Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

Fjerne TeslaCrypt 4.2 (Veiledning for fjerning av virus)

av Ugnius Kiguolis - - | Type: Stjele programmer

TeslaCrypt 4.2-virus: oppdatert og mer aggressivt

Hvis du ikke har hørt om den nyeste versjonen av TeslaCrypt – TeslaCrypt 4.2-virus – vil vi gjerne fortelle deg om dette nye ransomware-programmet. Denne trusselen er programmert til å kryptere personlige data og krever en løsesum i bytte mot dekrypteringsnøkkelen. Denne virusfamilien har allerede bygget opp nok erfaring fra å kapre datamaskiner ettersom kaprere stadig utvikler nye versjoner. Det er ikke forventet at dette viruset kommer til å være mindre skadelig. Svindlerne har kun implementert noen få nye funksjoner. En av dem er endret design på meldingen om løsesummen. Hvis du havner på listen over ofre er det helt nødvendig å fjerne TeslaCrypt 4.2-viruset snarest mulig.

Hvis vi tar en titt på den generelle historikken til dette malware-programmet startet det som en relativt ubetydelig ransomware-versjon som infiserte datamaskiner til gamere. Dekrypteringsnøkkelen kunne finnes på systemet, og viruset forårsaket dermed ikke store problemer. Etter hvert har imidlertid nettkriminelle begynt å gjøre en bedre jobb. Den forrige versjonen, TeslaCrypt 4.0, benytter en omfattende krypteringsalgoritme. I tillegg legger det ikke til utvidelser til de krypterte filene. Dermed er det vanskelig selv å oppdage viruset. Når det gjelder gjeldende versjon, TeslaCrypt 4.2, legges følgende filer igjen:

%UserProfile%\Desktop\!RecoveR!-[5_characters]++.HTML
%UserProfile%\Desktop\!RecoveR!-[5_characters]++.PNG
%UserProfile%\Desktop\!RecoveR!-[5_characters]++.TXT

The note of TeslaCrypt 4.2 virus

Størrelsen på filen med fjerningsinstruksjoner er dessuten endret fra 256 til 272 bytes. Viruset infiserer i tillegg C:\Windows\System32\vssadmin.exe. I motsetning til tidligere versjoner, sletter gjeldende versjon også kopier av de låste filene.

Distribusjonsmetodene til TeslaCrypt 4.2 malware

Viruset spres på samme måte som tidligere versjoner. Det kan infisere datamaskiner via vedlegg i søppelpost. Nettkriminelle er flinke til dette og overbeviser ofrene om å åpne infiserte e-poster ved å lure dem med falske fakturavarsel eller varsler som ser ut til å være sendt fra offentlige myndigheter. Så snart brukeren åpner vedlegget blir viruset pakket ut.

Det ser dessuten ikke ut til at utviklerne ønsker å gjøre et inntrykk med tanke på designet på løsepengemeldingen. Filen kalles -!recover!-!file!-.txt og ser ut som en ordinær Notepad-fil som informerer om de låste filene og som tilbyr informasjon om gjenoppretting av de krypterte filene. Hackerne oppgir en lenke til Tor-nettleseren for betaling av løsesummen. Dersom datamaskinen din er blitt infisert bør du ikke ha for høye håp om å få tilbake dataene dine. Fra den første versjonen ble lansert har nettkriminelle klart å innhente enorme pengesummer. I mai 2016 avsluttet imidlertid utviklerne av TeslaCrypt-viruset prosjektet sitt og lanserte dekrypteringsnøkkelen. Nå kan du med andre ord gjenopprette filene dine gratis. Gå til neste side for å finne ut hvordan du gjør dette.

I tillegg bør du være oppmerksom på at TeslaCrypt 4.2 kan angripe PC-en også via trojanere. De kan komme i ulike former, som for eksempel trojanere, ormer og Javascript-filer. Trojanere har muligheten til å komme seg inn i systemet uten å bli stoppet av et antivirus-program. Derfor er det nødvendig å ha et kraftig antivirus-verktøy installert på systemet. Når det gjelder fjerning av TeslaCrypt 4.2 kan du benytte for eksempel Reimage.

Fjerning av TeslaCrypt 4.2

Først og fremst bør du fokusere på å slette TeslaCrypt 4.2 for godt. Det beste alternativet er å installere et antispyware-program som er spesielt utviklet for å håndtere malware- og ransomware-programmer. Det kan også oppdage trojanere. Så snart du fjerner TeslaCrypt 4.2, bør du benytte dette TeslaCrypt decryption tool for å fjerne filene dine. Du bør dessuten vurdere tryggheten til filene dine siden den eneste grunen til at du kan dekryptere filene dine er at utviklerne har lansert dekrypteringsnøkkelen. Dette betyr at andre ransomwaretrusler fremdeles er svært skadelige, og hvis en av dem kommer seg inn i datasystemet ditt kan det bety at filene dine er tapt for alltid. Alternativer for lagring av data inkluderer DVD-er, USB-pinner og nettbasert lagring. Du bør imidlertid være oppmerksom på at ransomware-programmer også kan infisere lagringsenheter som er tilkoblet datamaskinen når infeksjonen skjer. Derfor er det nødvendig å oppdatere sikkerhetsprogrammet på datamaskinen jevnlig.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for å reparere virusskade Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.

Manuell TeslaCrypt 4.2 fjerningsguide:

Fjern TeslaCrypt 4.2 ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne TeslaCrypt 4.2

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av TeslaCrypt 4.2.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern TeslaCrypt 4.2 ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av TeslaCrypt 4.2. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage og sørge for at fjerning av TeslaCrypt 4.2 er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot TeslaCrypt 4.2 og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Om forfatteren

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Eksperten

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Ugnius Kiguolis
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-teslacrypt-4-2.html

Veiledning for sletting på andre språk