Fjern Wallet-virus (Instruksjoner for fjerning) - oppdateringer mai 2017

Wallet fjerningsguide for virus

Hva er Wallet ransomware virus?

Wallet ransomware fortsetter å oppdatere

Wallet ransomware virus ble født rett etter at sikkerhetseksperter oppdaget denne filtypen som ble brukt til å markere de berørte filene. Etter det var blitt testet ble det oppdaget at dette crypto-ransomware kommer fra Dharma virus familien. Denne veletablerte gruppen av ransomware er kjent for å bruke komplekse krypteringsalgoritmer som AES og RSA, når det prøver å låse filer på de infiserte datamaskinene. I tillegg krever de penger fra ofrene som ønsker å kreve sine data. Selvo Dharma og Wallet koder er praktisk talt identiske og eksperter nøler ikke med å bruke navnenesine om hverandre, men brukere kan føle det på en annen måte. Og vi kan forstå hvorfor. Hver av virusversjonene bruker forsjellige utvidelser for å markere de krypterte filene. Ifølge ofrene for dette ransomware, legger viruset igjen .wallet eller [[email protected]].wallet.lock filutvidelse. Dessuten gir det forskjellige epostadresser som skal brukes til å kontakte cyberkriminelle. For å gjøre det enklere og spare deg litt tid skal vi diskutere hovedkarakteristikken i wallet varienten i de neste avsnittene. Du vil også finne hjelpsomme tips til hvordan du kan fjerne Wallet (Dharma) fra datamaskinen din nedenfor denne artikkelen.

Wallet ransomware bildeWallet ransomware er en versjon av Dharma virus, so løsepenge kravet (vist ovenfor) og program koden er veldig lik den originale viruset

Når Wallet viruset er distribuert på systemet, vil det aktivere det ondsinnede kjørbare som vil starte system skanning. Under skanningen vil viruset være på utkikk etter bestemte filutvidelser som hovedsakelig er relatert til brukerens personlige dokumenter, mediefiler, arkiver osv. . Når de lokaliseres vil disse filene bli kryptert og få tillegget .wallet rllrt [[email protected]].wallet.lock som i tillegg inneholder e-post adressen. Dessuten vil viruset også endre skrivebordsbildet med et løsepenge krav ved å presentere filgjenoppretting. Her er et utskrift av notatet:

“//hallo, our dear friend!
//looks like you have some troubles with your security.
//all your files are now encrypted.
//using third-party recovering software will corrupt your data.
//you have only one way to get them back safely – using our decryption tool.
//to get original decryption tool contact us with email. in subject like write your ID, which you can find in name of every crypted file, also attach to email 3 crypted files.
[email protected]
//it is in your interest to respond as soon as possible to ensure the restoration of your files, because we won’t keep your decryption keys at our servers more than 72 hours in interest of our security.
//P.S. only in case you don’t receive a response from the first email address within 24 hours, please use this alternative email address.
[email protected]

Som vi allerede har nevnt, kan e-postadressene som er angitt i løsepengekravet endres. [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected] er bare noen av e-post adressene. Løsepenger kravet og e-postadressene er på engelsk selv om det er helt åpenbart at bakmennene av viruset ikke er engelske . Klumsete syntaktiske konstruksjoner og stavefeil forteller oss dette. Uansett er målet dems brukere som snakker språket og kan forstå situasjonen. Mens fremtidige instruksjoner for datagjenoppretting kun gies etter at du har tatt kontakt med de kriminelle, kan vi bare anta at de kriminelle krever at ofrene skal betale et bestemt beløp løsepenger i Bitcoin og foreta transaksjonen via det anonyme Tor nettverket. Unødvendig å si at å betale de kriminelle burde være det siste du gjør. I stedet anbefaler ekspertene at du fjerner Wallet og nekter å støtte kriminelle ved å gi dem pengene dine.

.Wallet ransomware versjoner

[email protected] ransomware er en av mange versjoner av Wallet ransomware virus som er avhenging av AES og RSS krypteringsalgoritmer. Disse algoritmene har blitt brukt til å kryptere word, excel, pdf og lignende filer og gjør dem utilgjengelige. Du kan skille filer kryptert av [email protected] virus eller annet ransomware ved å se på utvidelsen dems. Denne epost addressen har blitt brukt av kaprenrene for å markere målfilene og advare ofrene om at du ikke vil være i stand til å bruke de lenger. Hvis du har blitt infisert kan du gjenopprette filene dine fra sikkerhetskopier. Ifølge kaprerene bør du kjøpe en spesiell dekrypteringsnøkkel som sendes til dem via Command & Control servere så snart de fullfører krypteringsprosessen. Vennligst IKKE gjør hva de krever, de kan forlate deg uten noen ting!

[email protected] ransomware virus kan kryptere de fleste av filene dine som er lagret på datamaskinene din. Det fungere akkurat som dens tidligere versjoner som begynner å spørre etter løsepengene rett etter at krypteringsprosessen er fullført. Vanligvis legger dette ransomware igjen .[[email protected]].wallet filutvidelser til korrupte arkivert og legger også igjen README.txt fil som skal informere offeret om gjenoppretting av filer. Men gjenopprettingstrinnene gitt av [email protected] ransomware er ikke like detaljerte som de som tilbys av andre ransomwareforfattere. Men du bør ikke vurdere å betale kjeltringene.

Hvordan spres dette viruset?

Akkurat som den opprinnelige virusversjonen, Wallet bruker phishing for å komme inn i datamaskinen. For det meste, svindlere stoler på spam kampanjer for å levere infiserte filer til potensielle ofre direkte til deres innbokser. Alt brukeren må gjøre er å laste ned en fil som er knyttet til en overbevisende e-post og viruset er løst. I dag er det fortsatt mange datamaskin brukere som faller inn i slike feller. Det er vanskelig å klandre dem fordi kaprerene bruker avanserte sosialtekniske ferdigheter for å få ofre til å tro at de må laste ned antatte flybilletter, faktura eller fakturaer. Dette lærer oss bare at vi ikke skal ta alle e-postene for gitt, selv om det mottas fra anerkjente organisasjoner eller myndigheter. Du bør alltid skjekke e-posten din før du åpner den, og hindre Wallet fra å kryptere filene dine.

Wallet ransomware fjernings teknikker

Ransomware er et av de ledende virusene i betraktining dens kompleksitet og innvirkning på systemet. Hvis dy har dette i bakhodet, vil det være navit å forvente at Wallet fjerning er enkelt. Selvfølgelig er det verktøy som man kan bruke for at ransomware fjerningen skal bli mindre vanskelig. Et systemskan med profesjonell anti-malware verktøy vil ikke ta deg lengere enn 10 minutter, og etter det kan du bruke datamaskinen din normalt igjen. Ikke bekymr deg om Wallet fjerningen ikke virker på første forsøk. Ingen sa at viruset ikke ville kjempe tilbake når du prøver å slette det. Bare gå til slutten av artikkelen der vi gir Wallet dekontaminering instruksjoner og følg dem nøye.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Wallet fjerningsguide for virus

Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Wallet fjerning vil være lettere om det utføres mens enheten er i sikker modus. Nedenfor finner du instruksjoner om hvordan du starter opp datamaskinen din i denne modusen.

Viktig! →
Manuell fjerning kan være for komplisert for vanlige databrukere. Det krever avansert IT-kunnskap å utføre det riktig (hvis viktige systemfiler blir fjernet eller skadet, kan det føre til uopprettelig skade på Windows-systemet). I tillegg kan det ta flere timer å utføre. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du bruker den automatiske metoden som beskrevet ovenfor.

Steg 1. Åpne sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling

Manuell fjerning av malware bør utføres i sikkerhetsmodus. 

Windows 7/Vista/XP

 1. Klikk på Start > På/Av > Start på nytt > OK.
 2. Når datamaskinen din starter opp, trykker du på F8-knappen (hvis dette ikke fungerer, prøv F2, F12, Del – det avhenger av hovedkortet ditt) flere ganger helt til du ser vinduet for avansert oppstart.
 3. Velg Sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling fra listen. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Windows 10 / Windows 8

 1. Høyreklikk Start-knappen og velg Innstillinger.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Bla nedover og velg Oppdatering og sikkerhet.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. I menyen til venstre velger du Gjenoppretting.
 4. Bla nedover til Avansert oppstart.
 5. Klikk på Start på nytt nå.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Velg Feilsøking. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 7. Gå til Avanserte alternativer. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 8. Velg Oppstartsinnstillinger. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 9. Klikk på Start på nytt.
 10. Trykk 5 eller klikk på 5) Aktiver sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 2. Slå av mistenkelige prosesser

Windows' oppgavebehandler er et nyttig verktøy som viser alle prosesser som kjører i bakgrunnen. Hvis det dukker opp malware-prosesser her, må de avsluttes:

 1. Trykk på Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne oppgavebehandleren.
 2. Klikk på Detaljer.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. Bla nedover til Bakgrunnsprosesser og se etter mistenkelige oppføringer.
 4. Høyreklikk og velg Åpne filplassering.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Gå tilbake til prosessen, høyreklikk og velg Avslutt oppgave.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Slett innholdet i den ondsinnede mappen.

Steg 3. Sjekk oppstartsprogrammer

 1. Trykk Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne Windows oppgavebehandler.
 2. Gå til fanen Oppstart.
 3. Høyreklikk det mistenkelige programmet og klikk på Deaktiver.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 4. Slett virusfiler

Malware-relaterte filer kan dukke opp på flere ulike steder på datamaskinen din. Her er instruksjoner som kan hjelpe deg med å finne dem:

 1. Skriv Diskopprydding i Windows' søkefelt og trykk på Enter.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Velg stasjonen du ønsker å rense (C: er som regel hovedstasjonen, og det er sannsynligvis her du finner ondsinnede filer).
 3. Bla gjennom Filer som skal slettes-listen og velg følgende:

  Midlertidige Internett-filer
  Nedlastinger
  Papirkurv
  Midlertidige filer

 4. Velg Rydd opp i systemfiler.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Du kan også se etter andre ondsinnede filer som skjuler seg i følgende mapper (angi disse oppføringene i Windows-søkefeltet og trykk på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Etter at du er ferdig, starter du PC-en på nytt i normalmodus.

Fjern Wallet ved hjelp av System Restore

For å sikre enklere ransomware fjerning, må du legge litt ekstra arbeid og dekontaminere viruset som du vil ved å følge trinnene nedenfor. Bare ikke glem å skanne enheten automatisk etterpå!

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av Wallet. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med FortectIntego og sørge for at fjerning av Wallet er fullført.

Bonus: Gjenopprett dataene dine

Veiledningen som presenteres ovenfor er ment å hjelpe deg med å fjerne Wallet fra datamaskinen din. For å gjenopprette de krypterte filene anbefaler vi at du bruker en detaljert veiledning laget av sikkerhetsekspertene hos viruset.no.

Hvis filene dine krypteres av Wallet kan du bruke flere ulike metoder for å gjenopprette dem:

Dekrypter filer som er kryptert med Wallet lett med Data Recovery Pro

Når du har eliminert Wallet fra datamaskinene, ikke glem å dekryptere dataene dine også! Prøv Data Recovery Pro for automatisk gjenoppretting.

 • Last ned Data Recovery Pro;
 • Følg stegene i installasjonsveiledningen til Data Recovery og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og skann datamaskinen din etter filer kryptert av Wallet ransomware;
 • Gjenopprett dem.

Når er Windows Previous Versions feature nyttig i å gjennopprette data?

Windows Previous Versions funksjonen er en praktisk og effektiv måte å gjenopprette krypterte data på. Likevel vil denne funksjonen bare være nyttig hvis du hadde systemgjenopprettingsfunksjonen aktivert før viruset angrep datamaskinen. 

 • Finn en kryptert fil du vil gjenopprette og høyreklikk på den;
 • Velg “Properties” og gå til fanen “Previous versions”;
 • Her sjekker du alle tilgjengelige kopier av filen i “Folder versions”. Velg versjonen du ønsker å gjenopprette og klikk på “Restore”.

ShadowExplorer er et godt valg for gjenoppretting av filer kryptert av Wallet

ShadowExplorer er en programvare som bruker volumskyggekopier av krypterte filer for å gjenopprette dem. Denne gjenopprettingsmetoden virker bare hvis volumskyggekopier ikke er skadet eller slettet av viruset.

 • Last ned Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Følg installasjonsveiledningen til Shadow Explorer og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og gå til nedtrekksmenyen i øvre venstre hjørne for å velge disken som inneholder de krypterte filene. Sjekk hvilke mapper det er;
 • Høyreklikk på mappen du ønsker å gjenopprette og velg “Export”. Du kan også velge hvor du ønsker å lagre filene.

Bruk Dharma decrypter til å dekryptere filer kryptert av Wallet ransomware

Dharma dekrypteringsnøkler ble avslørt flere måneder siden. Heldigvis Kasperskys sikkerhetseksperter har oppdatert Rakhni dekryptor med disse nøklene, så det kan også brukes til å gjenopprette krypterte Wallet filer. Du kan laste det ned her.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot Wallet og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Alice Woods
Alice Woods

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Alice Woods
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk