Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

Fjern Locky-virus (Veiledning for fjerning) - oppdatert aug 2017

av Jake Doevan - -   .locky file extension virus | Type: Ransomware

Locky virus oversikt:

Locky virus

For øyeblikket finnes det hundrevis av mennesker som prøver å fjerne Locky-viruset fra datamaskinene sine og gjenopprette låst data. Dersom du ikke har hørt om denne trusselen enda bør du vite at det er det nyeste eksemplet av et ransomware-virus som er i stand til å ødelegge filene dine.

Dersom du har satt pris på filene dine opp gjennom årene, bør du være oppmerksom på at denne trusselen kan utsette de dyrebare minnene dine for fare. Locky er en skadelig malware som sies å allerede ha angrepet mer enn en halv million brukere. Det spres i følge sikkerhetseksperter fremdeles og kan kalles et av de mest betydelige virusene i dagens marked.

Dette viruset fungerer på lik måte som CTB Locker, Cryptowall, Teslacrypt og Cryptolocker. Så snart det kommer inn i datamaskinen begynner det å kryptere filene ved hjelp av AES-128 kryptering. Så snart denne krypteringsprosessen er fullført har ikke lenger brukeren tilgang til filene sine.

Den eneste måten å få dem tilbake på er å benytte en dekrypteringskode som kun kan skaffes fra utviklerne av Locky-viruset. Brukeren blir bedt om å betale en løsesum for å få denne nøkkelen. I øyeblikket ber utviklerne om at man betaler mellom 0,5 og 1 bitcoin (eller $400) for å få dekrypteringsnøkkelen, som er helt nødvendig for å dekryptere filene.

Sikkerhetseksperter ber imidlertid ofre om IKKE å betale for denne nøkkelen fordi det ikke finnes noen garanti for at «nøkkelen» kommer til å fungere. For å oppsummere, er Locky ransomware et ekstremt skadelig virus som må fjernes snarest.

Dette er den eneste måten for å forhindre ytterligere kryptering av verdifull data. For å fjerne Locky-viruset og dets ondsinnede filer bør du skanne datamaskinen din med Reimage eller en lignende antispyware.

Locky virus
Locky-virus

Hvordan fungerer dette ransomware-programmet?

Så snart Locky infiserer systemet starter det disse prosessene:

 • Viruset starter krypteringsprosessen. Det tar fra noen timer til flere dager å kryptere filene. Som regel er viruset uoppdaget på dette tidspunktet, men du kan merke nedsatt hastighet og lignende problemer på datamaskinen din.
 • Deretter begynner programmet å vise en melding om løsepenger på offerets datamaskin. Denne _Locky_recover_instructions.txt-meldingen er nesten identisk med tidligere advarsler som er brukt for å la brukeren vite hvor mange bitcoins som skal overføres til utviklerne av Locky-viruset for å få dekrypteringsnøkkelen.

Hvordan kan jeg bli infisert av Locky-viruset?

Locky ransomware (dette er et alternativt navn på denne trusselen) spres som en vedlagt word-fil via søppelpost. E-poster som kommer med disse filene har en tendens til å være overbevisende og prøver å lure brukere til å laste ned vedlegget.

Når word-filen lastes ned og åpnes med makroinnstillinger aktivert i Word, starter viruset øyeblikkelig sine ondsinnede aktiviteter. Det er imidlertid ikke i stand til å gjøre dette hvis makroinnstillingene er deaktivert, så det ber offeret om å aktivere det.

Vennligst IKKE gjør dette fordi makro omkoder filinformasjonen og aktiverer på denne måten viruset. Derfor blir Locky også kalt et makro-virus.

Etter å ha blitt aktivert begynner viruset å skanne datamaskinen for filer, inkludert bilder, videoer, dokumenter, arkiv og andre filer og krypterer dem deretter med AES-algoritmen. I tillegg påvirker ikke dette viruset kun Office-filer men kan også koble seg til eksterne disker som er tilkoblet datamaskinen eller nettverket og se etter filer deg også.

I tillegg er dessuten filer i nettbasert skylagring og nettverksdelinger også i fare for å bli kapret. Det er blitt rapportert at Locky også krypterer Bitcoin-lommebøker. Dette er et ekstremt skadelig virus, så du bør fjerne Locky så snart det dukker opp på datamaskinen din. Du bør dessuten IKKE åpne ukjente e-poster og last aldri ned vedlagte, mistenkelige filer.

Fjerning av Locky-virus:

Som du ser er Locky ransomware et velstrukturert malware-program som enkelt kan føre til tap av filene dine. Det er kjent at det allerede er oversatt til ulike språk og spres via Outlook og Microsoft 365. Enkelte sikkerhetseksperter kaller det et kriminelt mesterverk.

Konsekvensene for de infiserte brukerne kan være svært ødeleggende. Antivirus-programmer klarer normalt ikke å forhindre dette viruset, så du bør vurdere å installere et pålitelig antispyware-verktøy. Du må være veldig forsiktig når du laster ned vedlegg fra mistenkelige kilder.

Fjerning av Locky kan være en lang og vanskelig prosess, og det fører dessuten ikke til at filene dine gjenopprettes. Dersom du er infisert bør du følge veiledningen som gis nedenfor.

Locky-virus FAQ:

Spørsmål: Kan jeg dekryptere filene mine etter infiltrering av Locky-viruset?

Svar: Det finnes dessverre ingen Locky-dekrypterer. Dersom du ikke har sikkerhetskopiert dataene dine, som er det eneste som kan bidra til å forhindre tap av filene dine, kan du prøve et av følgende programmer: Photorec, Kaspersky virus-fighting utilities eller R-Studio.

Det finnes imidlertid ingen garanti for at disse programmene kan hjelpe deg med å få tilbake filene dine. Du bør dessuten huske sikkerheten på datamaskinen din. Du må fjerne Locky-viruset fra systemet snarest. For å gjøre dette anbefaler vi at du installerer Reimage.

Spørsmål: Jeg har nettopp mottatt en e-postmelding som sier: «Vennligst se vedlagt faktura». Det har dessuten dokumentet «ATTN: Invoice J-98223146» vedlagt. Dessverre har jeg allerede lastet det ned og nå er filene mine blokkerte! Hvorfor?

Svar: Du er desverre infisert av randomware-programmet Locky. Dette er et veldig skadelig virus som krever betaling før man får muligheten til å dekryptere filene igjen. For å fikse datamaskinen din og fjerne ondsinnede filer kan du se veiledningen som gis nedenfor.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for å reparere virusskade Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.

Manuell Locky fjerningsguide for virus:

Fjern Locky ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne Locky

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av Locky.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern Locky ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av Locky. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage og sørge for at fjerning av Locky er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot Locky og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Om forfatteren

Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til å kaste bort tid på virus

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Jake Doevan
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-locky-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk