Microsoft Safety Scanner gjennomgå

Microsoft Safety Scanner er et legitimt skanneprogram som er utviklet for datamaskinens sikkerhet

Microsoft Safety Scanner er et sikkerhetsprogram som tilbys av Microsoft. Brukere kan manuelt velge innstillinger i programmet for å oppnå sikkerhet for datamaskinen. Det utfører automatiske systemskann ved bestemte intervaller for å se etter ulike uønskede programmer (PUP-er) og malware .

Fordeler Ulemper Konklusjon
Alternativer for komplett, raskt og tilpasset skann  Oppdateres ikke automatisk Microsoft Safety Scanner er et flott alternativ for rask fjerning av Malware. De som ikke ønsker å installere programmet på nytt hver tiende dag bør imidlertid velge et annet sikkerhetsprogram.
Gjør det mulig å velge hvorvidt en identifisert trussel skal fjernes  

På samme måte som andre antivirus-programmer, har Safety Scanner fra Microsoft flere skannealternativer som kan velges manuelt. Brukere kan velge å sjekke hele systemet ved å velge alternativet komplett skann. Da sjekkes alle mapper på datamaskinen for potensielt skadelige programmer, inkludert: 

  • Spyware;
  • Adware;
  • Nettleserkaprere;
  • Malware;
  • Trojanske hester.

Et hurtigskann fra Microsoft Safety Scanner er mindre tidkrevende og gir en rask sjekk av systemet. Dette alternativet hopper dessverre over spesifikke mapper som normalt ikke brukes av nettkriminelle for å skjule ondsinnede programmer. Det er dermed en risiko for at sikkerhetsprogrammet kan gå glipp av spesifikke nettrusler i denne prosessen.

Microsoft Safety Scanner image

I tillegg byr Microsoft Safety Scanner for Windows 10 på enda et alternativ for de som er ute etter å sjekke spesifikke filer. Brukere kan nemlig laste opp mistenkelige filer for kontroll. Dette alternativet gir en flott måte for å vedlikeholde datamaskinens sikkerhet og unngå å laste ned potensielt uønskede programmer (PUP-er) ved installasjon av tredjepartsprogrammer.

Etter å ha utført et skann med Microsoft Safety Scanner, får brukere en liste over programmer som anses som mistenkelige eller potensielt skadelige for datasystemet. Brukere kan deretter velge hvorvidt de ønsker å fjerne malware-truslene med antivirus-programmet eller benytte et annet verktøy. 

Sikkerhetsprogrammet oppdateres ikke automatisk

Microsoft Safety Scanner er et sikkerhetsprogram med både fordeler og ulemper. Selv om dette programmet inneholder en rekke flotte funksjoner som kan være nyttig for PC-brukere, finnes det også visse svakheter.

Microsoft Safety Scanner illustration

Hovedulempen med programmet er at det ikke utfører automatiske oppdateringer. Dermed må brukere avinstallere Microsoft Safety Scanner og installere det på nytt etterpå. Denne prosessen må utføres hver tiende dag, ettersom utviklerne oppdaterer malware-databasen jevnlig for å sørge for at brukere er beskyttet.

Hvis ikke dette gjøres anbefales det ikke å bruke Microsoft Safety Scanner for Windows, ettersom nye nettinfeksjoner ikke er inkludert i databasen. Sikkerhetsprogrammet kan hverken identifisere nye trusler eller eliminere dem fra det infiserte systemet.

Hvis det ikke er et alternativ for deg å installere Microsoft Safety Scanner på nytt, er det mulig å laste ned Microsoft Security Essentials, som inkluderer fullversjonen av sikkerhetsprogrammet. Du vil da ikke lenger være nødt til å oppdatere verktøyet manuelt. 

Sammenligning av Microsoft Safety Scanner med andre sikkerhetsverktøyet

Før brukere bestemmer seg for å laste ned Microsoft Safety Scanner, søker de normalt etter alternative antivirus-programmer for å sammenligne og velge det beste alternativet. Ekspertene våre har skrevet en kort anmeldelse av andre sikkerhetsverktøy for å hjelpe deg med å velge det antimalware-programmet som passer deg best.

Noen brukere rapporterer at de ikke klarer å laste ned Microsoft Safety Scanner. I slike tilfeller bør du sørge for at du er på den offisielle Microsoft-siden og at datamaskinen din ikke er infisert av malware. Du kan laste ned sikkerhetsprogrammet her. 

Microsoft Safety Scanner vs. Windows Defender 

Microsoft Safety Scanner comparison to Windows Defender

Windows Defender er et innebygget sikkerhetsverktøy som allerede er installert på operativsystemet. Det er et flott verktøy som ikke står i konflikt med andre programmer. Det forblir dessuten på systemet så lenge ingen andre antivirus-programmer blir installert på datamaskinen. Dermed kan brukere være sikre på at de alltid er beskyttet. 

Windows Defender
Fordeler Ulemper Konklusjon
Tilbyr komplett, raskt og tilpasset søk, pluss offline søk

Oppdager kun spyware i Windows 7 og nyere

Windows Defender er et enestående, innebygd sikkerhetsverktøy som kan oppdage nettrusler før Windows lastes inn. Brukere med tidligere Windows-versjoner bør imidlertid vurdere å bruke et annet antivirus-program for å ekstra sikkerhet.
Kjøres kontinuerlig på systemet hvis ingen andre antivirus-programmer er installert   

Sammenlignet med Microsoft Safety Scanner er Windows Defender kun effektiv i Windows 7 og nyere. Dette er på grunn av at sikkerhetsverktøyet ikke inkluderer malwarebeskyttelse for tidligere Windows-versjoner. Derfor må brukere installere et ekstra antivirus-program sammen med dette programmet.

Begge programmene gir brukerne muligheten til å velge mellom flere skannealternativer – fult, raskt og tilpasset søk. Windows Defender tilbyr dessuten muligheten til å skanne Windows-systemet før det lastes inn. Dette søket kan dermed oppdage malware før noen av prosessen startes, og det ondsinnede programmet er forsvarsløst. 

Alt i alt er Microsoft Safety Scanner og Windows Defender flotte verktøy som kan komplementere hverandre når brukeren er ute etter maksimal sikkerhet på systemet. brukere av Windows 7 og tidligere kan bruke begge programmene samtidig. 

Microsoft Safety Scanner vs. Malwarebytes Free

Microsoft Safety Scanner and Malwarebytes review

Malwarebytes Free er et annet flott sikkerhetsverktøy som hjelper brukere med å beskytte systemet fra ulike nettrusler, inkludert spyware, PUP-er, adware osv. Det gir imidlertid ikke sanntidsbeskyttelse, så det kan kun brukes i tillegg til et primært antivirus-program.

Malwarebytes Free
Fordeler Ulemper Konklusjon
Fullfører skann av datamaskinen raskere enn andre programmer  Tilbyr kun komplett skann Malwarebytes Free er et flott valg for de som ikke å investere mye i datamaskinens sikkerhet. Det kan imidlertid kun brukes som et ekstra sikkerhetsprogram i tillegg til et antivirus-program. 
Gratis    

Ifølge ekspertene er Malwarebytes Free er brukervennlig program som raskt skanner datamaskinen etter malware-trusler. Men, resultatene er ikke alltid tilfredsstillende. Det er derfor smart å dobbeltsjekke systemet med et annet sikkerhetsprogram, som for eksempel Microsoft Safety Scanner. 

Mens du kan velge blant flere forskjellige skannealternativer i Microsoft Safety Scanner, gjør Malwarebytes Free det kun mulig å skanne hele systemet. De som liker å ha muligheten til å velge blant flere forskjellige alternativer vil derfor bli mindre fornøyd med dette antivirus-programmet.

Microsoft Safety Scanner og Malwarebytes Free er flotte programmer. Antivirus-programmet fra Microsoft er imidlertid det beste valget for de som ønsker flere alternativer når de skal skanne datamaskinene sine i søken etter malware og andre ondsinnede programmer.

Tilbud
Om forfatteren
Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforsker

Kontakt Lucia Danes
Om selskapet Esolutions