Fjerne TeslaCrypt 4.0 (Forbedrede instruksjoner)

TeslaCrypt 4.0 fjerningsguide

Hva er TeslaCrypt 4.0?

Nye fakta om TeslaCrypt 4.0-viruset

Nettkriminelle har nylig lansert en ny versjon av TeslaCrypt, TeslaCrypt 2.0 og TeslaCrypt 3.0, kalt TeslaCrypt 4.0. Som de fleste trusler av denne typen, krypterer dette ransomware-programmet konfidensiell informasjon og leverer et notat som krever at offeret betaler en løsesum i bytte mot de krypterte dataene. Det er blitt rapportert at malware-trusselen kommer med oppdaterte funksjoner. Derfor er vi her for å informere deg om dem og forklare hvordan du fjerner TeslaCrypt 4.0-viruset fra datamaskinen din og får filene dine tilbake. Vennligst merk at den mest effektive metoden for å fjerne denne trusselen er å kjøre et fullstendig systemskann med FortectIntego.

Hvordan har TeslaCrypt 4.0 blitt oppdatert?

Som vi allerede har nevnt er TeslaCrypt 4.0 en fornyet versjon av TeslaCrypt, som ble oppdaget for mer enn ett år siden. Denne versjonen ble imidlertid lansert kun for få uken siden, så det er fremdeles lite informasjon om dette viruset. Det virker imidlertid som at utviklerne av dette viruset har bestemt seg for å gjøre ting verre ved å fikse en feil som ble oppdaget i tidligere versjoner. TeslaCrypt 4.0 legger ikke lenger til en filendelse til de krypterte filene, så du vet ikke engang hvilke filer som er låst. Tidligere var viruset rettet mot filer på mer enn 4 GB, mens det nå krypterer filer av en hvilken som helst størrelse. Når viruset har fullført krypteringsprosessen etterlater det følgende filer på systemet:

%UserProfile%\Desktop\RECOVER[5_chars].html
%UserProfile%\Desktop\RECOVER[5_chars].png
%UserProfile%\Desktop\RECOVER[5_chars].txt
%UserProfile%\Documents\[random].exe
%UserProfile%\Documents\recover_file.txt

I tillegg virker det til at den nyeste versjonen av TeslaCrypt benytter en annerledes krypteringsalgoritme – RSA 4096, i motsetning til den svært utbredte RSA 2048-algoritmen. Dersom viruset allerede har kryptert filene dine og du er ute etter et dekrypteringsprogram, kan du prøve Photorec eller R-studio. Det finnes dessverre ikke noe dekrypteringsverktøy mot TeslaCrypt ennå.

Hvordan blir jeg infisert?

Selv om det er kjent at nye funksjoner er lagt til dette ransomware-programmet, forblir hovedprinsippet det samme. Du kan bli infisert av TeslaCrypt 4.0 via søppelpost med ondsinnet vedlegg. Så snart du åpner vedlegget begynner viruset å kryptere filene dine. Deretter genererer det to nøkler for de krypterte dataene – en privat og en offentlig nøkkel. Den offentlige nøkkelen gir hvem som helst muligheten til å dekryptere filene i andre systemer, men for å få tilgang til den opprettes en unik, privat nøkkel. Dermed trenger du to ulike nøkler for å gjenvinne dataene dine.

I tillegg prøver nettkriminelle å få offeret til å miste besinnelsen ved å tilby tilsynelatende enkle løsninger. Alle er ute etter samme mål – å lure brukere til å tro at den eneste måten for å gjenvinne dataene er å betale løsesummen. Du bør imidlertid ikke oppføre deg i henhold til forventningene deres, og heller fjerne TeslaCrypt 4.0. Dersom du har for mye penger kan du prøve å gjennomføre transaksjonen og håpe at virusutviklerne er barmhjertige. Dette er imidlertid tvilsomt. I tillegg bør du være oppmerksom på at viruset benytter tojanere. Disse filene har muligheten til å forkle seg selv som ordinære systemfiler. Når de infiltrerer systemet har de med seg skadelig ransomware. Som du ser kan konsekvensene av dette være katastrofale. Dersom du er en av de uheldige som har blitt infisert av ransomware-trusselen Teslacrypt 4.0, bør du bla til neste side og lese om fjerning av dette programmet.

Hvordan kan jeg fjerne TeslaCrypt 4.0?

Dersom du er infisert av dette viruset ønsker vi å introdusere deg for mulighetene dine for eliminering. Først og fremst må vi advare deg om at du bør forkaste manuell fjerning øyeblikkelig, med mindre du er ekspert innen dataprogrammering. Vi fraråder dette alternativet fordi manuell fjerning av TeslaCrypt 4.0-viruset kan føre til ytterligere problemer. Ifølge sikkerhetseksperter er det kun automatisk eliminering som bør vurderes i denne situasjonen, så sørg for å installere FortectIntego eller Malwarebytes. Når du har å gjøre med denne versjonen av TeslaCrypt kan du oppdage at disse antispyware-programmene blokkeres av viruset. Den eneste effektive metoden for å fjerne TeslaCrypt 4.0 er dermed å følge veiledningen som gis nedenfor og deaktivere ransomware-programmet først.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell TeslaCrypt 4.0 fjerningsguide

Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Viktig! →
Manuell fjerning kan være for komplisert for vanlige databrukere. Det krever avansert IT-kunnskap å utføre det riktig (hvis viktige systemfiler blir fjernet eller skadet, kan det føre til uopprettelig skade på Windows-systemet). I tillegg kan det ta flere timer å utføre. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du bruker den automatiske metoden som beskrevet ovenfor.

Steg 1. Åpne sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling

Manuell fjerning av malware bør utføres i sikkerhetsmodus. 

Windows 7/Vista/XP

 1. Klikk på Start > På/Av > Start på nytt > OK.
 2. Når datamaskinen din starter opp, trykker du på F8-knappen (hvis dette ikke fungerer, prøv F2, F12, Del – det avhenger av hovedkortet ditt) flere ganger helt til du ser vinduet for avansert oppstart.
 3. Velg Sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling fra listen. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Windows 10 / Windows 8

 1. Høyreklikk Start-knappen og velg Innstillinger.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Bla nedover og velg Oppdatering og sikkerhet.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. I menyen til venstre velger du Gjenoppretting.
 4. Bla nedover til Avansert oppstart.
 5. Klikk på Start på nytt nå.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Velg Feilsøking. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 7. Gå til Avanserte alternativer. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 8. Velg Oppstartsinnstillinger. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 9. Klikk på Start på nytt.
 10. Trykk 5 eller klikk på 5) Aktiver sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 2. Slå av mistenkelige prosesser

Windows' oppgavebehandler er et nyttig verktøy som viser alle prosesser som kjører i bakgrunnen. Hvis det dukker opp malware-prosesser her, må de avsluttes:

 1. Trykk på Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne oppgavebehandleren.
 2. Klikk på Detaljer.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. Bla nedover til Bakgrunnsprosesser og se etter mistenkelige oppføringer.
 4. Høyreklikk og velg Åpne filplassering.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Gå tilbake til prosessen, høyreklikk og velg Avslutt oppgave.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Slett innholdet i den ondsinnede mappen.

Steg 3. Sjekk oppstartsprogrammer

 1. Trykk Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne Windows oppgavebehandler.
 2. Gå til fanen Oppstart.
 3. Høyreklikk det mistenkelige programmet og klikk på Deaktiver.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 4. Slett virusfiler

Malware-relaterte filer kan dukke opp på flere ulike steder på datamaskinen din. Her er instruksjoner som kan hjelpe deg med å finne dem:

 1. Skriv Diskopprydding i Windows' søkefelt og trykk på Enter.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Velg stasjonen du ønsker å rense (C: er som regel hovedstasjonen, og det er sannsynligvis her du finner ondsinnede filer).
 3. Bla gjennom Filer som skal slettes-listen og velg følgende:

  Midlertidige Internett-filer
  Nedlastinger
  Papirkurv
  Midlertidige filer

 4. Velg Rydd opp i systemfiler.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Du kan også se etter andre ondsinnede filer som skjuler seg i følgende mapper (angi disse oppføringene i Windows-søkefeltet og trykk på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Etter at du er ferdig, starter du PC-en på nytt i normalmodus.

Fjern TeslaCrypt 4.0 ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av TeslaCrypt 4.0. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med FortectIntego og sørge for at fjerning av TeslaCrypt 4.0 er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot TeslaCrypt 4.0 og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Lidenskapelig virusforsker

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Gabriel E. Hall
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk