Hvordan du deaktiverer makroer på Windows og Mac OS X?

Hordan du deaktiverer makroer Windows og Mac OS X?

Ransomware er definitivt en av dagens mest fryktede cyber infeksjoner. Deres angrep kan være svøært ødeleggende og ende i tap av data, offentlig eksponering av sensitive data eller økonomisk tap, bare for å nevne noen.

I følge statistikken, i 2017 besteb 50% av organisasjoner hart blitt utsatt for en form for «file-lock» virus, for å ikke nevne millioner av infiserte datamaskins brukere hjemme.Derfor oppfordrer sikkerhetseksperter institusjoner og private brukere å ta riktige forholdsregler for å sikre sin data og forhindre potensielle angrep.

Lage sikkerhetskopier av data er utvilsomt den mest garanterte måten å holde verdifull informasjon tryg og sikre dens enkel gjenoppretting etter litt uerfarne brudd. Men hbva med ransomware beskyttelse? Er det virkelig en mulighet å bekjempe slike virus?

Dessverre er det ikke en 100% effektiv oppskrift som vil tillate oss å vøre aktiv på nettet og samtidig være trygg på vår sikkerhet. Likevel er det noen ting du kan gjøre for å minske risikoen for ransomware angrep. Det er unødvendig å si at du bør alltid holde programvaren og operativsystemet oppdatert og ha et antivirusprogram som gir deg live støtte.

Selv om de fleste brukerebruker de tidligere nevnte trinnene, noen glemmer at 59 % of ransomware spred via e-postvedlegg som har word dokumenter lagret for å utføre makrobaserte angrep. Makroer er en funksjon som gjør det mulig automatisk forskjellige oppgaver via serie kommandoer.

Dessverre har hackerene tilpasset dette skriptet til å distribuere skadelig programvarer på de målrettede datamaskinene. Fleste ransomware vil ikke være i stand til å øansere med mindre makroer er aktivert; derfor er det lurt å holde denne funksjonen deaktivert som en standard.

Husk at OS X også deler denne funksjonen, så vist du bruker Mac, ikke glem å slå den av på enheten din også! Nedenfor vil vi forklare hvordan du deaktiverer makroer på Windows og Mac OS X.

Deaktiverer makroer på Windows:

 1. Åpne et Microsoft Office dokument (Word, Excel, PowerPoint, osv.) og gå til Fil knappen;
 2. Når menyen dukker opp velger du alternativer;
  Disable Macros on Windows. Step 2
 3. Finn Klareringssenter og trykk på den. Nå trykk på Innstillinger for klareringssenter… knappen;Disable Macros on Windows. Step 3
 4. Gå til Makroinnstillinger og, når du er der velger du en av de to på toppen av deaktivere alle makroer alternativer. Trykk på OK for å lagre endringene;
  Disable Macros on Windows. Step 4
 5. Start datamaskinen på nytt.

Deaktivere makroer på Mac OS X:

På Mac OS X versjoner fra 2016 og videre, makroer er vanligvis deaktivert som en standard, så du trenger ikke å tenke på å slå det av. Likevel kan du fortsatt skjekke om alt er i orden ved å gjøre følgende:

 1. Åpne Microsoft Office dokument på din Mac;
 2. Klikk på tittelen på programmet (Word for eksempel) som du vil se i menylinjen over, ved siden av Apple ikonet. Når menyen dukker opp gå til Preferanser;Disable Macros on Mac OS X. Step 1
 3. Når det nye vinduet kommer opp, gå til Personlige Innstillinger og velg Sikkerhet & Personvern;Disable Macros on Mac OS X. Step 2
 4. I det nye vinduet, Sørg for at markeringslisten ved siden av Advar føre en fil med makroer blir åpnet er merket;
  Disable Macros on Mac OS X. Step 3

Forhåpentligvis vil disse instruksjonene gi deg det nødvendige ekstra beskyttelsen som reduserer risikoen for ransomware infiltrasjon.

Om forfatteren
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Lidenskapelig virusforsker

Gabriel E. Hall er en lidenskapelig malware forsker som har jobbet for viruset.no i nesten et tiår.

Kontakt Gabriel E. Hall
Om selskapet Esolutions

På andre språk
Filer
Programvare
Sammenlign