Fjern Onion-virus (Veiledning for fjerning) - oppdatert jun 2016

Onion fjerningsguide for virus

Hva er Onion ransomware?

Hva er Onion?

Sikkerhetseksperter advarer om at CTB Locker nå har en forbedret versjon kalt Onion. Det er en alvorlig ransomware-infeksjon som kan stjele pengene dine og ta fra deg personlig identifiserbar informasjon som du har lagret på datamaskinen din i årevis. Det spres som en ZIP-fil via søppelpost. Så snart filen åpnes aktiveres en trojaner som overfører Onion ransomware til datamaskinen..

Onion-viruset har en tendens til å infisere systemet i det skjulte, legge til kjørbare filer i Temp-mappen og legge seg til systemoppstart. Hovedmålet er filtypene PDF, XLS, PPT, DOCT, TXT, JPEG, JPEG og JS, som normalt krypteres ved bruk av en RSA-21024 algoritme. Like etter at dataene er krypterte kan brukeren finne en melding enten som MW_ IN FILES.txt eller KK_ IN YOUR DOCUMENTS.txt i alle mapper som inneholder krypterte filer. Brukeren har ikke lenger tilgang til filene sine, noe som kan være en ganske forferdelig opplevelse hvis han/hun ikke har sikkerhetskopier. Svindlerne som står bak dette ransomware-programmet tilbyr en løsning, men den er veldig kostbar. Brukeren får instruksjoner om å betale 3 bitcoins (omtrent 700 dollar) for dekrypteringsnøkkelen. Så snart betalingen er utført får brukeren en unik kode og må sende denne til administratoren av Onion på ttk@ruddedinbox(dot).com. Det hevdes at brukeren vil motta dekrypteringsnøkkelen etter å ha gjort dette, men dette er lite trolig. Dessverre kan man ikke stole på folk som står bak ransomware-programmer, så du kan aldri vite hvorvidt nøkkelen kan hjelpe deg med å få tilbake dataene dine. Utviklerne bak Onion-viruset tilbyr ofrene sine å dekryptere visse filer før de overfører betaling, for å vise at nøkkelen fungerer. Dette betyr imidlertid ingenting. Det anbefales IKKE at du betaler løsesummen fordi du i tillegg til å miste filene dine da vil støtte svindlerne, miste store pengesummer og avsløre personopplysninger (kredittkortinformasjon) til nettkriminelle. Vi anbefaler at du skanner datamaskinen din med FortectIntego eller et annet vel ansett antispyware-program og fjerner ransomware-programmet for godt. Deretter kan du prøve å gjenopprette krypterte data ved hjelp av verktøy for filgjenoppretting, som for eksempel R-Studio eller Photorec.

Onion virus

Hvordan kan Onion kapre datamaskinen min?

Onion er en alvorlig datatrussel, så det ville ha vært naivt å tro at det ber om tillatelse for å komme inn i systemet. Akkurat som andre ransomware-programmer har det en tendens til å spres via trojanere, vedlegg i søppelpost, ulovlige nettsider osv. I følge nylig malware-forskning spres Onion-viruset for øyeblikket forkledt som en ZIP-fil vedlagt søppelpost. Du bør være oppmerksom siden slike e-poster normalt later til å være fra ulike offentlige myndigheter og inneholder fakturaer og andre viktige dokumenter. Hvis du ikke venter noe slikt anbefales det at du unngår å åpne slike e-poster. Når du besøker ulovlige nettsider bør du dessuten ALDRI klikke på popup-vinduene som tilbyr oppdatering av Java, Flash Player eller andre programmer. Du bør dessuten ikke la deg lure av tilbudene om å skanne systemet for virus på nettet, fordi slike verktøy rett og slett ikke finnes. Dette er de vanligste metodene for å spre virus. Hvis Onion-viruset har kryptert filene dine kan du gjenopprette dem enten fra sikkerhetskopier eller ved hjelp av programmer for filgjenoppretting.

Hvordan fjerne Onion-viruset?

Ransomware er standhaftige datavirus som er vanskelig å fjerne manuelt. Dersom du allerede har mottatt en melding om at Onion har kryptert dokumentene, bildene og videoene dine bør du kjøre et fullstendig systemskann med FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes og fjerne det øyeblikkelig.

For å gjenopprette krypterte data anbefaler vi at du benytter programmer som R-Studio eller Photorec. Rett etter at du fikser datamaskinen din bør du dessuten begynne å vurdere hvordan du kan forhindre datatap i fremtiden. Sikkerhetskopiering er utvilsomt den beste løsningen. For å gjøre dette anbefaler vi at du benytter lagringsenheter som USB-penner, CD-er eller DVD-er. Alternativt kan du benytte nettbasert sikkerhetskopiering via for eksempel Google Drive, Dropbox eller Flickr.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Onion fjerningsguide for virus

Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Viktig! →
Manuell fjerning kan være for komplisert for vanlige databrukere. Det krever avansert IT-kunnskap å utføre det riktig (hvis viktige systemfiler blir fjernet eller skadet, kan det føre til uopprettelig skade på Windows-systemet). I tillegg kan det ta flere timer å utføre. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du bruker den automatiske metoden som beskrevet ovenfor.

Steg 1. Åpne sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling

Manuell fjerning av malware bør utføres i sikkerhetsmodus. 

Windows 7/Vista/XP

 1. Klikk på Start > På/Av > Start på nytt > OK.
 2. Når datamaskinen din starter opp, trykker du på F8-knappen (hvis dette ikke fungerer, prøv F2, F12, Del – det avhenger av hovedkortet ditt) flere ganger helt til du ser vinduet for avansert oppstart.
 3. Velg Sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling fra listen. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Windows 10 / Windows 8

 1. Høyreklikk Start-knappen og velg Innstillinger.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Bla nedover og velg Oppdatering og sikkerhet.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. I menyen til venstre velger du Gjenoppretting.
 4. Bla nedover til Avansert oppstart.
 5. Klikk på Start på nytt nå.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Velg Feilsøking. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 7. Gå til Avanserte alternativer. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 8. Velg Oppstartsinnstillinger. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 9. Klikk på Start på nytt.
 10. Trykk 5 eller klikk på 5) Aktiver sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 2. Slå av mistenkelige prosesser

Windows' oppgavebehandler er et nyttig verktøy som viser alle prosesser som kjører i bakgrunnen. Hvis det dukker opp malware-prosesser her, må de avsluttes:

 1. Trykk på Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne oppgavebehandleren.
 2. Klikk på Detaljer.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. Bla nedover til Bakgrunnsprosesser og se etter mistenkelige oppføringer.
 4. Høyreklikk og velg Åpne filplassering.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Gå tilbake til prosessen, høyreklikk og velg Avslutt oppgave.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Slett innholdet i den ondsinnede mappen.

Steg 3. Sjekk oppstartsprogrammer

 1. Trykk Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne Windows oppgavebehandler.
 2. Gå til fanen Oppstart.
 3. Høyreklikk det mistenkelige programmet og klikk på Deaktiver.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 4. Slett virusfiler

Malware-relaterte filer kan dukke opp på flere ulike steder på datamaskinen din. Her er instruksjoner som kan hjelpe deg med å finne dem:

 1. Skriv Diskopprydding i Windows' søkefelt og trykk på Enter.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Velg stasjonen du ønsker å rense (C: er som regel hovedstasjonen, og det er sannsynligvis her du finner ondsinnede filer).
 3. Bla gjennom Filer som skal slettes-listen og velg følgende:

  Midlertidige Internett-filer
  Nedlastinger
  Papirkurv
  Midlertidige filer

 4. Velg Rydd opp i systemfiler.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Du kan også se etter andre ondsinnede filer som skjuler seg i følgende mapper (angi disse oppføringene i Windows-søkefeltet og trykk på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Etter at du er ferdig, starter du PC-en på nytt i normalmodus.

Fjern Onion ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av Onion. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med FortectIntego og sørge for at fjerning av Onion er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot Onion og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til å kaste bort tid på virus

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Jake Doevan
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk