Hvorfor trenger jeg sikkerhetskopier og hvilke alternativer har jeg?

Why do I need backup and what options do I have for that?Måned etter måned har sikkerhetseksperter rapportert at ransomware-saker øker og at det ikke er noen mulighet for at hackere kommer til å slutte med å distribuere disse virusene. Dersom du aldri har hørt om ransomware, bør du være oppmerksom på én ting – etter å ha infisert systemet kan en slik trussel enkelt kryptere dine viktige filer. For å gi deg en sjanse til å dekryptere disse filene ber det om en gitt løsepengesum. Normalt bes ofre om å betale fra $100 til $500 for dekryptering av blokkerte filer, men det finnes ingen garanti for at disse løsesummene ikke kommer til å øke snart. Du bør imidlertid ikke engang tenke på å foreta en slik betaling dersom du har sikkerhetskopier av dine viktige filer. For å bidra med å sørge for at du ikke mister filene dine etter uventet infiltrering av trusler som Cryptolocker, Cryptowall, CTB Locker, Cryptorbit, osv. har vi laget denne artikkelen.

Først og fremst bør vi svare på et enkelt spørsmål – hva må du sikkerhetskopiere? Dette er til syvende og sist opp til deg. Det bør imidlertid være viktige dokumenter (skatt- eller forretningsrelatert informasjon), artistiske kreasjoner, bilder, videoer, musikkopptak eller hva som helst som er viktig og som ville gjøre deg ekstremt skuffet dersom du mistet det.

Etter å ha valgt filer for sikkerhetskopiering må du også velge metode. Når du ser etter det beste alternativet for å sikkerhetskopiere filene dine bør du vite at det finnes to hovedløsninger som kan hjelpe deg med å beskytte verdifulle bilder, videoer og dokumenter. Vennligst sjekk hver av dem og tenk over hvilken metode som fungerer best for deg. Her er det du bør vite om hver av dem:

1. Ekstern sikkerhetskopi.

Dersom du er ute etter en billig løsning, bør du velge ekstern sikkerhetskopi. En av de mest populære verktøyene som kan brukes er eksterne harddisker. I tillegg kan du dessuten beskytte filene dine ved å kopiere filene dem til CD, DVD og USB-pinner. Vi kan imidlertid ikke hevde at ekstern sikkerhetskopi er den tryggeste muligheten. Ja, du kan beskytte bilder og dokumenter ved å brenne kopier av dem til CD eller DVD. Dersom du ønsker å ha den bærbare harddisken eller USB-pinnen koblet til PC-en din kan du imidlertid ikke beskytte disse filene ettersom ransomware er i stand til å kryptere alle tilkoblede enheter. Derfor bør du enten sørge for at harddisken din er koblet fra og lagret på et trygt sted eller vurdere andre alternativer.

2. Sikkerhetskopi i sky.

Dersom du ønsker å lage sikkerhetskopier av filene dine uten engang å være klar over det, bør du vurdere alternativet for skylagring. For å kunne bruke skyen må du imidlertid sørge for at PC-en din er tilkoblet internett. I dette tilfellet blir sikkerhetskopien lagret på en server langt unna virus som prøver å påvirke eventuelle eksterne harddisker som er tilknyttet PC-en. Hvilken skyløsning kan du velge? De mest kjente alternativene er Carbonite, Google Chrome, iDrive, iCloud etc. Og selvfølgelig hundrevis av andre.

Til slutt må fortelle deg om 3-regelen, som sier at du bør vurdere å sette sammen alle disse alternativene og prøve å lage en ekstra kopi av alle viktige filer. Du kan for eksempel ha en sikkerhetskopi på en ekstern harddisk og lage enda en sikkerhetskopi for skylagring. Dette hjelper deg med å unngå all drama og i verste fall miste filene dine.

Om forfatteren
Julie Splinters
Julie Splinters - Spesialist på fjerning av malware

Julie Splinters er nyhetsredaktør hos viruset.no. Hun har bachelorgrad i engelsk filosofi, men interessen hennes for Japan har dessuten motivert henne til å

Kontakt Julie Splinters
Om selskapet Esolutions

På andre språk
Filer
Programvare
Sammenlign