Fjern Chromium-virus - oppdateringer 2018

Chromium fjerningsguide for virus

Hva er Chromium-virus?

Chromium-viruset er en skadelig nettleser som ble opprettet ved bruk av et åpen kilde-prosjekt

Bilde som viser Chromium

Chromium-virus er et begrep som brukes for å beskrive ondsinnede nettlesere som ble designet ved bruk av legitim Chromium-kode. Det finnes en lang liste med ondsinnede nettleserversjoner, for eksempel Chroomium browser virus eller eFast browser som har dukket opp de siste par årene. Så snart disse er installerte, kan de overskrive snarveier i en legitim Chrome-nettleser, og erstatte dem med falske snarveier. Vær oppmerksom på at Chromium malware er spesielt aktivt i Spania, Italia, Portugal og USA, samt en rekke andre land.

Navn Chromium-virus
Type Nettleserkaprer
Farenivå Middels. Skader ikke systemet, men kan endre Windows-registeret og innstillingene i nettleseren
Hovedfil Chromium.exe
Symptomer Høy bruk av CPU, erstatter nettleserens startside, installerer mistenkelige verktøylinjer
Chromium-nettlesere eFast Browser, Chroomium Browser, Tortuga Browser, Olcinium Browser, Qword Browser, Chedot Browser, BrowserAir Browser, Fusion Browser, BeagleBrowser, MyBrowser, Super Browser
Distribusjonsmetode Programvarebunting, freeware- eller sharewarenedlasting og nettverk, annonser
Hovedfare Omdirigerer til ondsinnede nettsider, infiserte annonser, identitetstyveri
Avinstallasjon Bruk FortectIntego eller veiledningen nedenfor for å fjerne Chromium

Chromium-viruset er ikke tilknyttet Chrome og åpen kilde-prosjektet Chromium. Merk at sistnevnte er et helt legitimt prosjekt, og inneholder ikke ondsinnet kode. Det er åpent for alle som ønsker å utvikle en spesialtilpasset nettleser. Men, akkurat som alle andre åpen kilde-verktøy, blir det utnyttet av ondsinnede mennesker. Hvis du har oppdaget at nettleseren din oppfører seg mistenkelig, bør du sjekke om den har blitt erstattet av en falsk versjon.

Chromium-prosjektet

Brukere som er infisert av Chromium-viruset oppdager normalt ikke noe mistenkelig, ettersom målet med dette tvilsomme programmet er å lure ofre til å tro at de bruker den ekte versjonen av nettleseren. Mistenkelige omdirigeringer og irriterende popup-annonser avslører imidlertid at noe er galt med nettleseren, og brukere bør begynne å se etter mistenkelige programmer eller nettleserutvidelser på systemet.

Det kan dessverre være vanskelig å finne slike, da viruset skjuler prosessene sine. Hvis du sjekker oppgavebehandleren, vil du imidlertid kunne oppdage prosessen Chromium.exe. Denne skiller seg ut ved å bruke store mengder CPU-ressurser. For å oppdage og fjerne Chromium-tusselen fra Mac eller Windows, kan du måtte bruke et antimalware-program, som for eksempel FortectIntego eller Malwarebytes. Du kan også finne en manuell veiledning nedenfor.

Chromium-virusChromium-virus er et begrep som brukes til å beskrive mistenkelige, annonsestøttede og ondsinnede nettlesere basert på kildekoden til Chromium. På dette bildet ser du et eksempel på en slik nettleser samt et eksempel på en falsk Chrome Update-annonse.

Det indikerte programmet sporer nettaktivitetene dine hver gang du bruker den. Dermed observerer Chromium hvilke nettsider du besøker, hvilke annonser du klikker på, og hvilke spørringer du bruker. Slik informasjon kan innhentes av tredjeparter, og kan ende opp hos noen du ikke stoler på. Innhentet data brukes dessuten til å levere målrettede annonser, noe som betyr at det kan brukes til å vise villedende innhold for å lure opplysninger fra deg.

Derfor bør du være forberedt på å se massevis av fristende annonser som tilbyr fantastiske tilbud. Du kan også se annonser som foreslår at du besøker voksensider eller installere programoppdateringer du ikke engang visste at du «trenger».

Vær forsiktig hvis du oppdager at nettleseren din forårsaker omdirigeringer til en bestemt nettside hver gang du åpner den. Den falske Chromium-nettleseren kan prøve å tvinge deg til å bruke en bestemt søkemotor bare for å gi deg massevis av sponsede søkeresultater i tillegg til vanlige resultater, og deretter lure deg til å klikke på dem.

Kapreren kan dessuten plage deg med kontinuerlige omdirigeringer og lignende problemer. På grunn av dette, kan nettleseren omdirigere deg til potensielt usikre domener eller be deg om å oppgi personopplysninger. Unngå slike nettsider, og fokuser på å fjerne det ondsinnede Chromium-viruset.

Metoder for å installere falske Chromium-nettlesere

Du kan muliggjøre kapring fra Chromium-viruset hvis du har en tendens til å installere nye programmer med «Standard» eller «Default» modus. Det er svært viktig å endre installasjonsinnstillingene for å forhindre infiltrering av potensielt uønskede programmer.

Alt du trenger å gjøre er å finne og endre installasjonsinnstillingene. Velg «Custom» eller «Advanced» installasjon, og se etter mistenkelige avkryssingsbokser med tvilsomme erklæringer.

Hvis du finner erklæringer som gir tillatelse til installasjon av ukjente programmer, nettleserverktøy og lignende programmer, bør du ikke fortsette installasjonsprosessen før du endrer disse. Velg bort avkryssingene før du fortsetter. Til slutt må vi advare deg om at Chromium-nettlesere kan bli distribuert via «Urgent Chrome Update«-annonser.

Noen falske versjoner av nettlesere kan komme inn i offerets datamaskin via installasjon av ulovlige programmer. Vi anbefaler at du holder deg unna gratislisenser som er tilgjengelige fra torrent-sider eller andre mistenkelige nettsider. Hvis du installerer disse på systemet ditt, kan du bli infisert av skadelige filer.

Slik fjerner du Chromium-viruset fra Windows og MacOS

Fjern Chromium-virus fra Windows 10 så snart du oppdager at Chrome-nettleseren din oppfører seg på en mistenkelig måte. Det kan være lurt å sjekke Chrome-versjonen via nettleserinnstillingene. Husk bare at kriminelle aktører kan sørge for å få den falske nettleseren til å vise en falsk Chrome-versjon, bare for å overbevise ofrene om at de bruker en legitim versjon av nettleseren. Derfor bør du ikke stole på informasjonen du finner i Chromes «Om»-seksjon.

For å finne ut sannheten og fjerne Chromium fullstendig, anbefaler vi at du utfører et systemskann ved bruk av et antimalware-program. Det er sannsynlig at norske brukere er ekstra utsatt for dette PUP-et. Vær derfor ekstra forsiktig. Du kan også avinstallere Chromium ved hjelp av veiledningen som gis nedenfor.

Du kan reparere virusskade ved bruk av FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Chromium fjerningsguide for virus

Avinstaller fra Windows

Av og til er det enkelt å avinstallere Chromium-malware, og av og til er det ikke det – alt avhenger av virusversjonen. Hvis du har blitt infisert, bør du sjekke nylig installerte programmer og avinstallere alle som ser mistenkelige ut. Hvis dette ikke hjelper deg med å løse problemet, betyr det at du har å gjøre med en mer sofistikert malware-variant. I slike tilfeller anbefaler vi på det sterkeste at du bruker et antimalware-program.

Slik blir du kvitt Chromium-malware:

 1. Åpne oppgavebehandleren ved å klikke CTRL + ALT + DEL på tastaturet ditt.
 2. Gå til fanen Processes. Her kan du se en rekke Chromium-prosesser. Høyreklikk på en av dem og velg Go to file location. 
 3. Du får se en innholdet i mappen på skjermen din. Finn filen explorer.exe. Før du gjør noe med den, går du tilbake til oppgavebehandleren. Høyreklikk og velg End Task for alle Chromium-prosesser som kjører.
 4. Så snart alle prosessene er lukket, bør du handle raskt. Flytt filen explorer.exe fra ovennevnte mappe til Recycle bin. Høyreklikk på søppelkurven og velg Empty Recycle bin.
 5. Deretter velger du resten av filene i virus-mappen. Dra disse til søppelkurven. Det siste du bør gjøre er å se på plasseringen av mappen. Klikk på Local. 
 6. Slett mappen der du fant Chromium-viruset (den kan hete GamesBot eller noe helt annet!)
 7. Tøm søppelkurven igjen og følg veiledningen for å eliminere resten av malware-trusselen.

For å fjerne Chromium-virus fra Windows 10/8, følger du disse stegene:

 1. Åpne Kontrollpanel via søkefeltet i Windows, og trykk Enter eller klikk på søkeresultatet.
 2. Under Programmer, velger du Avinstaller et program. Avinstaller fra Windows
 3. Finn oppføringer tilknyttet Chromium-virus i listen (eller andre nylig installerte programmer som ser mistenkelige ut).
 4. Høyreklikk på programmet og velg Avinstaller.
 5. Hvis Brukerkontokontroll-vinduet dukker opp, klikker du på Ja.
 6. Vent til avinstallasjonsprosessen er fullført, og klikk på OK. Avinstaller fra Windows

Hvis du bruker Windows 7/XP, følger du disse instruksjonene:

 1. Klikk på Windows Start > Kontrollpanel i panelet til høyre (hvis du bruker Windows XP, klikker du på Legg til eller fjern programmer).
 2. I kontrollpanelet velger du Programmer > Avinstaller et program. Avinstaller fra Windows
 3. Velg det uønskede programmet ved å klikk på det.
 4. Klikk på Avinstaller/endre øverst.
 5. I vinduet som dukker opp, klikker du Ja for å bekrefte.
 6. Klikk OK når prosessen er fullført.

Fjern Chromium fra Mac OS X system

Fjern filer fra Programmer-mappen:

 1. I menyen velger du Gå > Programmer.
 2. Se etter alle tilhørende oppføringer i mappen Programmer.
 3. Klikk på appen og dra den til søppelmappen (eller høyreklikk og velg velg Flytt til søppelkurv\\) Fjern Chromium fra Mac OS X system

For å fjerne et uønsket program, åpner du mappene Application Support, LaunchAgents og LaunchDaemons. Her sletter du alle relevante filer:

 1. Velg Gå > Gå til mappe.
 2. Skriv inn /Library/Application Support, klikk på Gå eller trykk Enter.
 3. Se etter tvilsomme oppføringer i mappen Application Support og slett dem.
 4. Åpne deretter mappene /Library/LaunchAgents og /Library/LaunchDaemons på samme måte og slett alle tilhørende .plist-filer. Fjern Chromium fra Mac OS X system

Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Slett uønskede utvidelser fra MS Edge:

 1. Klikk på Meny (tre horisontale prikker øverst til høyre i nettleservinduet) og velg Utvidelser.
 2. Fra listen, velger du utvidelsen. Klikk på girikonet.
 3. Klikk på Avinstaller nederst. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Fjern informasjonskapsler og annen nettleserdata:

 1. Klikk på Meny (tre horisontale prikker øverst til høyre i nettleservinduet) og velg Personvern og sikkerhet.
 2. Under Fjern nettleserdata, klikker du på Velg hva du vil fjerne.
 3. Velg alt (bortsett fra passord, men du bør eventuelt inkludere medielisenser) og klikk på Fjern. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tilbakestill ny fane-side og startside:

 1. Klikk på menyikonet og velg Innstillinger.
 2. Velg Ved oppstart.
 3. Klikk på Deaktiver hvis du finner mistenkelige domener.

Tilbakestill MS Edge hvis ovennevnte steg ikke fungerer:

 1. Trykk på Ctrl + Shift + Esc for å åpne oppgavebehandleren.
 2. Klikk på Flere detaljer nederst i vinduet.
 3. Velg fanen Detaljer.
 4. Bla nedover og finn alle oppføringer med navnet Microsoft Edge. Høyreklikk på alle disse og velg Avslutt oppgave for å stanse MS Edge fra å kjøre. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Hvis dette ikke hjelper, må du bruke en metode for avansert tilbakestilling av Edge. Merk at du må sikkerhetskopiere dataene dine før du fortsetter.

 1. Finn følgende mappe på datamaskinen din: C:\\Brukere\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Trykk på Ctrl + A for å velge alle mapper.
 3. Høyreklikk på dem og velg Slett. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge
 4. Høyreklikk på Start-knappen og velg Windows PowerShell (Admin).
 5. Når det nye vinduet åpnes, kopierer og limer du inn følgende kommando, og klikker på Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Instruksjoner for Chromium-basert Edge

Slett utvidelser i MS Edge (Chromium):

 1. Åpne Edge og velg Innstillinger > Utvidelser.
 2. Slett uønskede utvidelser ved å klikke på Fjern. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tøm hurtigminnet og nettleserdata:

 1. Klikk på Meny og gå til Innstillinger.
 2. Velg Personvern og tjenester.
 3. Under Fjern nettlesingsdata, velger du Velg hva du vil fjerne.
 4. Under Tidsintervall, velger du Alt.
 5. Velg Fjern nå. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tilbakestill Chromium-basert MS Edge:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. På venstre side velger du Tilbakestill innstillinger.
 3. Velg Gjenopprett innstillinger til standardverdier.
 4. Bekreft med Tilbakestill. Tilbakestill MS Edge/Chromium Edge

Tilbakestill Mozilla Firefox

Fjern skadelige utvidelser:

 1. Åpne Mozilla Firefox og klikk på Meny (tre horisontale linjer øverst til høyre i vinduet).
 2. Klikk på Utvidelser.
 3. Velg utvidelser som er knyttet til Chromium-virus og klikk på Fjern. Tilbakestill Mozilla Firefox

Tilbakestill startsiden:

 1. Klikk på de tre horisontale linjene øverst til høyre for å åpne menyen.
 2. Velg Innstillinger.
 3. Under Hjem angir du ønsket nettsted som skal åpnes hver gang du starter Mozilla Firefox.

Fjern informasjonskapsler og nettstedsdata:

 1. Klikk på Meny og velg Alternativer.
 2. Gå til Personvern og sikkerhet.
 3. Bla nedover for å finne Infokapsler og nettstedsdata.
 4. Klikk på Tøm data…
 5. Velg Infokapsler og nettstedsdata og Hurtiglagret nettinnhold og klikk på Tøm. Tilbakestill Mozilla Firefox

Tilbakestill Mozilla Firefox

Hvis Chromium-virus ikke ble fjernet etter å ha fulgt instruksjonene ovenfor, kan du tilbakestille Mozilla Firefox:

 1. Åpne Mozilla Firefox og klikk på Meny.
 2. Gå til Hjelp og velg Feilsøking. Tilbakestill Mozilla Firefox
 3. Under Gi Firefox en overhaling klikker du på Tilbakestill Firefox…
 4. I popup-vinduet som dukker opp klikker du på Tilbakestill Firefox for å bekrefte. Chromium-virus skal da bli fjernet. Tilbakestill Mozilla Firefox

Tilbakestill Google Chrome

For å bli kvitt kapreren fra Chrome, anbefaler vi på det sterkeste at du tilbakestiller den. Alle bokmerker og lignende informasjon blir bevart.

Slett ondsinnede utvidelser fra Google Chrome:

 1. Åpne menyen i Google Chrome (tre vertikale prikker øverst til høyre) og velg Flere verktøy Utvidelser.
 2. I det nye vinduet ser du alle installerte utvidelser. Avinstaller alle mistenkelige tilleggsprogrammer som kan være tilknyttet Chromium-virus ved å klikke på Fjern. Tilbakestill Google Chrome

Slett nettleserdata og hurtigminnet i Chrome:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. Under Personvern og sikkerhet velger du Slett nettleserdata.
 3. Velg Nettleserlogg, Informasjonskapsler og andre nettstedsdata samt Bufrede bilder og filer
 4. Klikk på Slett data. Tilbakestill Google Chrome

Endre startside:

 1. Klikk på menyen og velg Innstillinger.
 2. Se etter mistenkelige sider som Chromium-virus under Ved oppstart.
 3. Klikk på Åpne en bestemt side eller et sett med sider og klikk på de tre prikkene for å få tilgang til Fjern-alternativet.

Tilbakestill Google Chrome:

Hvis ingen av disse løsningene hjelper, kan du tilbakestille Google Chrome for å eliminere alle Chromium-virus-komponenter:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. Under Innstillinger blar du nedover og klikker på Avanserte.
 3. Bla nedover til du finner Tilbakestill og rydd opp.
 4. Klikk på Tilbakestill innstillinger til standardverdiene.
 5. Bekreft ved å klikke på Tilbakestill innstillinger for å fullføre fjerning av Chromium-virus. Tilbakestill Google Chrome

Tilbakestill Safari

Fjern uønskede utvidelser fra Safari:

 1. Klikk på Safari > Valg…
 2. I det nye vinduet velger du Utvidelser.
 3. Velg den uønskede utvidelsen tilknyttet Chromium-virus og velg Avinstaller. Tilbakestill Safari

Fjern informasjonskapsler og annen nettsidedata fra Safari:

 1. Klikk på Safari > Tøm logg…
 2. I nedtrekksmenyen under Tøm, velger du Hele loggen.
 3. Bekreft med Tøm logg. Tilbakestill Safari

Hvis ovennevnte steg ikke hjelper, kan du prøve å tilbakestille Safari:

 1. Klikk på Safari > Valg…
 2. Gå til Avansert.
 3. Velg Vis Utvikle-menyen i menylinjen.
 4. Fra menylinjen klikker du på Utvikle og velger deretter Tøm buffere. Tilbakestill Safari

Etter avinstallering av dette potensielt uønskede programmet (PUP) og fiksing av nettleserne dine, anbefaler vi at du skanner PC-systemet ditt med en vel ansett anti-spionvare. Dette hjelper deg med å bli kvitt Chromium registerspor og identifiserer dessuten relaterte parasitter og mulige malware-infeksjoner på datamaskinen din. For å gjøre dette kan du bruke våre mest populære malware-fjernere: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Linas Kiguolis
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk