Alvorlighetsgrad:  
  (10/100)

Fjern Workno.ru-virus (Veiledning for fjerning) - oppdatert Jan 2021

av Ugnius Kiguolis - - | Type: Nettleserkaprer

Hva er rapportert om Workno.ru?

Workno.ru virus

Workno.ru-viruset er en nettleserkaprer som først og fremst har blitt spredt i land der det snakkes russisk. Det kan imidlertid infiltrere nesten enhver datamaskin på grunn av at det spres som en ekstrakomponent til freeware-programmer. For å se slike komponenter må du være veldig oppmerksom ved nedlasting av programmer som nedlastingsassistenter, PDF-generatorer, programmer for strømming av video og lignende. I andre del av denne artikkelen finner du anbefalinger for å unngå Workno.ru. Her finner du også en veiledning som kan brukes for å bli kvitt denne kapreren.

Så snart dette potensielt uønskede programmet kommer inn i systemet endrer det noen av innstillingene. Det angir for eksempel at det skal kjøres automatisk når datamaskinen startes, og det legger til registeroppføringene sine for å forhindre å bli fjernet. Når brukeren starter systemet og åpner nettleseren, vil ondsinnede prosesser åpne Workno.ru-siden.

Et interessant fakta er at nettleserkapreren ikke legger til sin egen URL i stedet for startsiden og ny fane-siden etter å ha kommet inn i systemet. I stedet for sin egen nettadresse benytter det andre URL-er (f.eks. dcubege.ru eller iztiwe.ru) som automatisk omdirigerer brukeren til ønsket side. Hvis du har blitt forstyrret av slike omdirigeringer en stund kan du stoppe dem ved hjelp av Workno.ru. For å gjøre dette anbefaler vi ReimageIntego.

Workno.ru virusWorkno.ru-virus

Ved første øyekast kan det se ut til at denne søkesiden presenterer ulike artikler, nyheter og værmeldinger, samt at det tilbyr en søkemotor. Det anbefales ikke å bruke denne siden ettersom det er antatt at den inneholder upålitelige lenker. Du bør dessuten ikke sette din lit til søkemotoren som tilbys ettersom den utløser omdirigeringer til tvilsomme nettsider.

Workno.ru omdirigeringer kan tvinge deg til å besøke høyrisikable nettsider, og slike kan ha ondsinnet innhold. Vær oppmerksom på at skadelige nettsider kan annonsere malware-programmer eller be deg om å angi personlig identifiserbar informasjon. Den dårlige nyheten er at skadelige nettsider er designet for å se pålitelige ut, og uerfarne databrukere mislykkes ofte i å forstå hvilke nettsider som er pålitelige og hvilke som ikke er det.

Det sier seg selv at det er best å være føre var. Hvis du tror at du er infisert av denne nettleserkapreren anbefaler vi at du fjerner Workno.ru fra systemet snarest mulig. Som vi allerede har nevnt, kan dette gjøres ved bruk av et antimalware-program. Installer det og skann etter trusler på PC-en din.

Hvordan kan jeg bli infisert?

Det er ikke enkelt å forstå hvordan ubehagelige aktiviteter som kapring av Workno.ru kan skje. Informasjon om dette kan imidlertid hjelpe deg med å beskytte datamaskinen din og unngå infiltrering av uønsket programvare i fremtiden. Den mest populære metoden som brukes for å spre slike uønskede programmer kalles “bundling”.

Denne teknikken gjør det mulig å spre PUP-er og lignende trusler sammen med gratisprogrammer uten å bli oppdaget. De legges i en programpakke og merkes som “anbefalte nedlastinger”. Det første du bør gjøre er å velge bort slike tillegg før du starter installasjonsprosessen. Ellers blir de installerte uten at du engang blir varslet. For å få muligheten til å velge dem bort må du velge avansert eller tilpasset installasjon og velge bort alle valgfrie komponenter som kommer med programmet du har lastet ned.

Hvordan fjerne Workno.ru fra datamaskinen?

Du bør være oppmerksom på at tredjepartsprogrammer kan foreta vilkårlige endringer på datasystemet ditt uten din godkjennelse. Hvis du oppdager mistenkelige aktiviteter på datamaskinen din bør du derfor skanne den med et pålitelig antimalware-program som ReimageIntego og se hvilke spyware- eller malware-programmer som befinner seg på systemet.

Når det gjelder Workno.ru-viruset, er dette et mer komplisert program sammenlignet med andre nettleserkaprere. Hvis du har aldri har prøvd å fjerne potensielt uønskede programmer manuelt kan dette virke som en vanskelig oppgave. Dette er imidlertid ikke noe å ta på vei for, mange databrukere vet ikke hvordan det skal gjøres. Derfor har vi laget fjerningsinstruksjoner for Workno.ru.

Disse kommer med bilder og vi tror at disse er nyttige når du prøver å finne alle komponentene til denne nettleserkapreren. Hvis du ikke ønsker å kaste bort tiden på å prøve å forstå disse instruksjonene, og du heller ønsker å løse problemet automatisk, kan du kjøre et antimalware-program som fjerner Workno.ru for deg.

Du kan reparere virusskade ved bruk av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Workno.ru fjerningsguide for virus:

Fjern Workno.ru fra Windows systemer

Som vi har nevnt tidligere omdirigerer Workno.ru-viruset ofrene sine til dcubege.ru, iztiwe.ru og lignende domener. De må også avinstalleres hvis du ønsker å fjerne det fullstendig. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du går gjennom nylig installerte programmer og fjerne mistenkelige oppføringer.

 1. Klikk Start Control Panel Programs and Features (hvis du er en Windows XP bruker, klikk på Add/Remove Programs). Klikk 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (hvis du er en 'Windows XP' bruker, klikk på 'Add/Remove Programs').
 2. Hvis du er en Windows 10 / Windows 8 bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når Quick Access Menu dukker opp, velg Control Panel og Uninstall a Program. Hvis du er en 'Windows 10 / Windows 8' bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når 'Quick Access Menu' dukker opp, velg 'Control Panel' og 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstaller Workno.ru og relaterte programmer
  Så, se etter Workno.ru eller andre nylig installerte mistenksomme programmer.
 4. Avinstaller disse og klikk OK for å lagre endringer Høyreklikk på hver mistenkelige oppføring og velg 'Uninstall'
 5. Slett Workno.ru fra Windows snarveier
  Høyreklikk på snarveien til Mozilla Firefox og velg Properties. Høyreklikk på nettleser ikon og velg 'Properties'
 6. Gå til Shortcut fanen og se på Target feltet. Slett ondsinnet URL som er relatert til viruset ditt Velg 'Shortcut' fanen og slett 'http://isearch.babylon.com...' eller annen mistenkelig URL

Gjenta trinnene ovenfor med alle nettleseres snarveier inkludert Internet Explorer og Google Chrome. Skjekk lokaliseringen for alle snarveiene inkludert skrivebordet, start menyen og oppgavelinjen

Fjern Workno.ru fra Mac OS X system

For å fjerne Workno.ru uten å etterlate rester må du sørger for at du også avinstallerer dcubege.ru, iztiwe.ru og lignende mistenkelige programmer/URL-er.

 1. Hvis du bruker OS X, klikk Go knappen øverst til høyre på skjermen og velg Applications. Klikk 'Go' og velg 'Applications'
 2. Vent til du ser Applications folderen og se etter Workno.ru eller andre mistenkelige programmer på den. Så, høyreklikk på alle slike oppføringer og velg Move to Trash. Klikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Move to Trash'

Fjern Workno.ru fra Internet Explorer (IE)

 1. Slett farlige tillegg
  Åpne Internet Explorer, klikk på verktøy ikonet (IE menyen) øverst til høyre i nettleseren og velg Manage Add-ons. Klikk på meny ikonet og velg 'Manage add-ons'
 2. Her vil du se Manage Add-ons vindu Så, se etter Workno.ru og andre mistenksomme plugins. Deaktiver disse oppføringene ved å klikke Disable. Høyreklikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Disable'
 3. Skift hjemmesiden din hvis den var forandret av virus
  Klikk på verktøy ikonet (meny) øverst til høyre i nettleseren og velg Internet Options. Bli på General fanen.
 4. Så, slett ondsinnet URL og gå til foretrukket domene navn. Klikk Apply for å lagre endringer Slett ondsinnet URL, gå til ditt foretrukne domene navn og klikk 'Apply' for å lagre endringer
 5. Tilbakestill Internet Explorer
  Klikk på verktøy ikonet (meny) igjen og velg Internet options. Gå til Advanced fanen
 6. Så, velg Reset
 7. Når du er i det nye vinduet, skjekk Delete personal settings og velg Reset igjen for å fullføre sletting av Workno.ru, Gå til 'Advanced' fanen og klikk på 'Reset' knappen. Velg 'Delete personal settings' og klikk på 'Reset' knappen igjen

Fjern Workno.ru-viruset fra Microsoft Edge

Tilbakestill innstillingene for Microsoft Edge (metode 1):

 1. Kjør Microsoft Edge og klikk på More (tre prikker i øvre høyre hjørne av skjermen).
 2. Klikk på Settings for å vise flere alternativer.
 3. Så snart Settings-vinduet dukker opp klikker du på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå til innstillinger og velg 'Choose what to clear'
 4. Velg alt du ønsker å fjerne og klikk på Clear. Velg 'Clear'-knappen
 5. Deretter må du høyreklikke på Start-knappen (Windows-logo). Velg Task Manager. Åpne startmenyen og velg 'Task Manager'
 6. I Processes-fanen søker du etter Microsoft Edge.
 7. Høyreklikk på det og velg alternativet Go to details. Hvis du ikke kan se alternativet Go to details, klikker du på More details og gjentar foregående steg. Høyreklikk på 'Microsoft Edge' og velg 'Go to details' Velg 'More details' hvis alternativet 'Go to details' ikke vises
 8. Når Details-fanen vises finner du alle oppføringer som inneholder navnet Microsoft Edge. Høyreklikk på alle og velg End Task for å fjerne disse oppføringene. Finn Microsoft Edge-oppføringer og velg 'End Task'

Tilbakestille Microsoft Edge-nettleseren (metode 2):

Hvis metode 1 ikke fungerer må du benytte en avansert metode for å tilbakestille Edge.

 1. Merk: du må sikkerhetskopiere dataene dine før du bruker denne metoden.
 2. Finn denne mappen på datamaskinen din: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Velg alle oppføringer som er lagret på den og høyreklikk med musen. Velg alternativet Delete. Gå til Microsoft Edge-mappen på datamaskinen din, høyreklikk på alle oppføringer og klikk på 'Delete'
 4. Klikk på Start-knappen (Windows-logo) og angi window power i feltet Search my stuff.
 5. Høyreklikk på Windows PowerShell-oppføringen og velg Run as administrator. Finn Windows PowerShell, høyreklikk på det og velg 'Run as administrator'
 6. Som administrator: Når Windows PowerShell-vinduet vises limer du inn denne kommandolinjen etter PS C:\WINDOWS\system32> og klikker på enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopier og lim inn den påkrevde kommandoen og klikk på 'Enter'

Så snart disse stegene er fullførte, skal Workno.ru være fjernet fra Microsoft Edge-nettleseren din.

Fjern Workno.ru fra Mozilla Firefox (FF)

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Mozilla Firefox, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Add-ons Extensions. Klikk på meny ikonet og velg 'Add-ons'
 2. Så, velg Workno.ru og andre tvilsomme plugins. Klikk Remove for å slette disse oppføringene Velg 'Extensions' og se etter ondsinnede oppføringer. Klikk 'Remove' og bli kvitt dem
 3. Skift hjemmesiden din hvis den var forandret av virus
  Klikk på meny (øverst til høyre), velg Options General.
 4. Så, slett ondsinnet URL og gå til din foretrukne nettside eller klikk Restore to default.
 5. Klikk OK for å lagre disse endringene Så, i 'General' fanen, slett ondsinnet URL fra 'Home Page' seksjonen eller klikk på 'Restore to Default' knappen. Klikk 'OK' for å lagre endringer
 6. Tilbakestill Mozilla Firefox
  Klikk på Firefox menyen øverst til venstre og klikk på spørsmålstegn. Så, velg Troubleshooting Information. Klikk på meny ikonet og så på '?'. Velg 'Troubleshooting Information'
 7. Nå vill du se Reset Firefox to its default state beskjeden med Reset Firefox knappen Klikk på denne knappen mange ganger og fullfør sletting av Workno.ru. Klikk på 'Reset Firefox' knappen et par ganger

Fjern Workno.ru fra Google Chrome

 1. Slett ondsinnede plugins
  Åpne Google Chrome, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Tools Extensions. Klikk på meny ikonet. Velg 'Tools' og 'Extensions'
 2. Så, velg Workno.ru og andre ondsinnede plugins, velg papirkurv ikonet for å slette disse oppføringene Se etter ondsinnede oppføringer og slett hver av dem ved å klikke på papirkurv ikonet
 3. Skift din hjemmeside og standard søkemotor hvis de var forandret av virus
  Klikk på meny ikonet og velg Settings.
 4. Så, se etter Open a specific page or set of pages under On startup alternativer og klikk på Set pages. Etter å ha klikket på meny og 'Settings', velg 'Set pages'
 5. Nå burde du se et nytt vindu. Så, slett ondsinnede søkesider og gå til den du vil bruke som hjemmeside. Klikk 'X' for å slette ondsinnede URLer
 6. Klikk på meny ikonet igjen og velg Settings Manage Search engines under Search seksjonen. Så, i 'Settings', velg 'Manage search engines...'
 7. Når du er i Search Engines..., slett ondsinnede søkesider. Behold bare Google eller ditt foretrukne domene navn. Klikk 'X' for å slette ondsinnede URLer
 8. Tilbakestill Google Chrome
  Klikk på meny ikonet øverst til høyre i din Google Chrome og velg Settings.
 9. Scroll ned til slutten av siden og klikk på Reset browser settings. Så, i 'Settings', scroll ned til 'Reset browser settings' knappen og klikk på den
 10. Klikk på Reset for å bekrefte denne handlingen og fullfør slettingen av Workno.ru. Klikk på 'Reset' knappen for å fullføre slettingen

Fjern Workno.ru fra Safari

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Safari nettleser og klikk på Safari i menyen øverst til høyre på skjermen. Når du har gjort det, velg Preferences. Klikk på 'Safari' og velg 'Preferences'
 2. Så, velg Extensions og se etter Workno.ru eller andre mistenksomme oppføringer. Klikk på Uninstall knappen for å kvitte deg med dem. Gå til 'Extensions' og avinstaller ondsinnede programtillegg
 3. Skift hjemmesiden din hvis den var forandret av virus
  Åpne din Safari nettleser og klikk på Safari i meny seksjonen. Så, velg Preferences som den ble vist før og velg General.
 4. Så, sjekk Homepage feltet. Hvis det er forandret av Workno.ru slett den uønskede linken og gå til en du vil bruke. Husk og inkluder ''http:// før du skriver adressen. Så, i 'General', slett ondsinnede URL og gå til ditt valgte domene navn
 5. Tilbakestill Safari
  Åpne Safari leseren og klikk på Safari i meny seksjonen øverst til høyre på skjermen. Så, velg Reset Safari.... Klikk på 'Safari' og velg 'Reset Safari...'
 6. Nå vil du se et detaljert dialog vindu som er fyllt med tilbakestill alternativer. Alle disse alternativene blir vanligvis sjekket, men du kan spesifisere hvilke av dem du vil tilbakestille. Klikk på Reset knappen for å fullføre Workno.ru slettings prosess. Velg alle alternativer og klikk på 'Reset' knappen

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Eksperten

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Ugnius Kiguolis
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-workno-ru-virus.html
Veiledning for sletting på andre språk

Din mening om Workno.ru virus