Fjerne JS.Nemucod (Forbedret veiledning)

JS.Nemucod fjerningsguide

Hva er JS.Nemucod?

JS.Nemucod-virus – en trojaner som laster ned virus til datamaskinen

Nemucod Trojan er en malware som forkler seg selv som en trygg fil. Denne filen kan lastes ned fra usikre nettsider eller leveres til innboksen forkledd som en faktura eller et annet tilsynelatende legitimt dokument. Slike villedende filer inneholder en JavaScript-kode som laster ned og åpner Nemucod-virusets kjørbare fil. Det er en kritisk datatrussel som kjører sine ondsinnede prosesser i bakgrunnen og som i det stille kan infisere datamaskinen din med andre datavirus, inkludert ormer, virus, trojanere, spyware og lignende dataparasitter.

JS.Nemucod-viruset er også kjent som TrojanDownloader: JS/Nemucod.H. Så snart det får tilgang til offerets datamaskin forårsaker det store problemer på hele systemet: det ødelegger viktige filer, skader Windows-registeret, stjeler personlig informasjon og installerer dessuten annen malware. Nemucod-viruset sprer ransomware-virus, inkludert det mest beryktede variantene som TeslaCrypt, Crypted og Locky virus. Ransomware er sannsynligvis den verste type datavirus. Det hacker datamaskinen og blokkerer tilgang til den eller krypterer alle dataene på den. Deretter krever det en løsesum og truer offeret til å gjøre det så fort som mulig.

Tegn som indikerer at datamaskinen er infisert av JS.Nemucod-viruset:

  • Datamaskinen kjører veldig sakte;
  • Programmer kan ikke åpnes eller krasjer så snart de åpnes;
  • Forstyrrende og påtrengende popup-annonser dukker opp på skjermen, selv når brukeren ikke blar gjennom nettsider. Normalt annonserer de at datamaskinen er infisert og foreslår installasjon av et falskt antimalware-program som kan «fikse» alle problemer;
  • Nettlesere ter seg mistenkelig; brukeren opplever flere uventede omdirigeringer til mistenkelige nettsider.

Det er dessverre veldig vanskelig å oppdage og fjerne JS.Nemucod-viruset manuelt, ettersom denne trusselen har en tendens til å skjule seg selv under navn som ser trygge ut. I tillegg kan denne trojaneren deaktivere sikkerhetsprogrammer på PC-en og komme seg gjennom Windows Firewall og antivirusprogrammer. For å fjerne denne trusselen anbefaler vi på det sterkeste at du skanner datamaskinen din med et kraftig verktøy for fjerning av malware. Vi anbefaler at du bruker antimalware-programmet FortectIntego.

Hvordan spres JS.Nemucod Trojan?

Trojanere spres ulikt virus ikke av seg selv. De kan kun installeres manuelt. Normalt spres JS.Nemucod Trojan via e-poster eller meldinger på sosiale media, P2P-programmer for fildeling, eller via en nedlastingslenke på en usikker nettside. Den mest populære og mest effektive metoden for å spre dette viruset er imidlertid å sende det direkte til offeret via e-post. Nettkriminelle sender villedende meldinger som normalt ber offeret om å åpne e-postvedlegget, normalt forkledd som et offisielt dokument, for eksempel en faktura eller en regning. E-posttilbydere filtrerer normalt slike meldinger som søppelpost, men noen villedende e-poster kan lykkes i å komme gjennom slike filtre. Før du åpner slike e-poster bør du sjekke om du gjenkjenner avsenderen. Dersom du ikke gjør det bør du ikke åpne slike e-poster eller filer som er vedlagt.

Hvordan fjerne JS.Nemucod-viruset?

Det er dessverre nesten umulig å fjerne malware-trusselen JS.Nemucod manuelt. Det er et komplekst datavirus som benytter avanserte teknikker og klarer å skjule komponentene sine i datasystemet slik at offeret ikke finner dem. Hvis du har oppdaget at datamaskinen din oppfører seg mistenkelig eller at filer eller programmer mangler og at systemets generelle ytelse er redusert, bør du installere et vel ansett antimalware-program. Med dette kan du skanne datamaskinen og fjerne alle komponenter av JS.Nemucod-viruset og andre skadelige programmer som er tilknyttet dette. Du bør starte fjerning av JS.Nemucod med SpyHunter eller et annet kraftig antimalware-verktøy snarest.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Anbefalt for deg

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforsker

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Lucia Danes
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk