Fjern CryptoWall 2.0-virus (Veiledning for fjerning) - oppdateringer 2015

CryptoWall 2.0 fjerningsguide for virus

Hva er CryptoWall 2.0-virus?

Kort informasjon om ransomware

Ransomware er en type virus. Så snart det infiserer offerets datamaskin låser det en stor andel av brukerens filer ved å kryptere dem. Som et resultat av dette kan ikke brukeren lenger åpne filene, slik at de blir ubrukelige. Viruset kan etterlate en melding i alle mapper som inneholder infiserte filer. Disse kan lagres som .png, .html eller .txt-filer. Meldingen sier at filene er krypterte og at brukeren må betale en løsesum for å få tilgang til dem igjen.

Beskrivelse av CryptoWall 2.0 ransomware

CryptoWall 2.0 er den andre lanseringen av det kjente CryptoWall-viruset. CryptoWall er lansert i flere versjoner – CryptoWall, CryptoWall 3.0 og CryptoWall 4.0. Dette viruset tilhører ransomware-kategorien. Programmet fungerer som en trojaner og infiserer brukerens datamaskin mens det later som at det er noe annet. Det krypterer dataene som er lagret på datamaskinen ved hjelp av krypteringsmetoden RSA. Så snart filene er krypterte kan det være veldig vanskelig å gjenvinne dem. Denne versjonen av CryptoWall skiller seg fra tidligere versjoner fordi det når serverne sine via Tor-nettverket, noe som hjelper det med å skjule kommandoene og kontrollkanalene sine.

Dette ransomwareprogrammet krypterer filene dine og etterlater en melding med instruksjoner for hvordan filene kan gjenvinnes. Det gir dessuten en frist for å betale løsesummen. Dersom du ikke betaler løsesummen innen den angitte datoen, vil beløpet øke. Normalt ber CryptoWall 2.0 i utgangspunktet om $500 eller €500. Viruset ber om at løsesummen betales via Bitcoin-systemet. I bytte mot dette lover det å avlevere nøkkelen for dekryptering som skal kunne låse opp og gjenopprette filene dine. Det er imidlertid veldig usannsynlig at nettkriminelle kommer til å hjelpe deg med å gjenopprette filene dine. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du IKKE betaler løsesummen.

Dersom datamaskinen er infisert av CryptoWall 2 bør du umiddelbart foreta nødvendige handlinger for å fjerne denne infeksjonen fra systemet. Du må fjerne den for å stoppe den fra å kryptere filene dine og blokkere ytterligere ondsinnede aktiviteter. Viruset kan nemlig også installere andre infeksjoner på datamaskinen din, så risikoen for å skade datamaskinen øker for hvert minutt CryptoWall 2.0 befinner seg på PC-en. Vi anbefaler på det sterkeste at du eliminerer dette viruset med antimalware-programmet FortectIntego.

Hvordan har CryptoWall 2.0 infisert datamaskinen min?

CryptoWall 2.0 spres, akkurat som andre CryptoWall-versjoner, via infiserte e-poster. Derfor må du være ekstremt forsiktig når du åpner e-poster fra ukjente avsendere. ALDRI åpne eller installer vedlegg fra slike e-poster, uansett om de ser trygge ut. Du bør spesielt unngå å åpne innhold fra søppelpost-mappen din. I tillegg bør du inngå å besøke mistenkelige nettsider som ser upålitelige ut eller som inneholder store mengder annonser – det er en mulighet for at du ved et uhell kan laste ned og installere infiserte programmer. For å unngå slike uventede installasjoner bør du sikre datamaskinen din ved hjelp av et profesjonelt sikkerhetsprogram.

Hva bør jeg gjøre hvis datamaskinen er infisert av dette viruset?

Dersom du har oppdaget meldinger fra CryptoWall-viruset bør du fjerne dette ransomware-programmet snarest. For å gjøre dette kan du benytte instruksjonene som gis nedenfor og slette denne ondsinnede trusselen manuelt. CryptoWall 2.0 er et skadelig malware som krypterer offerets filer. Det kan være veldig vanskelig å gjenopprette filene dine. Du kan prøve å gjenvinne dem ved å gjenopprette Windows fra et nylig lagret gjenopprettingspunkt, eller du kan gjenopprette filene direkte dersom du har lagret dem på en ekstern harddisk. Noen antivirus-programmer tilbyr dessuten dekrypteringsverktøy for ofre som har opplevd angrep fra CryptoWall.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell CryptoWall 2.0 fjerningsguide for virus

Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Viktig! →
Manuell fjerning kan være for komplisert for vanlige databrukere. Det krever avansert IT-kunnskap å utføre det riktig (hvis viktige systemfiler blir fjernet eller skadet, kan det føre til uopprettelig skade på Windows-systemet). I tillegg kan det ta flere timer å utføre. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du bruker den automatiske metoden som beskrevet ovenfor.

Steg 1. Åpne sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling

Manuell fjerning av malware bør utføres i sikkerhetsmodus. 

Windows 7/Vista/XP

 1. Klikk på Start > På/Av > Start på nytt > OK.
 2. Når datamaskinen din starter opp, trykker du på F8-knappen (hvis dette ikke fungerer, prøv F2, F12, Del – det avhenger av hovedkortet ditt) flere ganger helt til du ser vinduet for avansert oppstart.
 3. Velg Sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling fra listen. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Windows 10 / Windows 8

 1. Høyreklikk Start-knappen og velg Innstillinger.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Bla nedover og velg Oppdatering og sikkerhet.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. I menyen til venstre velger du Gjenoppretting.
 4. Bla nedover til Avansert oppstart.
 5. Klikk på Start på nytt nå.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Velg Feilsøking. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 7. Gå til Avanserte alternativer. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 8. Velg Oppstartsinnstillinger. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 9. Klikk på Start på nytt.
 10. Trykk 5 eller klikk på 5) Aktiver sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 2. Slå av mistenkelige prosesser

Windows' oppgavebehandler er et nyttig verktøy som viser alle prosesser som kjører i bakgrunnen. Hvis det dukker opp malware-prosesser her, må de avsluttes:

 1. Trykk på Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne oppgavebehandleren.
 2. Klikk på Detaljer.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. Bla nedover til Bakgrunnsprosesser og se etter mistenkelige oppføringer.
 4. Høyreklikk og velg Åpne filplassering.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Gå tilbake til prosessen, høyreklikk og velg Avslutt oppgave.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Slett innholdet i den ondsinnede mappen.

Steg 3. Sjekk oppstartsprogrammer

 1. Trykk Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne Windows oppgavebehandler.
 2. Gå til fanen Oppstart.
 3. Høyreklikk det mistenkelige programmet og klikk på Deaktiver.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 4. Slett virusfiler

Malware-relaterte filer kan dukke opp på flere ulike steder på datamaskinen din. Her er instruksjoner som kan hjelpe deg med å finne dem:

 1. Skriv Diskopprydding i Windows' søkefelt og trykk på Enter.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Velg stasjonen du ønsker å rense (C: er som regel hovedstasjonen, og det er sannsynligvis her du finner ondsinnede filer).
 3. Bla gjennom Filer som skal slettes-listen og velg følgende:

  Midlertidige Internett-filer
  Nedlastinger
  Papirkurv
  Midlertidige filer

 4. Velg Rydd opp i systemfiler.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Du kan også se etter andre ondsinnede filer som skjuler seg i følgende mapper (angi disse oppføringene i Windows-søkefeltet og trykk på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Etter at du er ferdig, starter du PC-en på nytt i normalmodus.

Fjern CryptoWall 2.0 ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av CryptoWall 2.0. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med FortectIntego og sørge for at fjerning av CryptoWall 2.0 er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot CryptoWall 2.0 og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Linas Kiguolis
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk