Hvordan tilbakestille Safari?

Hvis et malware-program har endret innstillingene dine i Safari, eller hvis du ønsker å starte på nytt med en ren og ryddig nettleser, er det beste alternative å tilbakestille nettleseren. I tidligere versjoner av Mac OS, kunne Safari tilbakestilles ved å bruke «Reset Safari»-alternativet.

De nyeste versjonene, inkludert Yosemite, El Capitan og Sierra tilbyr imidlertid ingen raske alternativer for gjenoppretting. Derfor må du utføre en rekke steg for å tilbakestille Safari og løse alle problemer. Vær oppmerksom på at under tilbakestilling av Safari, mister du alle installerte utvidelser, temaer, informasjonskapsler, nettsidetillatelser og nettleserhistorikk.

How to reset Safari?

I tillegg nullstilles lokasjonsvarsler, nedlastingslisten slettes og alle autofyll-informasjon, lagrede passord og innloggingsopplysninger går tapt. Hvis du ikke ønsker å miste relevant informasjon må du sørge for å ta en sikkerhetskopi av dataene før du fortsetter prosessen. Så snart dette er utført kan du følge metoden som gis i denne veiledningen.

Metode 1. Fjerne historikk i Safari

En av de enkleste stegene under tilbakestilling av Safari er fjerning av nettleserhistorikken. For å gjøre dette kan du bruke en av de innebygde funksjonene som raskt fjerner historikk, nettsidedata og informasjonskapsler:

 1. Kjør Safari
 2. Klikk på menu i verktøyfeltet øverst på skjermen
 3. I nedtrekksmenyen velger du Clear History…Method 1 Step 1
 4. Velg ønsket tidsramme for fjerning av data og klikk på Clear History.Method 1 Step 2

Metode 2: Rydd hurtigminne i Safari

Det anbefales også at du sletter innholdet i hurtigminnet når du skal tilbakestille nettleseren. Du bør utføre dette steget hvis metode nr. 1 ikke hjalp deg med å løse nettleserproblemene dine. Merk at dette steget kanskje ikke virker like enkelt som det første, ettersom det krever at du får tilgang til utviklermenyen i nettleseren. For å få tilgang til sletting av hurtigminnet i Safari følger du disse stegene:

 1. Åpne Safari
 2. Klikk på Safari og velg Preferences…Method 2 Step 1
 3. I dette vinduet går du til fanen Advanced der du krysser av i boksen ved siden av Show Develop in menu barMethod 2 Step 2
 4. Fanen Develop vises i verktøylinjen øverst på skjermen. Klikk på det og velg Empty Caches. En raskere måte for å rydde hurtigminnet er å klikke på Option + Command + E.Method 2 Step 3

Metode 3: Avinstaller ondsinnede/mistenkelige tillegg i Safari

Det er ikke uvanlig at nettlesere begynner å oppføre seg rart etter at nye utvidelser eller programtillegg er blitt installerte. Dette skjer normalt når slike programmer, som hevder å kunne forbedre nettleseropplevelsen, benyttes av tvilsomme programvareutviklere for å innhente informasjon, omdirigere bruker til ukjente og ofte skadelige nettsider og til og med hente ut sensitive innloggingsopplysninger eller bankinformasjon. Hvis de tidligere stegene ikke hjalp deg med å fikse nettleseren, er det viktig at du finner de ondsinnede nettlesertilleggene og fjerner dem. For å deaktivere uønskede utvidelser og tilleggsprogrammer kan du utføre stegene som forklares nedenfor.

 1. Åpne Safari og gå til Preferences…
 2. I popup-vinduet velger du fanen Extensions. Deretter går du nøye gjennom listen over utvidelser der du ser etter ukjente og mistenkelige oppføringer. Avinstaller eller deaktiver disse. Du kan også deaktivere alle utvidelser samtidig og se hvorvidt problemene du opplever er tilknyttet ondsinnede nettlesertillegg eller om problemer ligger et annet sted.Method 3 Step 1
 3. Når du er ferdig med utvidelsene, går du til fanen Security der du velger bort avkryssingen ved siden av alternativet Allow Plug-ins. Du kan også deaktivere tilleggsprogrammer for spesifikke nettsider ved å velge Plug-in Settings…Method 3 Step 2
 4. Start Safari på nytt når du har fullført disse stegene.

Metode 4. Tilbakestill Safari manuelt

De ovennevnte metodene for tilbakestilling av Safari inkluderer innebygde funksjoner, og er ganske praktisk når du trenger en rask tilbakestilling av nettleseren. Av og til er imidlertid ikke dette nok til å eliminere problemene. Derfor kan du måtte bruke en litt annen fremgangsmåte og gjenopprette programmet fra bunnen av. For å gjøre dette må du først fjerne konfigurasjonsmappen til Safari på skrivebordet ditt:

 1. Lukk alle programmer og klikk på fanen Go i verktøylinjen
 2. Hold nede Option-tasten helt til Library vises, og klikk deretter på detMethod 4 Step 1
 3. I det nye vinduet finner du Safari-mappen og flytter den til skrivebordet eller et annet sted.Method 4 Step 2

Få til Library-mappen igjen og slett de indikerte filene fra følgende mapper:

 • I Saved Application State-mappen ser du etter com.apple.Safari.savedState-mappen og sletter den
 • I Caches-mappen finner du alle com.apple.Safari-mapper og sletter dem
 • I Cookies-mappen finner du en fil kalt com.apple.Safari.SafeBrowsing.binarycookies og sletter den
 • I Preferences-mappen eliminerer du alle filer som inneholder com.apple.Safari

En kombinasjon av manuelle og innebygde funksjoner skal kunne hjelpe deg med å eliminere problemene som oppstår i Safari og hjelpe deg med å surfe på nettet igjen som vanlig.

Om forfatteren
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Malware-analytiker...

Kontakt Olivia Morelli
Om selskapet Esolutions

På andre språk
Filer
Programvare
Sammenlign