Fjern «Is that you» Facebook-virus (Veiledning for fjerning) - oppdatert aug 2019

«Is that you» Facebook fjerningsguide for virus

Hva er "Er det deg" Facebook-virus?

Facebook-viruset “Er det deg” er en ondsinnet sosial mediakampanje som brukes til å presse folk for personopplysninger

Er det deg videovirus

«Er det deg» Facebook-virus er en tekstmelding som dukker opp i sosiale media-programmer og som hevder å ha informasjon eller innhold om ofret. Normalt blir brukere lurt til å klikke på lenken på grunn av at videoer, bilder eller annet materiale ser legitimt ut, og avsenderen ser ut til å være en ekte venn. Denne kampanjen er imidlertid kun ute etter å få deg til å like gruppen «VIDEO HD group», og klikke på lenken som ser ut som en YouTube-lenke.

Du må imidlertid holde deg unna lenken, ettersom du enten kan bli infisert av malware, eller bli lurt til å logge inn på Facebook-kontoen din og avsløre innloggingsopplysningene dine som navn, passord eller annen verdifull informasjon til svindlere.

«Er det deg» Facebook-virus ligner på det gamle “hahaha” Facebook-viruset og andre former for Facebook-virus. Brukere mottar en direktemelding i Facebook Messenger, med navnet sitt, en lenke til en «video» og spørsmålet «Er det virkelig deg?» eller lignende. «Videolenken» ser ut til å omdirigere brukere til YouTube, men den sender normalt brukeren til en ondsinnet innloggingsside for å prøve å lure fra deg Facebook-opplysningene dine.

Navn «Er det deg» Facebook-virus
Type Malware
Symptomer Viser en melding og spør om det er du som er i en «video» på Facebook Messenger
Variant av
Fare Prøver å lure brukere til å avsløre personopplysninger, omdirigerer brukere til ondsinnede nettsider, installerer ondsinnede utvidelser kjent som malware
Distribuering Facebook messenger
Eliminering Ignorer «Er det deg»-meldingen på Facebook og rens maskinen med FortectIntego hvis du har klikket på lenken, som har stort potensiale for å være ondsinnet

Videoviruset «Er det deg» er enda en type Facebook-virus som distribueres av svindlere for å få tak i brukeres innloggingsopplysninger eller spre malware. Viruset ble første gang oppdaget i 2017. Facebook-teamet fikset sårbarheten i systemet raskt, og distribusjonen ble stanset. Trusselen er imidlertid ikke helt eliminert, og den siste bølgen av svindelforsøket ble avslørt i juni 2019.

Hovedgrunnen til at denne sosiale mediasvindelen er kategorisert som ekstremt farlig, er at den kan forårsake lekkasje av privatopplysninger. Så snart brukeren klikker på en «video»-lenke, omdigeres han/hun til en falsk YouTube-side og til en innloggingsside som ser ut som Messenger. It’s you-viruset spør brukeren om det er vedkommende som er ivideoen, og lar ikke brukeren se videoen med mindre han/hun oppgir innloggingsdetaljene sine. Det er nettopp dette som er så farlig med dette «Er det deg» YouTube-viruset.

Facebook-viruset «Er det deg» prøver å få ofrene til å besøke den ondsinnede nettsiden, avsløre informasjon som e-postadresse eller kontoer på sosiale media, eller til å med installere skadelige programmer. Nettkriminelle finner stadig nye svindelteknikker og -taktikker som er designet for å innhente verdifulle opplysninger om brukeren. Det er ingen tvil om at du må gjøre alt du kan for å unngå disse omdirigeringene.

"Er det deg" Facebook-virusFacebook-viruset "Er det deg" kan lure ofre til å gi fra seg innloggingsopplysningene sine til Facebook.

For å lure ofrene sine til å utføre ulike handlinger, bruker Facebook-viruset falske påstander om innholdet angående deg eller slektningene dine. Virusutviklerne kan dessverre også utgi seg for å være en av dine nærmeste venner, slik at du ikke tenker deg om før du klikker på lenken eller videoen.

Hvis du klikker på innholdet som vises av «Er det deg»-viruset, kan du imidlertid bli omdirigert til ulike nettsider som anses som utrygge:

  • kommersielle sider;
  • annonsestøttede sider;
  • affiliert innhold;
  • sider med ondsinnet materiale;
  • popup-vinduer.

Facebook-viruset «Er det virkelig deg» er mer enn en melding om en video. Så snart du klikker på lenken eller videoen, får du se et innloggingsvindu der du må bruke opplysningene dine for å logge inn på Facebook-kontoen din. Vær imidlertid oppmerksom på at informasjonen du angir blir innhentet og lagret.

"Er det deg" Facebook messenger-virus

Innhentede innloggingsopplysninger og passord kan brukes på utallige måter, inkludert til personlig svindel og phishing-forsøk. Data som passord blir ofte brukt i direkte utpressing og e-postsvindel fordi folk bruker de samme passordene på flere kontoer. Hvis Facebook-kontoen din er kommersiell og tilknyttet en PayPal-konto, kan dessuten hackerne stjele pengene dine.

Det finnes dessverre flere andre tilfeller der hackere og kriminelle kan få tilgang til slik data eller bruke stjålet og lagret informasjon. «Er det deg» Facebook-virus er bare for å få tak i informasjonen.

Vær oppmerksom på at Facebook-viruset har mange versjoner som alle har som mål å få tak i personopplysninger, stjele innloggingsinformasjon og annen verdifull data fra offeret. Du kan dessuten bli omdirigert til malware-infiserte nettsider med hurtiglenker til ondsinnede tilleggsprogrammer og lignende innhold. Det er registrert økt aktivitet av Facebook-viruset «Er det deg» på nettet, og du bør derfor være forberedt, samt advare andre rundt deg.

"Er det deg" Facebook virusmelding

Andre farer tilknyttet “Er det deg” Facebook-virus

Ondsinnede lenker på sosiale media kan også brukes til å distribuere malware eller alvorlige nettinfeksjoner. Før du klikker på tvilsomme meldinger som ikke ser naturlige ut, bør du derfor spørre vennen din om han/hun faktisk har sendt det til deg. Hans/hennes konto er sannsynligvis infisert av Facebook-viruset, og de ondsinnede meldingene genereres automatisk.

Hvis du mistenker at Facebook-kontoen din er infisert av It’s you YouTube Facebook-virus, bør du umiddelbart varsle kundestøtte hos Facebook og endre passordet på kontoen din.

Deretter bør du laste ned et profesjonelt antimalware-program eller oppdatere det du har, og kjøre et komplett systemskann med det. Dette er den raskeste og mest pålitelige metoden for å fjerne «Er det deg» Facebook-virus. Vi anbefaler at du bruker FortectIntego, men du kan også velge et annet pålitelig sikkerhetsverktøy.

Distribusjonen av meldingsviruset er fremdeles den samme

I de aller fleste tilfeller, blir ofre av sosiale media-virus angrepet via meldinger fra en av kontaktene sine. Infeksjonen spres deretter videre, det vil si at folk blir infiserte av hverandre ved å klikke på ondsinnede lenker.

Er det deg-viruset genererer en melding med navnet på det potensielle offeret, samt ordet «video» lenket til et ondsinnet domene, og en vilkårlig emoji. Sikkerhetseksperter har oppdaget at viruset er oversatt til ulike språk. Hvis offeret befinner seg i Italia, får han/hun dermed meldingen på italiensk.

For å beskytte kontoen din på sosiale media fra angrepet, må du holde deg unna villedende annonser og nyheter på plattformen. Ikke la deg lure av muligheten til å vinne Ryanair-billetter eller kjøpe en iPhone for en krone. Nyhetssaker om halvnakne kvinner med tekst som “The girl ruined her life in two minutes” er også svindel, og mange av disse omdirigerer brukeren til phishing-nettsider.

Sikkerhetseksperter fra NoVirus.co anbefaler brukere å benytte tofaktorsautentisering. Denne funksjonen er et nyttig sikkerhetstiltak som bidrar til å forhindre hacking av kontoen din. Hvis denne funksjonen er aktivert, og noen prøver å logge inn på kontoen din, blir du bedt om å bekrefte forespørselen ved å angi en unik sikkerhetskode.

Slik fjerner du “Er det deg”-viruset på Facebook

“Er det deg” Facebook-virus er en skadelig malware som låser deg ut fra Facebook-kontoen din og lurer deg til å installere andre infeksjoner. Så snart noen av vennene dine forteller deg at du sender meldinger via Messenger og spør om du er i denne videoen, bør du umiddelbart skanne systemet med et profesjonelt sikkerhetsprogram, som FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Du må dessuten huske å endre Facebook-passordet ditt snarest for å forhindre identitetstyveri og informasjonslekkasje. Det anbefales også at du advarer venner om at kontoen din kan være hacket, og at de ikke bør åpne mistenkelige meldinger sendt fra kontoen din.

For å fjerne “Er det deg»-viruset må du sjekke app-innstillingene dine i Facebook. For å deaktivere ondsinnede tilleggsprogrammer, gjør du følgende:

  1. Logg inn på Facebook-kontoen din og klikk på den lille trekanten til høyre;
  2. Klikk på Innstillinger for å åpne Generelle kontoinnstillinger;
  3. Til venstre finner du Apper og nettsider;
  4. Klikk på Rediger-knappen under Apper, nettsider og spill;
  5. Velg Slå av for å beskytte kontoen din fra uautorisert tilgang av tredjepartsapper.
Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Anbefalt for deg

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Alice Woods
Alice Woods

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Alice Woods
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk