Fjerne CryptoWall 4.0 (Instruksjoner for fjerning av virus)

CryptoWall 4.0 fjerningsguide

Hva er CryptoWall 4.0?

Hva er de største likhetene mellom Cryptowall og CryptoWall 4.0?

CryptoWall og Cryptowall 4.0 er to nesten identiske datavirus som tilhører kategorien ransomware. Det viktigste du må være klar over når du hanskes med disse ransomware-programmene er at det ikke finnes noen Cryptowall dekrypterer som kan hjelpe deg med å fikse filene dine og dekryptere dem for deg. Akkurat som forgjengeren benytter CryptoWall 4.0 avansert teknologi for å kryptere brukerens filer og ber dem om å betale en løsesum for å få en spesiell dekrypterings-nøkkel. Dersom du ikke ønsker å miste pengene dine bør du IKKE betale den fordi det finnes tusenvis av brukere som har stått igjen uten noe etter å ha sendt pengene sine til hackere.

Vi bør starte denne artikkelen fra begynnelsen. Hva er ransomware? Ransomware er en veldig skadelig dataparasitt som prøver å kryptere filer og gir brukeren muligheten til å dekryptere dem igjen.Ransomware-virus blir stort sett brukt av hackere for å kryptere filer med følgende endelser: .docx, .pdf, .txt, .img, .gif, .mp3, .mp4, .flv. Dessverre kan CryptoWall 4.0 i tillegg til å kryptere dataene også endre filnavnene. Viruset erstatter filnavnene med vilkårlige koder slik at offeret ikke er i stand til å gjenkjenne hvilke filer som er krypterte. I tillegg kan den nye versjonen av CryptoWall sjelden oppdages av antivirus-programmer. Det kan til og med unngå å bli oppdaget av andregenerasjons brannmurløsninger. I tillegg kan viruset legge til ekstra malware på datamaskinen din for å unngå å bli oppdaget.

Etter at dette ransomware-programmet har kryptert filene dine legger det til en melding i alle mappene som inneholder kryptert data. Slike meldinger kan oppstå som .txt, .html, eller .png filer. For eksempel:

HELP_YOUR_FILES.TXT
HELP_YOUR_FILES.HTML
HELP_YOUR_FILES.PNG

Slike meldinger inkluderer følgende:

Cannot you find the files you need?
Is the content of the files that you have watched not readable?
It is normal because the files’ names, as well as the data in your files have been encrypted.
Congratulations!!!
You have become a part of large community CryptoWall.
[…]
For your attention, the software to decrypt the files (as well as the private key that come fitted with it) is a paid product.

Som du kan se ber CryptoWall 4.0 deg om å betale løsesummen for en mistenkelig «dekrypteringsnøkkel». Du bør ikke tro på slike løfter ettersom det ikke finnes noen garanti for at dette viruset gir deg tilbake filene dine.

Hvordan kan CryptoWall 4.0 infisere datamaskinen min?

CryptoWall 4.0, som også er kjent som HELP_YOUR_FILES virus, spres akkurat som andre versjoner av CryptoWall, nemlig via e-poster. Disse infiserte e-postene kan bli filtrert som søppelpost, men det finnes en mulighet for at e-posttjenesten din ikke vil filtrere det. Derfor bør du aldri åpne e-poster fra sendere du ikke har hørt om. Slike CryptoWall 4.1 e-poster inneholder et tekstvedlegg som faktisk er en JavaScript-fil. Så snart du åpner det blir CryptoWall-viruset lagt til på systemet ditt.

Dersom du vil unngå datalekkasje og å miste filene dine, bør du vurdere ulike måter å sikre datamaskinen din på. Vi foreslår at du installerer et anti-malwareprogram, for eksempel FortectIntego. Dette programmet kan slette CryptoWall 4.0 fra datamaskinen din. Så snart et ransomware krypterer filene dine kan det imidlertid være veldig vanskelig eller til og med umulig å gjenopprette dem. Derfor bør du alltid sørge for å ha en sikkerhetskopi av filene dine på en ekstern disk.

Hvordan fjerne dette viruset og fikse datamaksinen min?

Dersom du ser at dine viktige filer har endret navn til HELP_YOUR_FILES.TXT, HELP_YOUR_FILES.HTML, HELP_YOUR_FILES.PNG og lignende er du infisert av CryptoWall 4.0. Dette viruset er kategorisert som en ransomware, noe som betyr at det prøver å få deg til å betale en løsesum i bytte mot en dekrypteringsnøkkel som trengs for å låse opp filer. Det er imidlsertid ingen garanti for at du kommer til å motta denne selv om du gjør det hackerne krever. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du vurderer å skaffe ekstra kopier av filene dine og plassere dem på et trygt sted, som for eksempel en ekstern harddisk, Dropbox eller andre løsninger.

Cryptowall 4.0 kan elimineres med en av antimalware-programmene som gis nedenfor. Merk at det ikke kan fjernes manuelt eller ved hjelp av mystiske verktøy som Cryptowall-dekryptere. Alle instruksjoner som kan hjelpe deg med å fikse datamaskinen din gis lenger nede i denne artikkelen. Husk at du må være veldig forsiktig når du surfer på nettet – ikke åpne mistenkelige e-postvedlegg og ikke besøk upålitelige nettsider. Det finnes mange nettkriminelle for øyeblikket – ikke bli et offer for disse.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell CryptoWall 4.0 fjerningsguide

Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Viktig! →
Manuell fjerning kan være for komplisert for vanlige databrukere. Det krever avansert IT-kunnskap å utføre det riktig (hvis viktige systemfiler blir fjernet eller skadet, kan det føre til uopprettelig skade på Windows-systemet). I tillegg kan det ta flere timer å utføre. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du bruker den automatiske metoden som beskrevet ovenfor.

Steg 1. Åpne sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling

Manuell fjerning av malware bør utføres i sikkerhetsmodus. 

Windows 7/Vista/XP

 1. Klikk på Start > På/Av > Start på nytt > OK.
 2. Når datamaskinen din starter opp, trykker du på F8-knappen (hvis dette ikke fungerer, prøv F2, F12, Del – det avhenger av hovedkortet ditt) flere ganger helt til du ser vinduet for avansert oppstart.
 3. Velg Sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling fra listen. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Windows 10 / Windows 8

 1. Høyreklikk Start-knappen og velg Innstillinger.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Bla nedover og velg Oppdatering og sikkerhet.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. I menyen til venstre velger du Gjenoppretting.
 4. Bla nedover til Avansert oppstart.
 5. Klikk på Start på nytt nå.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Velg Feilsøking. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 7. Gå til Avanserte alternativer. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 8. Velg Oppstartsinnstillinger. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 9. Klikk på Start på nytt.
 10. Trykk 5 eller klikk på 5) Aktiver sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 2. Slå av mistenkelige prosesser

Windows' oppgavebehandler er et nyttig verktøy som viser alle prosesser som kjører i bakgrunnen. Hvis det dukker opp malware-prosesser her, må de avsluttes:

 1. Trykk på Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne oppgavebehandleren.
 2. Klikk på Detaljer.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. Bla nedover til Bakgrunnsprosesser og se etter mistenkelige oppføringer.
 4. Høyreklikk og velg Åpne filplassering.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Gå tilbake til prosessen, høyreklikk og velg Avslutt oppgave.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Slett innholdet i den ondsinnede mappen.

Steg 3. Sjekk oppstartsprogrammer

 1. Trykk Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne Windows oppgavebehandler.
 2. Gå til fanen Oppstart.
 3. Høyreklikk det mistenkelige programmet og klikk på Deaktiver.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 4. Slett virusfiler

Malware-relaterte filer kan dukke opp på flere ulike steder på datamaskinen din. Her er instruksjoner som kan hjelpe deg med å finne dem:

 1. Skriv Diskopprydding i Windows' søkefelt og trykk på Enter.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Velg stasjonen du ønsker å rense (C: er som regel hovedstasjonen, og det er sannsynligvis her du finner ondsinnede filer).
 3. Bla gjennom Filer som skal slettes-listen og velg følgende:

  Midlertidige Internett-filer
  Nedlastinger
  Papirkurv
  Midlertidige filer

 4. Velg Rydd opp i systemfiler.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Du kan også se etter andre ondsinnede filer som skjuler seg i følgende mapper (angi disse oppføringene i Windows-søkefeltet og trykk på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Etter at du er ferdig, starter du PC-en på nytt i normalmodus.

Fjern CryptoWall 4.0 ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av CryptoWall 4.0. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med FortectIntego og sørge for at fjerning av CryptoWall 4.0 er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot CryptoWall 4.0 og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Alice Woods
Alice Woods

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Alice Woods
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk