Hvor mye penger kan nettkriminelle tjene på virus?

How much cash could cybercriminals make from viruses?Som du kan tenke deg er virus oppfunnet for å tjene penger. Har du noensinne prøvd å tenke deg til hvor mye de som står bak dem tjener?

I følge en ny studie fra det kjente sikkerhetsselskapet Trustwave, kan hackere tjene så mye som 1500% etter å ha investert i ransomware. Vær oppmerksom på at den gjennomsnittlige kostnaden av ransomware er omtrent $5900, så fortjenesten på denne investeringen er ganske imponerende – opptil $90.000 på en måned! Hvor mye som kan inntjenes ved hjelp av nettleserkaprere eller adware er fremdeles ukjent, men vi kan ikke hevde at slike virus ikke er i stand til å innhente lignende fortjeneste…

Ifølge Trustwave-eksperter trenger hackere tre ulike verktøy for å implementere aktivitetene sine ved hjelp av ransomware – et virus, et verktøy og en rekke ofre. De hevder at de i løpet av undersøkelsene sine ikke hadde noen problemer med å finne alle disse i Øst-Europa, Asia og Latin-Amerika. Den ondsinnede koden til ransomware-programmet og nettverktøyet gis til kjøperen. I tillegg virker det til at man kan få en kilde med ofre fra en kompromittert nettside og prøve å infisere dem med ransomware som CTB Locker, Cryptolocker, Cryptowall og andre. Etter å ha kommet seg inn i systemet, kan disse virusene enkelt kryptere offerets viktige filer og deretter begynne å spørre etter løsepenger. Trustwave gir et slikt eksempel: dersom en kriminell infiserer 10% av de 20.000 besøkende til en kompromittert nettside hver dag og kun 0,5% av disse ofrene betaler løsesummen på $300, vil en kampanje innhente omtrent $90.000 per måned.

Vennligst sørg for at du tar forholdsregler for å kunne unngå å måtte betale løsesummen til nettkriminelle. For å gjøre dette bør du tenke på å lage ekstra kopier av viktige filer og andre dokumenter. Hvordan kan du lage slike? Du kan velge mellom ekstern sikkerhetskopiering og skylagring. Her kan du lese mer om disse: Hvorfor trenger jeg sikkerhetskopier og hvilke alternativer har jeg?

Om forfatteren
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ekspert i å bekjempe malware, virus og spyware...

Kontakt Linas Kiguolis
Om selskapet Esolutions

På andre språk
Filer
Programvare
Sammenlign