Fjern PowerLocky-virus (Gratisinstruksjoner)

PowerLocky fjerningsguide for virus

Hva er PowerLocky ransomware-virus?

Hva kan du forvente fra PowerLocky-viruset?

Hvis PowerLocky-viruset klarer å infisere datamaskinen din, har vi både gode og dårlige nyheter til deg. De dårlige nyhetene er at denne nettrusselen kategoriseres som et ransomware. Dette betyr at den eneste metoden for å gjenopprette filene dine er å finne dekrypteringsnøkkelen. Det å betale løsesummen bør imidlertid ikke anses som et alternativ. Viruseksperter mistenker at dette viruset er en forbedret utgave av de notoriske Locky– og PowerWare-virusene. Det benytter AES-algoritmen til å kryptere personlig informasjon. Derfor bør du ikke undervurdere denne trusselen. De gode nyhetene er at du kan fjerne PowerLocky uten for store problemer ved hjelp av antispyware-verktøyet FortectIntego.

Denne virushybriden er nylig lansert, men har allerede klart å skape store problemer. Kompleksiteten av denne trusselen gjør den ekstra skadelig og truende. Hackere benytter et sett av AES-156 algoritmer til å kryptere personlige filer. Trusselen rettes først og fremst mot %AppData%, %Temp%, %Roaming%, %Common%, %(User’s Profile)%, og %System32%. Ved å ha viktig og verdifull informasjon i disse mappene økes risikoen for at dataene dine blir krypterte og tapt hvis dette filkrypterende viruset bestemmer seg for å infisere enheten din. Når viruset har fullført ugjerningene sine, åpner viruset filen _HELP_instructions.html med instruksjoner om gjenoppretting av filene. Vi anbefaler at du ikke betaler løsesummen som varierer fra 500 til 1000 dollar. Det er nemlig ingen garanti for at hackerne returnerer dataene dine selv om du betaler.

Når det gjelder dekryptering tilbyr hackerne deg å installere PowerLocky Decrypter, som er identisk med den som benyttes av Locky. Du bør slå fra deg tanker om å kjøpe denne snarest. Du kan klare å gjenopprette noen av filene dine, men mer sannsynlig er det at dekrypteringsverktøyet inneholder malware. Når tiden kommer kan dermed PowerLocky ransomware infisere enheten på nytt. Siden viruset inneholder elementer fra de to ovennevnte truslene, kan du oppdage at .tax2016 legges til de krypterte filene. Først og fremst er det imidlertid, .locky-endelesen som legges til. Ransomware-programmet kan dessuten være skjult i notepad.exe, svchost.exe, setup.exe eller patch.exe. Det er dermed vanskelig å skille ondsinnede filer fra andre filer. Sørg derfor for å fjerne PowerLocky snarest.

Distribusjonsteknikkene til denne ransomware-trusselen

Distribusjonsteknikken til dette viruset skiller seg ikke fra det andre filkrypterende trusler benytter. PowerLocky infiserer brukere via søppelpost. Vær oppmerksom på e-poster som inneholder følgende emner: “Windows Free Upgrade Is Here,” “Your PayPal Account Has Been Suspended,” eller “Your Bank Account Receipt.” Svindlerne kan overbevise brukere om å åpne den påkrevde .doc-, .exe- eller .src-filen som inneholder det ondsinnede malware-programmet PowerLocky. I tillegg bør du være forsiktig med e-poster som ser ut til å være utsendt fra offentlige etater eller tollvesenet. Falske e-poster inneholder ofte skrivefeil eller grammatikkfeil. Sørg for å installere et pålitelig antispyware-program. Dette reduserer mengden søppelpost som kommer i innboksen din.

