Fjern Instagram-virus (Instruksjoner for fjerning av virus) - oppdatert jul 2019

Instagram fjerningsguide for virus

Hva er Instagram-virus?

Vær oppmerksom på Instagram-virus – kontoen din kan bli kapret!

Instagram virus

Instagram-virus er et begrep som består av en rekke ulike malware-trusler som angriper brukere av denne store sosiale media-plattformen. Akkurat som andre sosiale media, blir det dessverre brukt til å utføre nettkriminalitet. Du har sannsynligvis allerede hørt om malware-varianter som Facebook virus eller Skype virus; i denne artikkelen beskriver vi ulike former av Instagram-viruset og tilbyr informasjon om hvordan du beskytter deg selv fra malware som rettes mot brukere av dette sosiale mediet.

Hvis du mistenker at enheten din er blitt infisert foreslår vi at du følger retningslinjene for fjerning av Instagram-viruset (tilgjengelig nedenfor denne artikkelen) og fjerner det ondsinnede programmet snarest mulig. Du bør også skanne enheten med et antimalware-program – anbefalte programmer er tilgjengelige nedenfor denne artikkelen.

The Ugly List 2016 scam

Dette er et nytt virus som raskt spres via Instagram ved hjelp av infiserte kontoer. Viruset benytter den infiserte kontoen til å publisere et bilde som sier «Instagram Ugly List 2016,» og tagger vilkårlige venner av offeret i bildet med en kort kommentar: “LOL how did your profile on the list,” “omg your profile on the list,” “this is crazy all you guys are there” eller “wow u made the ugly list.”

Hvis du har blitt tagget i et slikt bilde bør du ikke klikke på varslet. Normalt tilbyr slike ondsinnede innlegg en nettadresse som peker til en malware-infisert nettside som stjeler brukerens innloggingsdetaljer. En stjålen konto brukes deretter til å spre viruset videre. Vennligst ikke klikk på slike lenker og ikke la nysgjerrigheten din lede deg til nettsider som kompromitterer din sosiale media-konto. Hvis kontoen din er blitt hacket bør du prøve å bytte passord. Hvis du ikke får til dette bør du rapportere problemet til Instagram.

Instagram virus

Instagram followers virus

Dette viruset er nært tilknyttet det beryktede Zeus-viruset, som opprinnelig ble brukt til å stjele kredittkortopplysninger fra ofrene. Nå hacker viruset Instagram-kontoer og konverterer dem til zombier som følger folk og liker innleggene dine.

Hvis du har oppdaget mistenkelige innlegg på Instagram-kontoen din bør du snarest mulig endre Instagram-passordet ditt og dessuten fjerne Instagram-viruset som har fått tillatelse til å like innlegg og følge mennesker på dine vegne. Du bør også ta disse tillatelsene tilbake ved å trekke tilbake tillatelser.

Who Viewed Your Instagram Profile virus

Dette er ondsinnede apper som hevder å kunne avsløre hvem som viser profilen din på Instagram. Alle av oss er selvfølgelig nysgjerrige, og det ville vært interessant å finne ut hvem som besøker våre sosiale media-kontoer, men… Instagram tilbyr ingen slik funksjon og tredjeparts-apper lover å avsløre navn på de som besøker profilen din lyver til deg.

Apper som InstaCare – Who Cares with me? eller Who Viewed Me on Instagram? er utviklet av Turkyer Bayram – den samme personen som har opprettet det beryktede programmet InstaAgent som stjeler brukerens innloggingsopplysninger og publiserer dessuten uautoriserte innlegg via ofrenes konto.

Instagram virus

Hvordan har jeg blitt infisert med dette mistenkelige viruset?

Selv om angrep mot Instagram-brukere ikke er et veldig vanlig fenomen, er vi sikker på at du har blitt tagget på mistenkelige bilder på instagram minst én gang. Kontoer som tagger vilkårlige brukere i bilder som lover tusenvis av liker og følgere ber deg normalt om å besøke en bestemt nettside som ofte virker å være upålitelig eller til og med ondsinnet.

Du bør aldri klikke på vage lenker med mindre du er sikker på at Insta-kontoen som annonserer det er legitim og pålitelig. Noe annet du må huske er at programmer som lover unik tilgang til en liste over hvem som har vist kontoen din normalt er falsk, og du bør holde deg unna slike.

Du bør aldri oppgi innloggingsopplysningene dine til mistenkelige programmer som lover å øke antall følgere (de legger normalt til bots som Instagram sletter etter en stund, slik at du mister følgere som du har betalt for). Hvis du ønsker å få flere følgere og liker, bør du fokusere på innholdet du publiserer. Du bør ikke sette din lit til slike mistenkelige programmer.

Instagram virus

Hvordan fjerne Instagram-virus?

Hvis du mistenker at mobilenheten din er infisert av virus bør du skanne den med et antimalware-program som er kompatibelt med enheten din. Anbefalte programmer er FortectIntego eller SpyHunter 5Combo Cleaner. Du bør følge instruksjonene som tilbys nedenfor for å fullføre fjerningen av Instagram-viruset og bli kvitt restene etter viruset.

  1. Det første du bør gjøre er å trekke tilbake tillatelser og blokkere mistenkelige apper som har tillatelse til å handle på dine vegne og kontrollere din Instagram-konto. Logg inn på kontoen din via nettleseren. Ikke bruk appen – bruk en nettleser.
  2. Gå til profilen din og klikk på Rediger profil. Deretter klikker du på Autoriserte programmer.
  3. Her finner du en liste over programmer som har tilgang til kontoen din. Du finner Trekk tilbake tilgang-knappen nedenfor hver av disse. Klikk på knappen og deretter på Ja når du blir bedt om å bekrefte.
  4. Endre passordet ditt.

Hvis du ikke klarer å logge inn på kontoen din bør du kontakte Instagram øyeblikkelig.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Anbefalt for deg

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Olivia Morelli
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk