Fjern VirLock-virus (oppdatert aug 2016)

VirLock fjerningsguide for virus

Hva er VirLock-virus?

Viktig informasjon om VirLock-viruset:

VirLock-viruset er et fryktløst ransomware som fungerer akkurat som Your Computer Was Automatically Blocked virus, Crypt0l0cker, Locky virus, osv. Så snart det er installert kjører viruset flere kopier av den kjørbare filen. Den første kopien registrerer seg selv som en Windows-tjeneste og kjører uten å stoppe, mens den andre er en reservekopi av den første prosessen. Denne sikrer at den første ikke slutter å fungere og krypterer ofrenes filer. Viruset er målrettet mot spesielle filendelser, og krypterer dermed alle slike filer. Vær oppmerksom på at VirLock malware kan ødelegge mange av filene dine for godt, inkludert bilder, videoer, dokumenter, presentasjoner, musikk og andre filtyper. Det er dessuten oppdaget at denne ransomware-versjonen også kan koble seg til eksterne disker, DropBox osv. Derfor bør du vurdere andre løsninger der du kan lagre filene dine (se denne artikkelen – Hvordan sikkerhetskopiere filene dine?). Dette villedende viruset viser deretter en skremmende melding som sier at et piratprogram er oppdaget på datasystemet og at datamaskinen er blitt blokkert.

Følgende melding informerer brukeren om at han/hun kan dømmes til inntil fem år i fengsel og blir ilagt en bot på 250.000 pund. Ifølge meldingen kan imidlertid offeret som «førstegangsforbryter» fikse dette problemet ved å betale 250 pund i bitcoins. Meldingen sier at brukeren kan betale boten via bitcoin-systemet, eller betale det ved å gå til det lokale tinghuset og betale kontant. Vi antar at svindlerene har inkludert denne alternative betalingsløsningen for å få meldingen til å høre mer legitim ut ettersom offentlige etater ikke ber om at bøter betales i bitcoins. Denne meldingen ber kort fortalt brukeren om å betale en løsesum. Meldingen avsluttes med en trussel om at alle offerets filer blir slettet hvis løsesummen ikke betales innen tre dager.

Vi har imidlertid noen gode nyheter for ofrene av ViLock-viruset. På tross av det faktum at utviklerne har lagt ned mye innsats i å gjøre dette viruset kraftig, virker det til at de har mislyktes og gjort en stor feil ved å glemme å slette skyggekopier fra offerets datamaskiner. Du kan bruke disse kopiene til å gjenopprette tidligere versjoner av filene dine. Dette vil med andre ord si at du kan gjenopprette dataene dine gratis. Hvis PC-en din allerede er infisert bør du laste ned FortectIntego eller et annet vel ansett anti-spyware, fjerne VirLock, og deretter gjenopprette filene dine ved hjelp av skyggekopiene.

Hvordan kan dette viruset infisere datamaskinen min?

I de fleste tilfeller spres VirLock via villedende e-postmeldinger som later til å være viktige varsler fra vel ansette selskaper. Du kan bli informert om viktige betalinger, bøter, kjøp eller andre ting som normalt får brukere til å laste ned vedleggene. Du bør imidlertid ikke laste ned slikt til PC-en din ettersom det er slik VirLock spres. Det finnes selvfølgelig også mange andre metoder som kan benyttes for å infisere datamaskinen din. Du bør være veldig forsiktig med ulike popup-meldinger hvis du ønsker å unngå virus som dette. Du bør dessuten slutte å besøke ulovlige nettsider fordi de også kan infisere datamaskinen din.

Hvordan beskytte datamaskinen din mot ransomware-trusler?

Hvis du ønsker å beskytte datamaskinen din fra ransomware-angrep må du benytte flere beskyttelseslag. Her er våre tips til hvordan du kan sikre dataene dine og forhindre at ransomware-trusler infiserer PC-en:

  1. Ikke åpne mistenkelige e-poster, og unngå spesielt å åpne vedlagte filer. Selv om vedlegget er en word-fil betyr det ikke at den er trygg. Nettkriminelle benytter avansert teknologi og de trenger ikke lenger å sende en .exe-fil for å infisere ofrenes datamaskiner.
  2. Oppdater alle programmene dine til nyeste versjon for å forhindre at nettkriminelle drar nytte av sårbarheter i programvaren.
  3. Ta sikkerhetskopier av filene dine. Dette er den eneste 100 % effektive metoden for å gjenopprette filene dine hvis originalfilene blir krypterte. Vi anbefaler ikke at du benytter skylagring til filene dine på grunn av at enkelte virus kan få tilgang til dem via en nettilkobling og kryptere dem.
  4. Installer et bra antimalware-program og angi tidspunkt for systemskann for å holde spyware/malware unna.

Fjerning av VirLock

Ulikt vanlige dataprogrammer har ikke VirLock ransomware et avinstallasjonsprogram og er faktisk veldig vanskelig å fjerne med mindre du har et skikkelig antimalware-program. Vi anbefaler IKKE at du prøver å håndtere dette ondsinnede viruset på egenhånd ettersom du kan forårsake enda mer skade på datamaskinen. Den enkleste, tryggeste og raskeste metoden for å fjerne VirLock er å benytte et antispyware-program for å oppdage og fjerne det. For å gjøre dette må du laste ned et vel ansett sikkerhetsprogram og kjøre et systemskann med det. Vi anbefaler at du benytter FortectIntego.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell VirLock fjerningsguide for virus

Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Viktig! →
Manuell fjerning kan være for komplisert for vanlige databrukere. Det krever avansert IT-kunnskap å utføre det riktig (hvis viktige systemfiler blir fjernet eller skadet, kan det føre til uopprettelig skade på Windows-systemet). I tillegg kan det ta flere timer å utføre. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du bruker den automatiske metoden som beskrevet ovenfor.

Steg 1. Åpne sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling

Manuell fjerning av malware bør utføres i sikkerhetsmodus. 

Windows 7/Vista/XP

 1. Klikk på Start > På/Av > Start på nytt > OK.
 2. Når datamaskinen din starter opp, trykker du på F8-knappen (hvis dette ikke fungerer, prøv F2, F12, Del – det avhenger av hovedkortet ditt) flere ganger helt til du ser vinduet for avansert oppstart.
 3. Velg Sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling fra listen. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Windows 10 / Windows 8

 1. Høyreklikk Start-knappen og velg Innstillinger.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Bla nedover og velg Oppdatering og sikkerhet.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. I menyen til venstre velger du Gjenoppretting.
 4. Bla nedover til Avansert oppstart.
 5. Klikk på Start på nytt nå.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Velg Feilsøking. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 7. Gå til Avanserte alternativer. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 8. Velg Oppstartsinnstillinger. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 9. Klikk på Start på nytt.
 10. Trykk 5 eller klikk på 5) Aktiver sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 2. Slå av mistenkelige prosesser

Windows' oppgavebehandler er et nyttig verktøy som viser alle prosesser som kjører i bakgrunnen. Hvis det dukker opp malware-prosesser her, må de avsluttes:

 1. Trykk på Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne oppgavebehandleren.
 2. Klikk på Detaljer.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. Bla nedover til Bakgrunnsprosesser og se etter mistenkelige oppføringer.
 4. Høyreklikk og velg Åpne filplassering.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Gå tilbake til prosessen, høyreklikk og velg Avslutt oppgave.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Slett innholdet i den ondsinnede mappen.

Steg 3. Sjekk oppstartsprogrammer

 1. Trykk Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne Windows oppgavebehandler.
 2. Gå til fanen Oppstart.
 3. Høyreklikk det mistenkelige programmet og klikk på Deaktiver.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 4. Slett virusfiler

Malware-relaterte filer kan dukke opp på flere ulike steder på datamaskinen din. Her er instruksjoner som kan hjelpe deg med å finne dem:

 1. Skriv Diskopprydding i Windows' søkefelt og trykk på Enter.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Velg stasjonen du ønsker å rense (C: er som regel hovedstasjonen, og det er sannsynligvis her du finner ondsinnede filer).
 3. Bla gjennom Filer som skal slettes-listen og velg følgende:

  Midlertidige Internett-filer
  Nedlastinger
  Papirkurv
  Midlertidige filer

 4. Velg Rydd opp i systemfiler.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Du kan også se etter andre ondsinnede filer som skjuler seg i følgende mapper (angi disse oppføringene i Windows-søkefeltet og trykk på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Etter at du er ferdig, starter du PC-en på nytt i normalmodus.

Fjern VirLock ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av VirLock. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med FortectIntego og sørge for at fjerning av VirLock er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot VirLock og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Julie Splinters
Julie Splinters - Spesialist på fjerning av malware

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Julie Splinters
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk