Cerber gir ikke opp sin posisjon som nummer 1 ransomware i verden

Det kan ikke benektes at 2016 har vært et ransomware år , men det var en suksessfull tid for en bestemt parasitt — the Cerber virus.Utbredelsen av Cerber har ækt jevnelig, og dette malware har klart å utkonkurrere en rekke kraftige konkurrenter som Locky og Osiris . I løpet av sin klatre tur til toppen, har viruset gjennomgått en rekke forbedringer og endringer som var nødvendig for at de kunne komme så langt.Det er allerede rundt 10 forskjellige versjoner av dette viruset, de fleste av dem er spred via spam og falske programvareoppdateringer . Ingen av disse variantene er dekryptert ennå, noe som beviser at det uten tvil er en erfaren gruppe med hackere som jobber på dette skadelige prosjektet.Dessverre, online sikkerhetseksperter kan ikke forutse noen reduksjon i Cerbers aktivitet i år heller, så hackere vil fortsette å leve godt på de ulovelige fortjensetene de tar fra sine uvitende ofrer.

Ceber har alltid vært en destruktiv og farlig trussel; likevel har de siste endringene ført det til et helt nytt nivå. Nå hvem som helst kan delta i distribusjonen n som forfatterene har lansert den såkalte Ransomware-as-a-service kampanjen og gir wannabe hackere lov til å bruke kildekoden som støpning av sine egne versjoner av Cerber ransomware. Ransomware byggverk er markedsført på uregelrett TOR-nettverk og kan fåes gjennom handling eller ved å betale hackerene direkte. Dessuten kan dette verktøyet kan tilpasses slik at brukeren kan velge hvilken type fil det vil kryptere, mengden av løsepenger og viruset distribusjonsstrategi. Det er umulig å si hvor mange slike virus versjoner det for tiden roaminer i nettet, vi kan bare anta at dette tallet vokser i stor fart.

Legg til Raas kampanjen, Cerber ekspansjonen har også blitt betydelig styrket av RIG utnyttelse kit som ransomware skaperne har søkt om malware distribusjon. Denne teknikken gjør det mulig for viruset til å lokalisere og målrette seg mot bestemte programvarers sårbarheter, og utnytte dem for viruset utplassert på datamaskinen. Dermed uten unntak, kan utdaterte programmer trekke denne malware både til personlige datamaskiner og firma datamaskiner. Likevel er Cerber merket som nummer en ransomware for en grunn, vi kan ikke unnslippe det faktum at det kan smitte selv de best bevarte datamaskiner. Men vi kan unnslippe tap av data ved å lagra sikkerhetskopier av filene våres. Så vist du ikke har tatt sikkerhetskopier enda, ikke kast bort mer tid og kom igang!

Om forfatteren
Alice Woods
Alice Woods

Liker å lære brukere om å forhindre virus...

Kontakt Alice Woods
Om selskapet Esolutions

På andre språk
Filer
Programvare
Sammenlign