Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

CryptoFortress-virus. Hvordan fjerne? (Avinstallasjonsguide)

av Jake Doevan - - | Type: Ransomware

Forstå CryptoFortress ransomware-virus

CryptoFortress-virus er et filkrypterende malware som har angrepet datamaskiner og kryptert brukeres personlige filer siden mars 2015. Eksperter har avslørt at malware-trusselen er en oppdatert versjon av TorrentLocker  ettersom det benytter kildekoden for trusselmeldingen og andre nettsider fra Torrent Locker. Det har også blitt kalt et ny generasjons ransomware ettersom det også kan blokkere umappede nettverksdelinger. Nettkriminelle sprer malware via ondsinnet søppelpost og infiserte lenker. Når ofrene klikker på disse kommer malware-trusselen seg inn i systemet og ser etter visse filtyper (.unity3d, .blob, .wma, .avi, .rar, .DayZProfile, .doc, .odb, .asset, .forge, .cas, .map, .mcgame, .rgss3a, .big, .wotreplay, .xxx, .m3u, .png, .jpeg, .txt, .crt, .x3f, .ai, .eps, .pdf, .lvl, .sis, .gdb). CryptoFortress ransomware benytter en AES krypteringsalgoritme og legger til enten .frtrss eller .ecc til alle krypterte bilder, dokumenter, lyd- og videofiler. Når datakrypteringen er fullført leverer malware-viruset følgende melding til ofrene:

All your important files (such as files on the network disks, USB devices, etc.): photos, videos, documents were encrypted with CryptoFortress virus. The only way to get your files back is to buy our decryption software. Otherwise, your files will be lost.

Caution: Removing of CryptoFortress will not restore access to your encrypted files.

 

The picture of CryptoFortress ransomware

 

Du bør imidlertid ikke la svindlerne skremme deg og presse deg for penger. På den ene siden snakker de sant – fjerning av CryptoFortress fører ikke til gjenoppretting av filene dine. På den andre siden lyver de om gjenoppretting av filene dine fordi det finnes andre metoder for å få tilgang til tapt data. I meldingen fra hackerne finnes det lenker som leder til den offisielle nettsiden. Offeret blir bedt om å overføre et bestemt beløp til en viss adresse og deretter oppgi en transaksjons-ID for å validere betalingen. Utviklerne av CryptoFortress krever 1 bitcoins (omtrent $300), men før løsesummen overføres får offeret muligheten til å dekryptere to filer på inntil 500 Kb helt gratis. Du kan selvfølgelig få panikk og la deg lure til å betale løsesummen. Du bør imidlertid ikke bli overrasket hvis du i tillegg til å miste data fra PC-en din også mister penger fra bankkontoen din. For å forhindre at dette skjer bør du sørge for å fjerne CryptoFortress-viruset fra systemet snarest mulig ved bruk av Reimage eller Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner. Deretter kan du prøve å gjenopprette filene dine fra sikkerhetskopier eller benytte andre metoder for gjenoppretting av data.

Hvordan kommer ransomware-trusselen inn i PC-en min?

CryptoFortress malware kan komme inn i PC-en din på samme måte som annen ransomware , som TeslaCrypt, CryptoDefense, SynoLocker og mange andre. Normalt spres viruset via søppelpost, falske oppdateringsvarsler, infiserte lenker og lignende. P2P-nettverk kan også være involvert i distribuering av dette viruset. For å beskytte datamaskinen din mot infeksjoner anbefaler vi på det sterkeste at du installerer et vel ansett antispyware-program og holder det oppdatert. Du bør dessuten holde deg unna mistenkelige e-postvedlegg og lenker. Før du åpner slike bør du dobbeltsjekke avsenderen og informasjonen som står i meldingen. Du bør alltid se etter skrive- og grammatikkfeil for å beskytte deg selv mot ondsinnede e-poster . Til slutt bør du sørge for å ha viktig data på et trygt sted, dvs. eksterne harddisker eller USB-pinner.

Retningslinjer for fjerning av CryptoFortress

Ransomware-virus er ofte skadelige og kompliserte datainfeksjoner, så det er ikke enkelt å fjerne dem. For å fjerne CryptoFortress må du benytte et profesjonelt antimalware-program, for eksempel Reimage eller Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner. Hvis malware-programmet ikke lar deg installere eller oppdatere sikkerhetsverktøy bør du starte datamaskinen på nytt i sikkerhetsmodus med nettverk og følge stegene som presenteres ved slutten av artikkelen. Dessverre er det ikke nok å fjerne CryptoFortress-viruset fra PC-en for å få tilbake tilgangen til filene dine. For å gjøre dette trenger du andre verktøy eller sikkerhetskopier. Alternativer for datagjenoppretting tilbys nedenfor. I fremtiden bør du tenke på sikkerheten til dine personlige data. Vi anbefaler at du benytter eksterne harddisker, CD-er, DVD-er eller nettbaserte sikkerhetskopier som Google Drive, Dropbox, Flickr eller lignende.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for å reparere virusskade Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.

Manuell CryptoFortress fjerningsguide for virus:

Fjern CryptoFortress ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne CryptoFortress

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av CryptoFortress.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern CryptoFortress ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av CryptoFortress. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage og sørge for at fjerning av CryptoFortress er fullført.

Bonus: Gjenopprett dataene dine

Veiledningen som presenteres ovenfor er ment å hjelpe deg med å fjerne CryptoFortress fra datamaskinen din. For å gjenopprette de krypterte filene anbefaler vi at du bruker en detaljert veiledning laget av sikkerhetsekspertene hos viruset.no.

Før du tenker på å gjenopprette dataene dine må du fjerne CryptoFortress-viruset fra PC-en. Ellers kan ransomware-programmet kryptere dataene dine på nytt. Når datamaskinen din er fri for virus kan du koble til en ekstern disk med sikkerhetskopier og overføre disse. Hvis du ikke har sikkerhetskopier kan du prøve et av alternativene som presenteres nedenfor. Vær oppmerksom på at disse løsningene ikke nødvendigvis fører til gjenoppretting av alle filene dine; noen av de viktigste filene bør imidlertid kunne gjenopprettes.

Hvis filene dine krypteres av CryptoFortress kan du bruke flere ulike metoder for å gjenopprette dem:

Gjenopprett filene dine med Data Recovery Pro

Data Recovery Pro er et profesjonelt verktøy som gjør det mulig å gjenopprette slettede eller krypterte filer automatisk. Mange databrukere som har blitt angrepet av ransomware-virus hevder at dette verktøyet har hjulpet dem med å gjenopprette flesteparten av de infiserte filene.

 • Last ned Data Recovery Pro;
 • Følg stegene i installasjonsveiledningen til Data Recovery og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og skann datamaskinen din etter filer kryptert av CryptoFortress ransomware;
 • Gjenopprett dem.

Dra nytte av tidligere Windows-versjoner

Denne metoden gjør det mulig å dra tilbake i tid og få tilbake tidligere lagrede versjoner av de krypterte filene. Du bør imidlertid være oppmerksom på at denne metoden ikke kan gjenopprette alle filer som er krypterte av CryptoFortress ransomware. Det er kun mulig å gjenopprette individuelle filer. Denne metoden fungerer dessuten kun hvis du har aktivert funksjonen for systemgjenoppretting før ransomware-angrepet.

 • Finn en kryptert fil du vil gjenopprette og høyreklikk på den;
 • Velg “Properties” og gå til fanen “Previous versions”;
 • Her sjekker du alle tilgjengelige kopier av filen i “Folder versions”. Velg versjonen du ønsker å gjenopprette og klikk på “Restore”.

Datagjenoppretting med ShadowExplorer

Hvis CryptoFortress-viruset ikke har slettet skyggekopiene på datamaskinen er du heldig. Du kan benytte ShadowExplorer og gjenopprette filene dine med følgende steg:

 • Last ned Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Følg installasjonsveiledningen til Shadow Explorer og installer programmet på datamaskinen din;
 • Kjør programmet og gå til nedtrekksmenyen i øvre venstre hjørne for å velge disken som inneholder de krypterte filene. Sjekk hvilke mapper det er;
 • Høyreklikk på mappen du ønsker å gjenopprette og velg “Export”. Du kan også velge hvor du ønsker å lagre filene.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot CryptoFortress og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner eller Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes.

Om forfatteren

Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til å kaste bort tid på virus

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Jake Doevan
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-cryptofortress-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk