Fjern Facebook Message-virus (Instruksjoner for fjerning) - oppdateringer nov 2017

Facebook Message fjerningsguide for virus

Hva er Facebook Message-virus?

Facebook Messenger-virus sender automatisk meldinger til offerets venner

Eksempler på Facebook Message-virus

Facebook Message-virus er et ondsinnet program som infiltrerer offerets Facebook-konto og sender meldinger med ondsinnede lenker til alle vennene hans/hennes. Lenken i meldingene virker å være til en video. Så snart mottakeren klikker på lenken, omdirigeres vedkommende til en phishing-nettside som tilbyr installasjon av en skadelig nettleserutvidelse eller en falsk Flash Player-oppdatering. Så snart det er installert, infiseres brukerens konto og lenken spres videre.

Det ondsinnede viruset fungerer som en trojansk hest, og tilhører en stor gruppe av Facebook-virus. Viruset har vært aktivt siden 2013, og har blitt oppdatert flere ganger. Den nyeste versjonen dukket opp i august 2017. Kriminelle distribuerer ondsinnede lenker med den korte meldingen «[navn på mottaker] Video :o» for å lure ofrene til å klikke på den.

Formålet med viruset er å hacke seg inn i offerets Facebook-konto. For å gjøre dette, angriper viruset ofrene via chatte-vinduet. Det dukker opp som en melding fra en person som ser ut til å være en venn, med en lenke til en eller annen nettside.

Hvis du klikker på denne lenken blir du sannsynligvis omdirigert til en falsk Youtube-side eller en annen side som foreslår at du installerer et nettlesertillegg eller program for å vise innholdet. Hvis du godtar dette, blir PC-en infisert med malware, som dessuten blokkerer sikkerhetsprogrammer for å forhindre eliminering.

I tillegg begynner det å sende den samme falske meldingen til offerets kontakter via chatte-vinduet i Facebook. Du bør ignorere alle mistenkelige meldinger som dukker opp i innboksen din. Du kan også kontakte avsenderen og spørre om bildet eller videoen.

I 2016 ble franske databrukere angrepet av en Facebook-trojaner med navnet “Eko”. Denne kan spionere på brukere og innhente personlig identifiserbar informasjon. Samme år ble engelskspråklige databrukere offer for en bølge av søppelmeldinger i Messenger med et videovirus. Det fantes to forskjellige meldinger; «You are in this video? [videolenke]” og “This is your video? [videolenke].»

I fjor ble en variant av Locky ransomware også spredt ved hjelp av Messenger. Kriminelle sender en melding med et bilde i SVG-format. Så snart offeret klikker på det, blir de omdirigert til en nettside som ber dem om å installere en falsk Chrome-utvidelse. Installasjon av dette programmet medfører infiltrering av et skadelig, filkrypterende virus.

Facebook Message-viruset involverer normalt kontinuerlig selvdistribuering via offerets Facebook-konto. Du lurer kanskje på hvorfor nettkriminelle lager slike virus. Det har blitt avslørt at viruset bidrar til å stjele personlig informasjon, som innloggingsopplysninger, bankinformasjon og passord.

Facebook Messenger-virus 2017 fortsatte der de tidligere versjonene slapp. Offeret mottar en falsk YouTube-lenke fra kontaktene sine. Så snart en person klikker på lenken, blir vedkommende omdirigert til en falsk nettside som ligner på Facebook. Her blir offeret bedt om å oppgi innloggingsopplysningene sine. Som et resultat av dette, blir Facebook-kontoen overtatt av hackerne, og den ondsinnede meldingen videresendes til alle på offerets kontaktliste.

Hvis du har klikket på en ondsinnet lenke og blitt infisert av Facebook Message-virus, bør du fjerne denne trusselen øyeblikkelig og endre passordet ditt. Hvis du ikke er i stand til å angi et nytt passord bør du rapportere om at kontoen din er hacket via Facebook sitt supportsenter. I tillegg bør du også bytte passord på andre kontoer, spesielt hvis du har en tendens til å bruke samme passord.

For å fjerne Facebook Message, anbefaler vi at du bruker FortectIntego. Dette antimalware-programmet finner alle ondsinnede komponenter på systemet og eliminerer dem fullstendig.

Oppdatert den 25. august 2017. En ny bølge av ondsinnede virus er oppdaget. Denne gangen sprer svindlerne lenken bit-ly med meldingen «[mottakers navn] Video.» Så snart offeret klikker på lenken, blir vedkommende omdirigert til en Google Dokumenter-side som inneholder et bilde som automatisk er blitt tatt av offerets Facebook-side.

Bildet ser ut som en film, så offeret kommer sannsynligvis til å klikke for å starte den. Dessverre fører dette til at viruset omdirigerer offeret til en nettside som fastslår offerets nettlesertype, geolokasjon og andre detaljer.

Avhengig av hvilket operativsystem offeret kjører, utløses enda en omdirigering. Kaspersky melder om at Firefox-brukere blir omdirigert til en nettside som tilbyr falske Flash Player-oppdateringer, mens Chrome-brukere får tilbud om å installere en ondsinnet utvidelse. De som bruker Safari på Mac får forslag om å installere «the latest version of Media Player.»

Etter at malware-programmet er installert, kan brukerens konto bli infiltrert, og viruset kan bli sendt til alle vennene på kontaktlisten automatisk. Det er imidlertid uklart enda hvordan viruset spres. Angriperne bruker muligens såkalt clickjacking eller annen programvare for å stjele offerets innloggingsdetaljer.

Eksempler på Facebook Messenger-virusFacebook Message-virus lurer brukere til å åpne infiserte lenker eller bilder, for å kunne ta over kontoen og stjele personopplysninger.

Ofrene øker hastigheten på virusspredningen

Viruset kan enkelt komme inn i datamaskinen din ved hjelp av den infiserte meldingen som dukker opp i chatte-vinduet. Normalt får du melding om et «sjokkerende bilde» eller en «spennende video». Mange brukere av dette sosiale nettverket har blitt lurt av dette, fordi meldingen ser ut som at den er sendt av en av vennene deres.

Viruset kommer inn i systemet så snart en person klikker på den infiserte lenken. I tillegg spres normalt den samme meldingen til alle på offerets kontaktliste, og lurer dermed andre brukere. Dette er med andre ord en kjedereaksjon som nesten er umulig å stanse.

Vi ønsker å minne deg på at den eneste måten for å beskytte PC-en din, Facebook-kontoen din og personopplysningene dine er å unngå å klikke på mistenkelige lenker fra venner, kolleger eller familiemedlemmer. Hvis du synes at innholdet i meldingen ser mistenkelig ut, kan du spørre avsenderen om lenken eller filen er trygg å åpne.

Vær oppmerksom på at nettkriminelle har en tendens til å svare ofrene. Hvis du kjenner personen er det imidlertid forholdsvis lett å oppdage det hvis du snakker med en annen person. Ellers kan du spørre deg selv hvorvidt en person du ikke har snakket med på årevis virkelig ønsker å dele en video eller et bilde med deg.

Fjerne Facebook Message-viruset fra enheten

Du bør sørge for å skanne datamaskinen din med et antimalware-program, spesielt hvis du har klikket på en mistenkelig lenke eller lastet ned ukjent innhold.

For å fjerne Facebook Message-viruset, anbefaler vi at du skanner datamaskinen med FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes. Du kan også bruke et hvilket som helst annet sikkerhetsprogram. Sørg bare for at du oppdaterer programmet før du starter skannet.

Et annet viktig steg for å fjerne Facebook Message-viruset er å endre Facebook-passordet ditt. Hvis hackere har tatt over kontoen din, kan de skaffe opplysninger om e-post, bank og andre kontoer. For å beskytte personvernet ditt bør du derfor angi et sterkt passord. Husk at et godt passord:

  • er på minst 12 tegn;
  • inneholder tall;
  • inneholder både store og små bokstaver;
  • inneholder symboler (hvis tillatt);
  • inneholder ikke navn, etternavn eller andre personlige opplysninger;
  • er ikke et ord som finnes i ordboken.
Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Anbefalt for deg

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforsker

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Lucia Danes
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk