To be continued: en ny type Facebook-virus begynner å spre seg
Det er ingen nyhet at dette sosiale nettverket kontinuerlig har blitt angrepet av hackere og allslags svindlere. De kommer stadig opp med nye ideer om hvordan de kan overraske nettsamfunnet med en ny nettrussel. For en stund siden slo de til mot brukere med flere ulike versjoner av Facebook-viruset. Dette var dataormen som infiserte offerets konto og delte en lenke med et virus til alle vennene til vedkommende. Denne gangen benytter svindlerne en lignende teknikk for å infiltrere offerets konto. Den infiserte brukeren sender automatisk en video som inneholder mottakerens navn. Denne malware-trusselen har fått navnet Facebook video virus. Dermed oppstår spørsmålet – hvordan kan du bekjempe det?
I løpet av Facebook sin levetid har man sett mange nettrusler. Det virker til at brukere nylig har klart å bli kvitt ulike varianter av Facebook malware. Et av de mest velkjente tilfellene var Facebook Invitation og Message-virus. Dette var ingenting annet enn dataormer. Hvis noen surfet uoppmerksomt på en infisert nettside eller lastet ned et ødelagt program, kan han/hun uten vilje ha lastet ned malware-programmet. En dataorm kan infiltrere brukerens Facebook-konto og begynne å sende ulike videoer til offerets kontakter innen få sekunder. På grunn av menneskets nysgjerrige natur, klikker andre brukere på lenken uten å være oppmerksomme på at de blir infisert. Deretter starter prosessen på nytt. Heldigvis har denne villedende teknikken raskt blitt avslørt og brukere har blitt mer oppmerksomme. Datahackere har imidlertid ikke gitt opp, og har utviklet Facebook Suspension virus. Ofrene mottar en personlig melding om at kontoen deres er i ferd med å bli avsluttet. Siden brukerne er redde for at dette skal skje klikker de på den falske verifiseringslenken. Dermed har de latt seg lure igjen.
Dessverre ser ikke nettruslene mot Facebook til å ta slutt. Nylig har svindlerne lansert et virus som fungerer som en dataorm. Etter infeksjonen sender offeret automatisk en video med mottakerens navn. Få brukere mistenker derfor at videoen kan være svindel. Slik uoppmerksom oppførsel gjør det enklere for svindlerne å spre Facebook-virus. Du kan derfor spørre deg selv: finnes det en måte for å unngå slik svindel? Siden det ikke er mulig å kontrollere malware-trafikk, er det få sjanser for at du kan komme deg unna, spesielt hvis kontoen til en av vennene dine blir kapret. Det du kan gjøre er å oppdatere sikkerhetsprogrammene dine eller skaffe kraftigere verktøy som gir beskyttelse i sanntid. Du kan dessuten unngå å klikke på og åpne slike lenker.