Fjerning av PowerLocky

Vi anbefaler ikke at du kaster bort tid eller energi på manuell fjerning. Det er i praksis nytteløst å prøve å lokalisere ondsinnede filer ettersom malware-trusselen er i stand til å skjule dem under vanlige .exe-filer. Derfor bør du velge automatisk fjerning i stedet. Sikkerhetsprogrammer som FortectIntego eller SpyHunter 5Combo Cleaner, fjerner PowerLocky på kort tid. Det skanner etter trusler på operativsystemet, og etter at viruset er eliminert kan du konsentrere deg om å gjenopprette filene dine. Noen programmer for datagjenoppretting kan hjelpe, men den mest effektive metoden for å gjenopprette filer er via sikkerhetskopier. Hvis du ikke har slike bør du utvikle en vane for jevnlig sikkerhetskopiering av verdifull informasjon.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell PowerLocky fjerningsguide for virus

Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Viktig! →
Manuell fjerning kan være for komplisert for vanlige databrukere. Det krever avansert IT-kunnskap å utføre det riktig (hvis viktige systemfiler blir fjernet eller skadet, kan det føre til uopprettelig skade på Windows-systemet). I tillegg kan det ta flere timer å utføre. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du bruker den automatiske metoden som beskrevet ovenfor.

Steg 1. Åpne sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling

Manuell fjerning av malware bør utføres i sikkerhetsmodus. 

Windows 7/Vista/XP

 1. Klikk på Start > På/Av > Start på nytt > OK.
 2. Når datamaskinen din starter opp, trykker du på F8-knappen (hvis dette ikke fungerer, prøv F2, F12, Del – det avhenger av hovedkortet ditt) flere ganger helt til du ser vinduet for avansert oppstart.
 3. Velg Sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling fra listen. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Windows 10 / Windows 8

 1. Høyreklikk Start-knappen og velg Innstillinger.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Bla nedover og velg Oppdatering og sikkerhet.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. I menyen til venstre velger du Gjenoppretting.
 4. Bla nedover til Avansert oppstart.
 5. Klikk på Start på nytt nå.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Velg Feilsøking. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 7. Gå til Avanserte alternativer. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 8. Velg Oppstartsinnstillinger. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 9. Klikk på Start på nytt.
 10. Trykk 5 eller klikk på 5) Aktiver sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 2. Slå av mistenkelige prosesser

Windows' oppgavebehandler er et nyttig verktøy som viser alle prosesser som kjører i bakgrunnen. Hvis det dukker opp malware-prosesser her, må de avsluttes:

 1. Trykk på Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne oppgavebehandleren.
 2. Klikk på Detaljer.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. Bla nedover til Bakgrunnsprosesser og se etter mistenkelige oppføringer.
 4. Høyreklikk og velg Åpne filplassering.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Gå tilbake til prosessen, høyreklikk og velg Avslutt oppgave.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Slett innholdet i den ondsinnede mappen.

Steg 3. Sjekk oppstartsprogrammer

 1. Trykk Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne Windows oppgavebehandler.
 2. Gå til fanen Oppstart.
 3. Høyreklikk det mistenkelige programmet og klikk på Deaktiver.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 4. Slett virusfiler

Malware-relaterte filer kan dukke opp på flere ulike steder på datamaskinen din. Her er instruksjoner som kan hjelpe deg med å finne dem:

 1. Skriv Diskopprydding i Windows' søkefelt og trykk på Enter.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Velg stasjonen du ønsker å rense (C: er som regel hovedstasjonen, og det er sannsynligvis her du finner ondsinnede filer).
 3. Bla gjennom Filer som skal slettes-listen og velg følgende:

  Midlertidige Internett-filer
  Nedlastinger
  Papirkurv
  Midlertidige filer

 4. Velg Rydd opp i systemfiler.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Du kan også se etter andre ondsinnede filer som skjuler seg i følgende mapper (angi disse oppføringene i Windows-søkefeltet og trykk på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Etter at du er ferdig, starter du PC-en på nytt i normalmodus.

Fjern PowerLocky ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av PowerLocky. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med FortectIntego og sørge for at fjerning av PowerLocky er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot PowerLocky og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Julie Splinters
Julie Splinters - Spesialist på fjerning av malware

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Julie Splinters
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk