Fjern Snapchat-virus (oppdatert jun 2018) - Veiledning for fjerning
Snapchat fjerningsguide for virus
Hva er Snapchat-virus?
Snapchat-virus er en gruppe av malware som fungerer som en meldingsapp
Snapchat-virus beskriver ondsinnede programmer og aktiviteter som spres via den populære appen. Malware kan vise annonser, levere ondsinnede lenker eller phishing-lenker, samt be om installasjon av ukjente apper til Android- eller iPhone-enheter. I tillegg kan det prøve å stjele passord og innloggingsopplysninger til Snapchat og lignende.
Sammendrag | |
---|---|
Navn | Snapchat-virus |
Type | Malware |
Rettes mot | iOS, Android |
Symptomer | Økt mengde annonser, popup-vinduer og bannere; omdigireringer til phishing eller andre tvilsomme nettsider; mottatt/sendte lenker via Snapchat; ukjente mennesker lagt til vennelisten i Snapchat |
Distribuering | Tredjeparts appbutikker, ondsinnede annonser, infiserte nettsider |
Dangers | Stjålne innloggingsdetaljer og passord; kompromittering av andre kontoer; installasjon av mobil-malware |
For å avinstallere Snapchat-viruset, må du installere FortectIntego og kjøre et komplett systemskann |
Snapchat malware er nært tilknyttet iPhone– og Android– virus. Denne nettrusselen kan spe seg som en falsk Snapchat-app via tredjepartssider eller apper med forbedret funksjonalitet i forhold til originalappen. Den kan for eksempel gjøre det mulig å ta skjermbilder anonymt. Alle disse programmene kan imidlertid vise massevis av annonser, omdirigere brukeren til skadelige nettsider eller innhente sensitive opplysninger.
Ondsinnede annonser på potensielt skadelige eller usikre nettsider kan også infisere brukere med Snapchat-virus. Brukere rapporterer om at spesifikke voksennettsider viser aggressive popup-vinduer som ikke kan unngås. De kjører Snapchat og ber brukeren om å bli venn med ukjente mennesker. På denne måten kan kontoen din bli hacket, gjøres om til en bot, eller brukes til å spre ondsinnede lenker til kontaktene dine.
I noen tilfeller kan Snapchat-viruset også utføre disse aktivitetene:
- lese og sende meldinger,
- ta opp eller starte telefonsamtaler,
- stjele kontaktlister,
- få tilgang til informasjon som oppgis via sosiale media,
- låse den infiserte enheten.
Hvis du har oppdaget mistenkelige aktiviteter på kontoen din, du blir bedt om å logge inn hver gang du åpner appen, eller du plages med mistenkelige annonser, bør du endre passordet ditt øyeblikkelig og starte eliminering av Snapchat-viruset.
For å fjerne Snapchat-viruset helt, må du skanne enheten din med et profesjonelt antimalware-program som FortectIntego. I tillegg kan det være nødvendig å slette nettleserens hurtigminne og logg. For mer informasjon om viruseliminering fra iPhone- og Android-mobiler, kan du se instruksjonene nederst i denne artikkelen.
Ondsinnede lenker spres via Snapchat ved hjelp av infiserte kontoer
Nettforum er fulle av bekymrede Snapchat-brukere som har mottatt en merkelig lenke fra en venn, eller som har blitt informert om at de selv har sendt skadelige lenker:
Recently there’s been a snapchat virus link thingy going round. I opened mine when a friend sent it because o hadn’t heard there’s a virus going round. I typed my email and password in, but my iPad warned me that it was dodgey website so I didn’t continue.
Sikkerhetseksperter fra LosVirus.es rapporterer om at Snapchat-svindelen var forventet. Lignende svindelforsøk har spredt seg på andre sosiale nettverk, og er kjent under navn som Facebook Message-, Twitter– eller Instagram-virus. Det er ingen overraskelse at angriperne har rettet seg mot den voksende plattformen som benyttes av mange yngre mennesker. Unge brukere lar seg lettere lure av svindelen.
Flesteparten av disse svindelnettsidene brukes til å innhente brukerens innloggingsopplysninger. Disse kan brukes til å få tilgang til andre kontoer. Ondsinnede lenker i Snapchat kan også omdirigere brukeren til en falsk spørreundersøkelse, falske lotterier eller andre svindelsider:
Got a message from a friend on snapchat who i rarely speak to saying ‘you are in this video’ with a buff.ly link. Clicked the link and it’s one of those ‘you have won a new iPhone 7’ sites. Immediately closed the link and so far it seems nothing has been sent from my snapchat to other people.
Brukeraktivitetene minner om versjonene av Facebook-viruset som sender ondsinnede lenker til brukere av Messenger. Så snart Snapchat-viruset kompromitterer brukerkontoen, begynner det automatisk å sende ut lenker til offerets kontaktliste. Derfor må du være forsiktig med lenker du får tilsendt.
Vi anbefaler på det sterkeste at du spør vennen din om en mistenkelig lenke faktisk er trygg å åpne. Selv om du klikker på lenken skal imidlertid ikke enheten din bli infisert av Snapchat-malware. Normalt krever det installasjon av visse apper, tilleggsprogrammer eller at du oppgir personopplysninger. Du må aldri gjøre det!
Snapchat-virus er en gruppe av ondsinnede aktiviteter som spres via den sosiale appen.
Snapchat er også utsatt for datatyveri og phishing-forsøk
En av de første skadelige aktivitetene for snapchat-brukere ble oppdaget i 2013. Den gangen klarte en gruppe av hackere å stjele og publisere rundt 4,6 millioner brukernavn og mobilnumre. Med tanke på at mange bruker den samme informasjonen for alle kontoer, kan angripere få tilgang til Facebook, Twitter, e-poster eller andre kontoer.
I 2016, rettet angriperne seg mot Snapchat-ansatte. Kriminelle laget en tilsynelatende ekte e-post og latet som at de var selskapets leder. et offer som åpnet phishing-meldingen klarte ikke å gjenkjenne svindelforsøket, og sendte ut lønnsinformasjon.
I begynnelsen av 2018 ble det rapportert om et annet databrudd. Phishing-nettsiden klkviral[.]org publiserer brukernavn og passord til 55 851 Snapchat-kontoer. Angriperne har fått tak i denne informasjonen ved å sende en falsk lenke til brukere via en kompromittert konto. Omdirigeringssiden hermer etter Snapchats innloggingsside.
Tips for å unngå Snapchat-virus
Du kan bli infisert av Snapchat-viruset ved å laste ned falske apper, besøke infiserte nettsider, klikke på infiserte annonser eller lenker. Disse aktivitetene kan utsette både deg og enheten din for risiko. Derfor bør du følge disse sikkerhetstipsene:
- Last ned Snapchat fra Google Play Store eller Apple Store.
- Installer oppdateringer fra den offisielle butikken.
- Ikke installer apper som tilbyr avansert funksjonalitet som ikke støttes av den originale Snapchat-appen.
- Ikke legg til ukjente folk i vennelisten din.
- Unngå å besøke voksensider, gamblingsider eller andre nettsider med høy risiko.
- Installer et antivirus-program på mobilen og oppdater det jevnlig.
Vi ønsker å påpeke at tredjeparts appbutikker eller oppdateringer/nedlastinger normalt er ondsinnede. Derfor bør du aldri stole på dem, bruke dem eller klikke på dem.
Slett Snapchat-viruset fra iPhone og Android
Vi anbefaler at du fjerner Snapchat-malware med et vel ansett og mobilvennlig antimalware-verktøy, som FortectIntego. Skann Android- eller iPhone-enheten din for å finne alle nettrusler som kan befinne seg på enheten.
iPhone- (eller iPad-) brukere kan dessuten prøve å finne og avinstallere ondsinnede apper manuelt. Hvis du plages med annonser og omdirigeringer, bør du dessuten fjerne nettleserhistorikken og nettsidedata:
- Åpne Innstillinger og finn Safari.
- Velg Slett logg og nettsidedata.
- Trykk på Slett logg og data.
Hvis disse metodene ikke hjelper deg med å bli kvitt Snapchat-malware, bør du slå av og starte Apple-enheten din på nytt.
Android-brukere kan også fjerne Snapchat-viruset fra enhetene sine ved å avinstallere tvilsomme apper:
- Trykk på AV-knappen for å åpne menyen.
- Trykk og hold nede AV-knappen for å starte mobilen i sikkerhetsmodus.
- I sikkerhetsmodus, åpner du Innstillinger og velger Apper.
- Finn ondsinnede apper, og trykk på dem for å åpne infomenyen.
- Klikk på Avinstaller-knappen.
- Start enheten på nytt.
Hvis avinstaller-knappen er inaktiv, må du gå ut av app-menyen og gå til Innstillinger > Sikkerhet > Enhetsadministratorer. Her ser du en liste over apper som har administratorrettigheter på enheten din. Du må velge bort avkryssingen ved siden av de ondsinnede appene. Deretter går du til app-menyen og blir kvitt appen.
Anbefalt for deg
Ikke la myndighetene spionere på deg
Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.
Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.
Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.
Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep
Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.
Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.