Fjerne Microsoft Help Desk Tech support scam (Enkel veiledning for fjerning) - oppdatert sep 2018

Microsoft Help Desk Tech support scam fjerningsguide

Hva er Microsoft Help Desk teknisk støtte-svindel?

Microsoft Help Desk Tech Support er en skjermlåser som lurer ofre til å ringe falske Windows-eksperter

Microsoft Help Desk teknisk støtte-svindel

Microsoft Help Desk Tech Support er en falsk melding som vises til Windows-brukere etter infeksjon av en trojaner. Den falske feilmeldingen vises som en blåskjerm, og hindrer ofrene til å få tilgang til skrivebordet eller installerte programmer. Omstart av PC-en er dessverre heller ikke noen løsning, da brukere får se den samme låste skjermen igjen. Som normalt for teknisk støtte-svindler, informerer den falske feilmeldingen om et eller annet problem (i dette tilfellet påstås det at det har oppstått et problem med filen gv3.sys). Meldingen ber brukeren om å ringe gratisnummeret som oppgis for å fikse datamaskinen. Utviklerne av Microsoft Help Desk Tech Support bør imidlertid ikke stoles på, ettersom dette er et svindelforsøk.

SAMMENDRAG
Navn Microsoft Help Desk Tech Support
Type Trojaer
Undertype Teknisk støtte-svindel
Distribuering Søppelpost, ondsinnede nettsider, fildelingssider, falske oppdateringer osv.
Symptomer Låst skjerm og en falsk blåskjerm, ingen tilgang til skrivebordet
Eliminering Bruk et antispyware-program for å fjerne malware, og deretter FortectIntego for å sørge for at Windows repareres

Selv om svindlerne har gjort sitt ytterste for å lage et troverdig svindelforsøk, er det noen av funksjonene som avslører malware-programmets sanne natur. Vi anbefaler at du fjerner Microsoft Help Desk snarest, før det forårsaker problemer på operativsystemet ditt.

Du kan benytte et vel ansett antimalware-program som oppdager og fjerner Microsoft Help Desk-viruset fra datamaskinen din. Ettersom du blir nektet tilgang til PC-en, må du imidlertid starte systemet på nytt i sikkerhetsmodus med nettverk for å kunne aktivere sikkerhetsprogrammet.

Falske Microsoft Security Essentials-vinduer informerer om at programmet har oppdaget ondsinnede filer på systemet. Det oppgis dessuten et telefonnummer til teknisk støtte. Disse varslene er imidlertid falske. Ekte varsler fra et antivirus-program foreslår aldri at du ringer et telefonnummer.

På tross av økende oppmerksomhet, dukker det opp stadig flere teknisk støtte-svindler . Nye versjoner av slike svindelforsøk inneholder elementer fra ransomware. Microsoft Help Desk Tech kan be deg om å starte datamaskinen på nytt for å forhindre ytterligere skade. Du bør ikke la deg lure av dette. Ved å starte enheten på nytt kan nemlig hele prosessen fremskyndes. I det siste har det dukket opp stadig flere filkrypterende malware-trusler i form av teknisk støtte-svindler .

Microsoft Security Essentials detected 5 potential threats that might compromise your privacy or damage your computer. Microsoft Security Essentials wasn't able to block the virus. Helpline: +1-888-828-6971

Meldingen fra Microsoft Help Desk Tech Support inneholder teknisk informasjon for å overbevise brukeren om at den er legitim. Her står det at det har oppstått feil i tilknytning til filen gv3.sys. Denne filen er opprinnelig en legitim komponent i Windows-systemer. Meldingen brukes kun til å lure brukeren og skjule malware-infeksjonen.

Microsoft Help Desk-virusMicrosoft Help Desk-virus er et falskt varsel som lurer brukere til å ringe falske Windows-teknikere

Hva skjer hvis du ringer nummeret i et forsøk på å kontakte de falske teknikerne hos Microsoft Help Desk Tech Support? Det finnes flere ulike utfall.

I det første tilfellet, kan en av svindlerne få deg til å utføre en rekke steg som senere gir ekstern tilgang til datamaskinen din. På grunn av «Microsoft Help Desk Tech» omdirigeringer, kan du dessuten bli sendt til et domene som inneholder alvorlige nettinfeksjoner. Denne malware-trusselen anses faktisk for å være en trojaner .

Uansett oppfordrer vi deg til å igangsette elimineringsprosessen av “Microsoft Help Desk”. Så snart elimineringen er fullført, og operativsystemet kjører normalt igjen, bør du bruke FortectIntego for å fikse skadene som er påført systemet av Microsoft Help Desk Tech Support malware.

Distribusjonsmetoder for malware

Hvis du har en tendens til å besøke tvilsomme og fildelende domener, øker risikoen for å bli infisert av et virus. Ved å klikke på infiserte lenker eller annonser, kan du ende opp på en malware-infisert nettside og installere en trojaner uten at du engang er klar over det.

Slike infeksjoner kan også rettes mot nye ofre via exploit kits når brukere besøker en hacket eller ondsinnet nettside. Et JavaScript skanner maskinen og ser etter sårbarheter som kan utnyttes. Det er ganske komplisert å unngå dem uten et skikkelig sikkerhetsprogram . Derfor anbefaler vi at du benytter et kraftig antimalware-verktøy med sanntidsbeskyttelse.

Du bør dessuten være oppmerksom på phishing- og søppelpost. Slike e-poster later som at de er fra offisielle institusjoner for å lure brukerne til å åpne infiserte vedlegg. Du vet aldri hva slags malware-trusler som kan skjule seg der.

Metoder for å fjerne Microsoft Help Desk Tech Support scam

De fleste slike svindelprogrammer dukker opp i nettlesere som Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox, Sari og andre, men Microsoft Help Desk Tech Support-viruset dukker opp som en skjermlåser. Den forhindrer brukere fra å få tilgang til systemet. Svindelen er i realiteten en trojaner som prøver å overbevise brukeren om at situasjonen er svært alvorlig.

For å fjerne Microsoft Help Desk Tech Support scam, bør du benytte et vel ansett sikkerhetsprogram som er i stand til å oppdage og fjerne trusselen. Før du gjør dette må du imidlertid starte systemet på nytt i sikkerhetsmodus med nettverk, ettersom det er umulig å få tilgang til skrivebordet ellers.

Så snart fjerning av Microsoft Help Desk Tech Support er fullført, bør du kjøre et program som FortectIntego. Dette fikser all skade malware-trusselen har utført, og gjenoppretter ødelagte Windows-filer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Microsoft Help Desk Tech support scam fjerningsguide

Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

For å kunne fjerneMicrosoft Help Desk-trusselen må du starte systemet i sikkerhetsmodus med nettverk. Dette gjør du slik:

Viktig! →
Manuell fjerning kan være for komplisert for vanlige databrukere. Det krever avansert IT-kunnskap å utføre det riktig (hvis viktige systemfiler blir fjernet eller skadet, kan det føre til uopprettelig skade på Windows-systemet). I tillegg kan det ta flere timer å utføre. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du bruker den automatiske metoden som beskrevet ovenfor.

Steg 1. Åpne sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling

Manuell fjerning av malware bør utføres i sikkerhetsmodus. 

Windows 7/Vista/XP

 1. Klikk på Start > På/Av > Start på nytt > OK.
 2. Når datamaskinen din starter opp, trykker du på F8-knappen (hvis dette ikke fungerer, prøv F2, F12, Del – det avhenger av hovedkortet ditt) flere ganger helt til du ser vinduet for avansert oppstart.
 3. Velg Sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling fra listen. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Windows 10 / Windows 8

 1. Høyreklikk Start-knappen og velg Innstillinger.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Bla nedover og velg Oppdatering og sikkerhet.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. I menyen til venstre velger du Gjenoppretting.
 4. Bla nedover til Avansert oppstart.
 5. Klikk på Start på nytt nå.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Velg Feilsøking. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 7. Gå til Avanserte alternativer. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 8. Velg Oppstartsinnstillinger. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 9. Klikk på Start på nytt.
 10. Trykk 5 eller klikk på 5) Aktiver sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 2. Slå av mistenkelige prosesser

Windows' oppgavebehandler er et nyttig verktøy som viser alle prosesser som kjører i bakgrunnen. Hvis det dukker opp malware-prosesser her, må de avsluttes:

 1. Trykk på Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne oppgavebehandleren.
 2. Klikk på Detaljer.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. Bla nedover til Bakgrunnsprosesser og se etter mistenkelige oppføringer.
 4. Høyreklikk og velg Åpne filplassering.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Gå tilbake til prosessen, høyreklikk og velg Avslutt oppgave.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Slett innholdet i den ondsinnede mappen.

Steg 3. Sjekk oppstartsprogrammer

 1. Trykk Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne Windows oppgavebehandler.
 2. Gå til fanen Oppstart.
 3. Høyreklikk det mistenkelige programmet og klikk på Deaktiver.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 4. Slett virusfiler

Malware-relaterte filer kan dukke opp på flere ulike steder på datamaskinen din. Her er instruksjoner som kan hjelpe deg med å finne dem:

 1. Skriv Diskopprydding i Windows' søkefelt og trykk på Enter.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Velg stasjonen du ønsker å rense (C: er som regel hovedstasjonen, og det er sannsynligvis her du finner ondsinnede filer).
 3. Bla gjennom Filer som skal slettes-listen og velg følgende:

  Midlertidige Internett-filer
  Nedlastinger
  Papirkurv
  Midlertidige filer

 4. Velg Rydd opp i systemfiler.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Du kan også se etter andre ondsinnede filer som skjuler seg i følgende mapper (angi disse oppføringene i Windows-søkefeltet og trykk på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Etter at du er ferdig, starter du PC-en på nytt i normalmodus.

Fjern Microsoft Help Desk Tech support scam ved hjelp av System Restore

Du kan også prøve å eliminere trojaneren ved bruk av systemgjenoppretting:

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av Microsoft Help Desk Tech support scam. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med FortectIntego og sørge for at fjerning av Microsoft Help Desk Tech support scam er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot Microsoft Help Desk Tech support scam og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Julie Splinters
Julie Splinters - Spesialist på fjerning av malware

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Julie Splinters
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk