Ransomware: nettsider og banker blant de nyeste målene

Nylig lanserte sikkerhetseksperter en advarsel og rapporterte om en tydelig økning i ransomware-angrep. I følge de siste utsagnene, har de nyeste versjonene av CTB Locker, Cryptowall, Teslacrypt og andre ransomware-trusler begynt å infisere nettsider og kryptere filer i bytte mot løsesummer. Det virker til at sider på e-handelsplattformen Magento har vært hovedmålet. Det er imidlertid ingen garanti for at eiere av WordPress-sider og andre slipper å bygge opp nettsiden sin på nytt på grunn av CTB Locker eller andre ransomware-programmer. Sikkerhetskopiering er det viktigste for å beskytte nettsidens filer, så sørg for at du gjør dette.

Den andre advarselen kommer fra FFIEC (eller US Federal Financial Institutions Examination Council). FFIEC hevder at ransomware-trusler har begynt å angripe banker. Etter å ha infiltrert systemet, prøver ransomware-programmet å lure den besøkende til å tro at FBI, Department of Homeland Security eller en annen statlig myndighet ber ham eller henne om å betale en bot for ulovlig aktivitet på nettet. Ransomware-programmet krypterer selvfølgelig filene før det viser denne advarselen på skjermen og ber om en løsesum på $5000.

Ransomware: websites & banks among the latest targets

Det er allerede estimert at Cryptowall og andre ransomware-trusler kan hjelpe eierne sine med å generere rundt $400.000 per måned, og disse tallene kommer til å fortsette å vokse i den nærmeste fremtid. Hackere fortsetter å forbedre metoder for å spre disse virusene, og det virker til at alle operativsystemer er sårbare ovenfor CTB Locker og andre trusler fra denne kategorien (inkludert Linux).

Beskyttelse mot og eliminering av ransomware er utenkelig uten et pålitelig sikkerhetsverktøy med de nyeste oppdateringene. Selv etter å ha installert de kraftigste antispyware-programmene mislykkes brukerne i å oppdatere programmene sine til den nyeste versjonen, og etterlater dermed datamaskinen ubeskyttet. Brukere følger dessuten ikke trygg nettleserpraksis. Merk at det finnes to populære distribusjonsteknikker for ransomware. Dette inkluderer support-svindel og WordPress-sider som omdirigerer besøkende til ransomware-kilder. Du bør holde deg unna begge disse. Du bør dessuten sikkerhetskopiere dataene dine ettersom dette er den enkleste måten for å gjenfinne filene dine. Dersom du har sikkerhetskopier kan du være sikker på at forekomsten av ransomware ikke gjør at du mister filene dine.

Om forfatteren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til å kaste bort tid på virus

Kontakt Jake Doevan
Om selskapet Esolutions

På andre språk
Filer
Programvare
Sammenlign