Hvordan fjerne malware

av Jake Doevan - - Oppdatert | Type: Malware

Malware er et abstrakt lag som beskriver et bredt spekter av ondsinnede programmer. Det inkluderer trojanske hester, ormer, rootkits, ransomware datamaskin trusler til og med potensiele uønskede programmer (PUPs). Malware er vanligvis installert på datamaskinsystem uten at brukeren vet om det eller at det godkjennes, de utnytter et sikkerhetshull. Bare oppdatert anti-malware program er i stand til å hindre dens infiltrasjon. Sikkerhetseksperter oppfordrer folk til å vurdere å installerer et pålitelig program for å beskytte sine datamaskiner og unngå malware angrep.

Malicious software er brukt mest til uautorisert aktivitet på datamaskinen og hjelpe sin eier for å generere inntekter. Det kan være utformet for å stjele personlig informasjon som logg inn informasjonen eller det kan prøve å kryptere verdifulle filer på datamaskinen så brukeren må betale løsepenger i bytte for dekrypteringsnøkkelen. Likevel noen versjoner av malware (adware, nettleserkapere og lignende) brukes bare for å vise reklame innehold og generer betal per klikk inntekter. Nesten hver av malware truslene har evnen til å blokkere legitime sikkerhetsprogramvarer. I tillegg kan de også oppdatere seg, laste ned ekstra malware eller for¨rsaker sikkerhetshull på det berørte datamaskinsystemet.

Utviklingen av malware

Det første eksemplet av malware kom i 1986, da to brødre fr Pakistan lanserte et program kalt Brian. Det regnes som det første viruset som var forenlig med IBM. Det spreddes gjennom disketter og forårsaket bare irriterende meldinger på den berørte datamaskins systemet.

Neste alvorlige trussel dukket opp i 1992. Det ble kalt Michelangelo og er veldig like virusene vi har i dag. I følge diverse rapporter rapporterte nesten 20,000 datamaskin brukerer tap av data på grunn av Michelangelo virus. 

I begynnelsen av 2000s, sikkerhetsekspertene begynte å legge merke til en alvorlig vekst i malware. Moderne viruser, som ormer og trojaner, begynte å spre seg rundt. Infiserte datamaskiner ble koblet inn i botnets og omgjort til store pengemaskiner.

Dagens malware bakemenn blir mer og mer agresive i sitt arbeid og stadig slipper oppdaterte viruser. I følge rapporter har mengden av malware økt fra 1 million til 96 millioner siden 2005. Utrolig er det ikke?

Måter ondsinnede programmer infiltrerer datamaskiner

Malware kan spres ved hjelp av forskjellige teknikker. Her er de meste kjente:

  • Ulovelige og infiserte nettsteder. Ulovelige nettsteder har alltid blitt sett som en av de viktigste parter i fordelingen av malware. De fleste av disse sidene inneholder pornografisk innhold, men du kan også bli infisert etter å ha besøkt et spill, torrent eller en legitim nyhetsside somhar blitt kompromittert av angripere som injiserer det skadelige skriptet til den.
  • Infiserte e-poster og vedlegg: Vanligvis denne malware ordningen er avhenging av botnest som brukes til å sende misvisende e-postmeldinger til mottakere. Disse falske e-postene er laget for å overbevise folk til å klikke på den skadelige linken, eller laste ned en infisert fil til systemet. Dagens hackere har økt mengden av falske e-post meldinger fordi folk knapt skjekker deres troverdighet føre de laster dem ned til systemet.
  • Skadelig reklame. Malware kan også spres gjennom ondsinnede annonser og linker, faktisk de har vært aktivt utnyttet nå om dagen. Disse linkene og annonsene kan forkle seg som oppdateringer for nødvendige programmer, informasjon om prisreduksjoner og tilbud om å ta del i en undersøkelse.Så fort offeret klikker på en slik link eller annonse, kommer malware inn i systemet og forårsaker uønsket aktivitet.
  • Annet malware. Ulike typer malware kan bli brukt til å laste ned flere trusler på de berørte datamskinssytemene. Hvis datamaskinen din er infisert med ransomware eller falskt anti-spyware, kan du finne annen adware eller nett leser kaprer som har blitt installert på datamaskinen din uten din tillatelse. 

Tegn på malware angrep

En av de vanlisgte tegnene på at datamaskinen din er infisert med malware er falske sikkerhetsvarsler og villedende advarsler på skrivebordet. I dette tilfellet kan du ha blitt smittet med en av disse malware versjonene:

Den første gruppen med trusler søker å lure brukere til å tro at de arbeider med anerkjente sikkerhets verktøy som forsøker å advare dem om virus. I virkeligheten alle disse advarslene blir brukt bare for å skremme brukere til å kjøpe en falsk antispyware. Den andre gruppen av malware viser en advarsel som hevder at brukeren må betale en bot for ulovlig aktivitet på internett. I tillegg kan ransomware også kryptere viktige filer, derretter tvinge deg til å betale løsepengene.

Hvis du er plaget av omdirigeringer på nettleser eller overdreven bruk av pop-up annonser, så er du blitt smittet av en av disse malware:

Disse malware programmene er avhening av å bli betalt per klikk så deres hovedmål er å kapre nettlesere og vise ulike typer pop-up annonser. Etter ha klikket på dem blir brukeren omdirigert til sponsede nettsteder. De fleste slike programmer er ikke skadelige, men de forstyrrer ofrene sine med uønskede og noen ganger til og med skadelig innhold.

Tregt system, stabilitetsproblemer, ytelsesrelaterte problemer og blokkerte sikkerhetsprogrammer kan også bli lagt merke til etter infiltrasjon. Dessverre dette systemet kan neppe hjelpe deg med å indtifisere hvilken type malware fordi det gjelder nesten hvert av virusene:

Hver enkelt av disse malware truslene er i stand til å bruke betydelig mengder ressurser på datamaskinen. I tilegg slike programmer kan enkelt blokkere legitime sikkerhetrprogramvarer og prøver å hindre deres fjerning på denne måten. Husk at ¨ignorere disse symptomene kan lede deg til noen problemmer som identitetstyveri eller tap av bankinformasjon eller annen informasjon. Å ha malware på systemet kan gjøre datamaskinen sårbar for andre trusler i fremtiden. 

Malware eksempler

PC Optimizer Pro. Dette programmet kan også tilsettes til «falsk datamaskin optimalisering verktøy» kategorien fordi den hevder å være i stand til å forbedre datamaskinens ytelse, men det har ingenting å gjøre med det. Dens aktivitet er basert på unyttig system skannere som rapporterer om oppfunnet registeroppføringer, dårlige filer og andre systemkomponenter som visstnok bremser datamaskin ytelsen. når dem overbeviser ofrene om at de må fjerne denne «skadelige» filen fra datamaskinen, blir de omdirigert til kjøpesiden. Selvfølgelig bør du aldri betale for dens lisensierte versjon fordi du vil ikke se noen bedringer etter du laster den ned til din datamaskin. 

COM surrogate virus. Dette er et spesielt farlig eksempel på malware som også har blitt kategorisert som «Trojansk hest». Når inne i systemet kan det lett endre datamaskinens innstillinger overvåket aktivitet på datamaskinen og stjele viktige data. Det kan også laste ned andre trusler på systemet uten din godkjenning og kunnskap. Dette viruset har blitt aktivt spredd ved hjelp av falske Flash og GLV player oppdateringer, så det antas at det er tusenvis av datamaskiner som allerede har blitt smittet av COM Surrogat malware.

DNS Unblocker. De fleste adware-type malwares kan neppe skape alvorlige problemmer på datamaskinen din, DNS Unblocker bør unngås. For det første kan det føre til en overdreven bruk av pop-up annonser og lignende kommersielle innhold på dine favoritt nettsider. For det andre kan den bruke disse annonsene til å omdirigere deg til ondsinnede nettsteder. Til slutt så kan det samle inn informasjon om din surfing aktivitet på internett og deretter dele denne informasjonen med relaterte (og urelaterte!) parter.

Malware fjernings alternativer

Den mest pålitlige måten å fjerne malware er å bruke et pålitelig anti-malware verktøy. Bare automatisk fjernings alternativ kan hjelpe deg å identifisere malware versjonene og eliminere alle de skadelige komponentene. I tillegg kan det hende du arbeider med en veldig vanskelig type malware, som kan blokkere sikkerhetsprogramvaren. I tillfelle vårt anbefalte verktøy mislykkes i å hjelpe deg å fikse datamaskinen din bør du utføre disse alternative trinnene:

  • Installer anti-spyware på nytt. Deretter forand navnet på den kjørebare filen og start den;
  • Omstart datamaskinen i sikkermodus og gjenta installasjonen av anti-malware;
  • Installer et annet anti-makware program;
  • Bruk SpyHunter Spyware HelpDesk alternativ;
  • Kontakt 2spyware kundeservicen gjennom «spør oss» seksjonen.

De nyeste malware-truslene i databasen

Eliminer IDP.Generic

IDP.Generic er et heuristisk deteksjonsbegrep for datastjelende malware som brukes av noen antivirus-leverandører.
Malware Virus   Mars 03, 2021

Informasjon oppdatert: 2017-07-20

På andre språk

Programmer for fjerning av Malware
Sammenlign