Fjern Arena-virus (Veiledning for fjerning) - oppdateringer okt 2017

Arena fjerningsguide for virus

Hva er Arena ransomware-virus?

Arena malware kommer tilbake i ny form

Arena ransomware-melding FILES ENCRYPTED.txt

Arena ransomware fungerer som et nytt, ondsinnet filkrypterende virus. Dets tekniske detaljer gjør at det blir plassert i Dharma ransomware-kategorien. Etter å ha infiltrert offerets datamaskin, krypterer det alle filene med en chiffernøkkel av militær kvalitet, og markerer alle filene med filendelsen .id-[ID][email protected]].arena. Så snart viruset er ferdig med å skanne systemet og ødelegge data, opprettes et dokument med navnet FILES ENCRYPTED.txt.

Dokumentet som nevnes ovenfor er kjent som en «ransom note», eller melding om løsepenger. Denne filen opprettes av ransomware-virus for å informere ofrene om datakrypteringen. Det tilbys kun ett alternativ for å dekryptere dataene, nemlig å betale løsesummen.

Utviklerne av Arena-viruset ønsker tydeligvis at ofrene skal kjøpe Bitcoins og overføre dem til svindlernes Bitcoin-lommebok. Hele meldingsteksten gjengis nedenfor:

all your data has been locked us
You want to return?
write email [email protected]

Svindlerne lover å levere dekrypteringsnøkkelen og nødvendige verktøy så snart betalingen når Bitcoin-lommeboken deres. Teamet hos Zondervirus.nl sier imidlertid at svindlerne ikke kan stoles på. Etter å ha betalt løsesummen kan du dermed stå igjen med haugevis av krypterte .arena-filer uten noen måte for å dekryptere dem.

Istedet for å betale løsesummen, bør du konsentrere deg om å fjerne Arena malware. Vi anbefaler at du bruker et antimalware-verktøy for å gjøre dette, ettersom det er den enkleste og tryggeste metoden.

Fjerning av ransomware er en komplisert oppgave som kun kan utføres av dataeksperter og malware-analyster. Derfor bør du ikke prøve å fjerne Arena-viruset på egenhånd.

Slike forsøk kan faktisk forårsake mer skade på datamaskinen din eller gjøre filene dine til ubrukelig, plasskrevende søppel. For å fjerne viruset bør du starte PC-en din på nytt i sikkerhetsmodus med nettverk (se instruksjonene som tilbys nedenfor) og bruke et program som FortectIntego eller Malwarebytes for å identifisere og eliminere trusselen.

Arena ransomware-virusArena ransomware er et ondsinnet program som krypterer data på datamaskinen slik at nettkriminelle kan kreve løsepenger fra offeret i bytte mot et verktøy for datagjenoppretting (dekrypteringsnøkkel).

CryptoMix Arena malware flettes inn i virusfamilien Crysis

Starten på det nye akademiske året gav også ny inspirasjon for malware-utviklere. Denne gangen har utviklerne av to velkjente malware-familier – Crysis/Dharma og CryptoMix – gitt dataforskere en ny gåte.

De introduserte to nye versjoner av rotviruset sitt, og begge har brukt filendelsen .arena.På tross av dette er det imidlertid mulig å se forskjell på de to. Crysis-varianten legger til et vedlegg av typen .id-[id].[email].arena, mens CryptoMix-versjonen gir filen et nytt navn med en heksadesimal streng som inneholder utvidelsen .arena.

Kontaktinformasjonen er også ulik. Crysis-varianten oppgir e-postadressene [email protected] og [email protected] som kontaktinformasjon, mens CryptoMix Arena oppgir [email protected]. Den nyeste versjonen er dessuten mye mer plagsom enn tidligere utgaver. Det er programmert til å slette skyggekopier.

I tillegg til brukergrensesnittet, åpner Crysis-varianten filen FILES ENCRYPTED.txt, med en kort melding om å kontakte opphavsmennene. Rivalen bruker filen _HELP_INSTRUCTION.TXT til å formidle en melding med krav om løsepenger. For øyeblikket finnes det ingen dekrypteringsmuligheter for noen av versjonene. Du kan gjenopprette dataene dine ved hjelp av sikkerhetskopier . Uansett om du er infisert av Dharma-varianten eller CryptoMix Arena, bør du fjerne viruset før du prøver å gjenopprette filene dine.

Spredning av Dharma-variantene

Den beryktede ransomware-familien er kjent for å bli spredt via ondsinnede e-poster med villedende meldinger og et filvedlegg. Så snart offeret åpner den infiserte filen, slår Dharma seg ned i datasystemet og ødelegger offerets filer ved hjelp av sofistikert kryptering.

Denne prosessen kan dessverre kun reverseres ved bruk av en dekrypteringsnøkkel. Uten en slik dekrypteringsnøkkel er det ikke mulig å gjenopprette filene.

Du bør ikke skylde på sikkerhetsekspertene for at det ikke finnes et dekrypteringsverktøy. Kryptering er en ekstremt sikker metode for å beskytte filer, så det er ikke rart at det brukes til å beskytte militære hemmeligheter. Normalt er det slik at den som krypterer filene er den eneste som vet hvordan de kan dekrypteres.

Varianter av Dharma, som Arena ransomware, kan infiltrere systemet ditt sammen med ulovlige nedlastinger eller ved hjelp av en skadelig kode kalt «exploit kit» som plasseres på infiserte nettsider.

For å beskytte PC-en din bør du bruke et antimalware-program, opprette sikkerhetskopier og sørge for å oppdatere programmene dine. Ikke utsett Windows-oppdateringer, uansett hvor irriterende og tidkrevende de virker å være.

Eliminer Arena ransomware

Vi har laget et veiledning for hvordan du fjerner Arena-viruset på en sikker måte. Det første du må gjøre er å velge et program for å fjerne viruset. Hvis du allerede har et sikkerhetsprogram installert på datamaskinen din, starter du PC-en din på nytt i sikkerhetsmodus med nettverk, installerer oppdateringer til antivirus- eller antimalware-verktøyet ditt og skanner datamaskinen din grundig.

Hvis du ikke har et sikkerhetsprogram enda, kan du laste det ned fra nettet etter å ha startet PC-en din i sikkerhetsmodus. Sørg for at du bruker et pålitelig program for fjerning av Arena ransomware.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Arena fjerningsguide for virus

Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Fjern Arena ransomware – følg disse tipsene fra sikkerhetseksperter.

Viktig! →
Manuell fjerning kan være for komplisert for vanlige databrukere. Det krever avansert IT-kunnskap å utføre det riktig (hvis viktige systemfiler blir fjernet eller skadet, kan det føre til uopprettelig skade på Windows-systemet). I tillegg kan det ta flere timer å utføre. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du bruker den automatiske metoden som beskrevet ovenfor.

Steg 1. Åpne sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling

Manuell fjerning av malware bør utføres i sikkerhetsmodus. 

Windows 7/Vista/XP

 1. Klikk på Start > På/Av > Start på nytt > OK.
 2. Når datamaskinen din starter opp, trykker du på F8-knappen (hvis dette ikke fungerer, prøv F2, F12, Del – det avhenger av hovedkortet ditt) flere ganger helt til du ser vinduet for avansert oppstart.
 3. Velg Sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling fra listen. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Windows 10 / Windows 8

 1. Høyreklikk Start-knappen og velg Innstillinger.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Bla nedover og velg Oppdatering og sikkerhet.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. I menyen til venstre velger du Gjenoppretting.
 4. Bla nedover til Avansert oppstart.
 5. Klikk på Start på nytt nå.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Velg Feilsøking. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 7. Gå til Avanserte alternativer. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 8. Velg Oppstartsinnstillinger. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 9. Klikk på Start på nytt.
 10. Trykk 5 eller klikk på 5) Aktiver sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 2. Slå av mistenkelige prosesser

Windows' oppgavebehandler er et nyttig verktøy som viser alle prosesser som kjører i bakgrunnen. Hvis det dukker opp malware-prosesser her, må de avsluttes:

 1. Trykk på Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne oppgavebehandleren.
 2. Klikk på Detaljer.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. Bla nedover til Bakgrunnsprosesser og se etter mistenkelige oppføringer.
 4. Høyreklikk og velg Åpne filplassering.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Gå tilbake til prosessen, høyreklikk og velg Avslutt oppgave.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Slett innholdet i den ondsinnede mappen.

Steg 3. Sjekk oppstartsprogrammer

 1. Trykk Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne Windows oppgavebehandler.
 2. Gå til fanen Oppstart.
 3. Høyreklikk det mistenkelige programmet og klikk på Deaktiver.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 4. Slett virusfiler

Malware-relaterte filer kan dukke opp på flere ulike steder på datamaskinen din. Her er instruksjoner som kan hjelpe deg med å finne dem:

 1. Skriv Diskopprydding i Windows' søkefelt og trykk på Enter.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Velg stasjonen du ønsker å rense (C: er som regel hovedstasjonen, og det er sannsynligvis her du finner ondsinnede filer).
 3. Bla gjennom Filer som skal slettes-listen og velg følgende:

  Midlertidige Internett-filer
  Nedlastinger
  Papirkurv
  Midlertidige filer

 4. Velg Rydd opp i systemfiler.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Du kan også se etter andre ondsinnede filer som skjuler seg i følgende mapper (angi disse oppføringene i Windows-søkefeltet og trykk på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Etter at du er ferdig, starter du PC-en på nytt i normalmodus.

Fjern Arena ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av Arena. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med FortectIntego og sørge for at fjerning av Arena er fullført.

Bonus: Gjenopprett dataene dine

Veiledningen som presenteres ovenfor er ment å hjelpe deg med å fjerne Arena fra datamaskinen din. For å gjenopprette de krypterte filene anbefaler vi at du bruker en detaljert veiledning laget av sikkerhetsekspertene hos viruset.no.

Hvis filene dine krypteres av Arena kan du bruke flere ulike metoder for å gjenopprette dem:

Gjenopprett fra skyggekopier

Bruk et program som ShadowExplorer for å gjenopprette .arena-filer. Hvis viruset ikke har fjernet skyggekopiene fra PC-en din kan du gjenopprette dem ved hjelp av dette programvaret. Hvis malware-programmet har fjernet disse fra systemet vil imidlertid ikke dette verktøyet være effektivt.

 • Last ned Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Følg installasjonsveiledningen til Shadow Explorer og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og gå til nedtrekksmenyen i øvre venstre hjørne for å velge disken som inneholder de krypterte filene. Sjekk hvilke mapper det er;
 • Høyreklikk på mappen du ønsker å gjenopprette og velg “Export”. Du kan også velge hvor du ønsker å lagre filene.

Ingen tilgjengelige verktøy for å dekryptere .arena-filer så langt

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot Arena og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Lidenskapelig virusforsker

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Gabriel E. Hall
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk