Fjern iPhone-virus (Instruksjoner for fjerning) - oppdateringer apr 2018

iPhone fjerningsguide for virus

Hva er iPhone-virus?

iPhone-virus er et stadig mer aktuelt tema

Bilde som viser iOS-virus

iPhone-virus er en fellesbetegnelse på ulike malware-variasjoner som er skapt for iOS. Noen brukere er overbeviste om at det ikke finnes noe malware for iOS, og at dette ikke kan eksistere. Nettkriminelle har imidlertid laget ondsinnet programvare både for macOS og iOS. Andelen malware er mye lavere enn det man ser for Windows og Android, men et stadig økende antall bør stå som en advarsel.

Mac- og iOS-brukere er overbeviste om at enhetene deres er immune for infeksjoner av flere forskjellige årsaker:

 • begrenset adgang til systemfiler
 • fragmentert OS
 • begrenset tillatelse for tredjepartsapper

Det er mulig å installere visse tredjepartsapper på macOS, men dette er ikke et alternativ for iPhone-enheter. Selskapets og brukernes holdning om at ingen av produktene trenger ekstra beskyttelse kan være litt vel vågal. Realiteten er nemlig en ganske annen ettersom både masOS- og iPhone-virus eksisterer. La oss se på de ulike typene av malware, samt metoder for å fjerne iPhone-virus.

PUP-er rettes mot Apple-produkter

Ondsinnede adware-programmer og skript er noen av de vanligste PUP-ene og malware-typene som rettes mot Windows-systemer. Nettkriminelle som retter seg mot Apple har tatt inspirasjon fra denne trenden, noe flere macOS-brukere kan ha oppdaget via en mistenkelig varsel i Safari.

Dette varselet informerer brukeren om at enheten er infisert av et virus. Varselet advarer dessuten om at dataene er i ferd med å bli stjålet. Som vanlig for slike typer svindel, inkluderer det et falskt nummer til Apple Support. Merk at Apple ikke viser slike varsler i vilkårlige meldinger, og viser heller aldri noe telefonnummer.

Siden teknisk støtte-svindel rettes mot brukere av Safari-nettlesere, kan også iPhone-brukere oppleve slike trusler. Det finnes dessuten et vanlig svindelforsøk på nettet som deler ut iPhone-enheter gratis.

Frustrerende popup-vinduer er en annen type vanlig iPhone-virus. Siden disse fungerer via et nettskript som er plassert i nettleseren, kan de fra tid til annen plage deg ved å dukke opp til vilkårlige tidspunkt eller hver gang du starter nettleseren. Noen av disse er ganske standhaftige, så du må tvinge Safari til å avslutte.

Nettleserkaprere finnes også for Apple-brukere. Et av de nyeste eksemplene er kapreren search.stuckopoe.com. Denne later som at den er en ordinær søkemotor, samtidig som den innhenter personlig informasjon og bruker dette for å «forbedre tjenestene» som tilbys. Denne nettleserkapreren viser popup-annonser av og til, men det mest negative aspektet er tilknyttet elimineringen.

Når du kommer inn på siden med instruksjoner for fjerning, tilbys et elimineringsverktøy kalt Uninstaller.dmg. Problemet er at denne filen er infisert med adware-programmet macOS:Genleo-BQ. Hvis du bruker en standardversjon av Safari på i-enheten din, bør du være på vakt etter slike kaprere. Bilde av iPhone-virusI motsetning til hva du kanskje tror, er også iPhone sårbar for malware-infeksjoner.

Pegasus spyware – for iPhone-enheter

Dette spyware-programmet er et av de beste eksemplene på at Apple, spesielt iOS-enheter, kan bli infisert av malware. Dette er faktisk et av de mest ondsinnede spyware-truslene på markedet, og det ble først gang oppdaget i august 2016. Man mistenker at malware-programmet ble utviklet av den israelske gruppen NSO, som er beryktet for utvikling av spyware.

Malware-trusselen rettes ikke mot vilkårlige mål, men kun mot utvalgte brukere. De mottar villedende SMS-meldinger med lenker. Hvis offeret klikker på disse, lastes ned spyware-programmet, som er designet for iPhone-enheter som ikke er jailbroken.

Så snart malware-programmet blir aktivert, utføres en komplett overvåkning av brukeren. Det spionerer både på åpne og krypterte meldinger, og det kan dessuten lytte til lydfiler. Et annet program er at det er i stand til å selvdestruere seg selv hvis det ikke kobles til en ekstern kommando- og kontrollserver i løpet av 60 dager. Malware-utviklerne har også utviklet en Android-versjon av Pegasus-viruset.

På grunn av dets komplekse oppførsel og struktur, er det ganske vanskelig å oppdage denne malware-trusselen. Den avslører ikke tilstedeværelsen sin i oppgavebehandleren, for ikke å snakke om iPhone-enheter som ikke har et slikt verktøy. Du må laste ned ekstraprogrammer for å oppdage trusselen og for å fjerne det. Mer informasjon om fjerning av Pegasus gis her.

Ransomware på iOS?

Ettersom ransomware for Android har blitt så vanlig, kan man bare anta at tiden vil komme også for iPhone-enheter. Slike mistanker er ikke helt irrasjonelle, ettersom noen få eksempler på Mac ransomware allerede finnes på nettet. En av disse later som at det er verktøyet «Patcher», som er opprettet for piratkopiering. Programmet er skrevet i språket Swift.

Malware-trusselen ble distribuert via BitTorrent-domener. Det fungerer på omtrent samme måte som Windows-baserte krypto-malware, ettersom det skjuler seg i en .zip-mappe. Malware-programmet er ikke skikkelig programmert, og kunne ikke holde styr på dekrypteringsnøklene. Dette resulterte til slutt i tap av muligheten for dekryptering.

Dessverre krypterer det fremdeles dokumenter og bilder. Selv om slike malware-programmer i første rekke rettes mot Mac, bør også iPhone-brukere være forsiktige.

Forhindre malware på mobilen

Ulike malware-trusler spres via forskjellige kanaler. iPhone-adware og -kaprere spres for eksempel via nettskript. Siden de ikke er synlige for ordinære brukere, kan det være vanskelig å oppdage dem. På den andre siden kan du begrense sannsynligheten for at slike iPhone-virus dukker opp ved å unngå å klikke på lenker på nettsider med spill, gambling og annet tvilsomt innhold.

Når det gjelder med avansert malware, kan følgende iPhone-tips være nyttige:

 • Oppdater systemprogramvaren så snart oppdateringene lanseres
 • Ikke last ned unødvendige tredjepartsapper

La oss se på alternativer for fjerning av iPhone-virus.

Eliminering av iPhone-malware

Hvis du plages med popup-vinduer på mobilen din, kan du prøve å tilbakestille nettleseren. Hvis det er snakk om en teknisk støtte-svindel, bør du forlate nettsiden. Hvis du ikke klarer å avbryte, bør du tvinge avslutning av nettleseren. For å unngå at omdirigeringen aktiveres på nytt, kan du gå til Settings, der du klikker på Safari-symbolet og velger Clear History and Website Data.

For øyeblikket godtar dessverre ikke iPhone-enheter hverken antivirus- eller antimalware-programmer, i motsetning til masOS som godtar bruk av Malwarebytes. Hvis du oppdager uvanlig oppførsel på mobilen din, som at apper krasjer eller at filer låses, kan du tilbakestille din iPhone til fabrikkinnstillingene. Gå til Settings, deretter General, der du trykker på alternativet Erase All Contents.

Du kan reparere virusskade ved bruk av FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell iPhone fjerningsguide for virus

macOSSafari

Fjern iPhone fra Mac OS X system

MacOS-brukere har en viss fordel over iPhone-brukere, ettersom de kan installere visse sikkerhetsprogrammer for å bli kvitt malware.

Fjern filer fra Programmer-mappen:

 1. I menyen velger du Gå > Programmer.
 2. Se etter alle tilhørende oppføringer i mappen Programmer.
 3. Klikk på appen og dra den til søppelmappen (eller høyreklikk og velg velg Flytt til søppelkurv\\) Fjern iPhone fra Mac OS X system

For å fjerne et uønsket program, åpner du mappene Application Support, LaunchAgents og LaunchDaemons. Her sletter du alle relevante filer:

 1. Velg Gå > Gå til mappe.
 2. Skriv inn /Library/Application Support, klikk på Gå eller trykk Enter.
 3. Se etter tvilsomme oppføringer i mappen Application Support og slett dem.
 4. Åpne deretter mappene /Library/LaunchAgents og /Library/LaunchDaemons på samme måte og slett alle tilhørende .plist-filer. Fjern iPhone fra Mac OS X system
macOSSafari

Tilbakestill Safari

Fjern nettleserhistorikken for å unngå at irriterende popup-virus dukker opp igjen på iPhone-skjermen.

Fjern uønskede utvidelser fra Safari:

 1. Klikk på Safari > Valg…
 2. I det nye vinduet velger du Utvidelser.
 3. Velg den uønskede utvidelsen tilknyttet iPhone-virus og velg Avinstaller. Tilbakestill Safari

Fjern informasjonskapsler og annen nettsidedata fra Safari:

 1. Klikk på Safari > Tøm logg…
 2. I nedtrekksmenyen under Tøm, velger du Hele loggen.
 3. Bekreft med Tøm logg. Tilbakestill Safari

Hvis ovennevnte steg ikke hjelper, kan du prøve å tilbakestille Safari:

 1. Klikk på Safari > Valg…
 2. Gå til Avansert.
 3. Velg Vis Utvikle-menyen i menylinjen.
 4. Fra menylinjen klikker du på Utvikle og velger deretter Tøm buffere. Tilbakestill Safari

Etter avinstallering av dette potensielt uønskede programmet (PUP) og fiksing av nettleserne dine, anbefaler vi at du skanner PC-systemet ditt med en vel ansett anti-spionvare. Dette hjelper deg med å bli kvitt iPhone registerspor og identifiserer dessuten relaterte parasitter og mulige malware-infeksjoner på datamaskinen din. For å gjøre dette kan du bruke våre mest populære malware-fjernere: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Julie Splinters
Julie Splinters - Spesialist på fjerning av malware

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Julie Splinters
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk