitim, kjørbar fil som tilhører et program som har blitt brukt til å promotere en gratis Windows 10-oppgradering. Windows 7-, 8- eller 8.1-brukere husker kanskje disse irriterende varslene som begynte å dukke opp rundt 2015. Hvis du husker å ha sett dem, finner du sannsynligvis gwx.exe i oppgavebehandleren.

Hvis du allerede har oppgradert til den nyeste Windows-versjonen, skal du normalt ikke se denne oppføringen. Dobbeltsjekk derfor systemet med et antivirusprogram hvis du finner gwx.exe. Prosessen kan nemlig være tilknyttet malware som prøver å skjule seg under navnet til en legitim systemkomponent.

Som du sikkert har forstått, er ikke gwx.exe-filen ondsinnet. Den kan ikke gjøre skade på systemet eller utføre andre ondsinnede aktiviteter. Det er en nyttig komponent i Windows 10, og tilhører Microsoft. Programmet har et flaggsymbol på oppgavelinjen som kan irritere mange brukere.

Det finnes heldigvis en enkel måte for å bli kvitt de aggressive varslene som fremmer installasjon om den nyeste versjonen av operativsystemet. Det ser ut til at fjerning av gwx.exe krever avinstallering av Windows-oppdateringen KB3035583. Så snart du avinstallerer den, forsvinner denne filen, sammen med Windows-annonser, for godt.

Som vi allerede har nevnt, kan malware bruke navnet på denne filen for å prøve å infiltrere systemet uten at du merker det. Hvis du har oppdaget at datamaskinen oppfører seg rart, bør du sjekke systemet med FortectIntego eller et annet antimalware-program for å fjerne gwx.exe-viruset.

Den legitime filen er normalt plassert i en av disse mappene:

 • C:\Windows\System32\Tasks\Microsoft\Windows\Setup
 • C:\Windows\System32\GWX\GWX.exe

Hvis du har funnet filen i en annen mappe, kan du mistenke at den kan være potensielt skadelig. Normalt utløser infiltrering av malware også andre problemer, som: 

 • økt mengde annonser,
 • programmer krasjer,
 • redusert hastighet,
 • Windows-feil,
 • ukjente prosesser som bruker mye CPU,
 • osv.

Hvis du har oppdaget noen av ovennevnte symptomer, bør du umiddelbart sjekke om systemet er utsatt for en nettrussel. Du bør bruke et antimalware-program for å kvitte deg med gwx.exe eller andre skadelige filer fra systemet. 

Installasjon av den kjørbare filen

Den legitime GWX-filen kom inn i systemet med en Windows-oppdatering (KB3035583). Hvis du har å gjøre med den ondsinnede versjonen av programmet, bør du imidlertid være oppmerksom på mulige metoder malware-trusselen kan bruke for å komme inn i systemet. 

Avhengig av typen nettrussel, kan denne kjørbare filen bli installert ved bruk av en av disse metodene:

 • falske eller ulovlige programnedlastinger;
 • falske programvareoppdateringer;
 • ondsinnede annonser;
 • exploit kits;
 • ondsinnede e-poster;
 • tvungne nedlastinger;
 • osv.

Brukere anbefales derfor å være forsiktige når de surfer på nettet. Det er viktig å unngå å besøke tvilsomme eller potensielt skadelige nettsider (for eksempel med porno- eller spillinnhold). I tillegg er det nødvendig kun å bruke utviklerens nettside for nedlasting av programmer eller oppdateringer, samt dobbeltsjekke informasjonen om avsenderen før ukjente vedlegg åpnes. Brukere bør dessuten holde seg unna aggressive annonser.

Fjerning av GWX

Hvis du ønsker å fjerne gwx.exe, som er del av annonseringsprogrammet til Windows 10, må du avinstallere KB3035583. Du kan gjøre dette ved å utføre følgende steg: 

 1. Start datamaskinen på nytt i Sikkerhetsmodus.
 2. Åpne Programmer og funksjoner.
 3. Klikk på Vis installerte oppdateringer til venstre i panelet.
 4. Finn KB3035583, velg den, og klikk på Avinstaller-knappen.

Hvis du trenger råd om fjerning av ondsinnede gwx.exe-filer, anbefaler vi at du skanner systemet med et vel ansett antimalware-program, som FortectIntego. Automatisk eliminering er det beste alternativet, fordi sikkerhetsprogrammer kan identifisere og fjerne malware sammen med alle filer og komponenter.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.
Om forfatteren
Alice Woods
Alice Woods

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Alice Woods
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk