Alvorlighetsgrad:  
  (10/100)

Fjern Tavanero.info-virus - oppdateringer Jan 2021

av Olivia Morelli - - | Type: Nettleserkaprer

Hvorfor er Tavanero.info omdirigeringer skadelige?

Tavanero.info virus

Tavanero.info-viruset er et dataprogram som benytter offerets datamaskin til å generere inntekt via pay-per-click. Hvordan klarer det å gjøre dette? Så snart det er installert endrer det noen av systeminnstillingene og får Tavanero.info-siden til å dukke opp i brukerens nettleser uten engang å ha tastet inn dette URL-et i adressefeltet. Denne nettleserkapreren legger til Tavanero.info som startside, ny fane-side og standard søkemotor.

I tillegg til å endre nettleserinnstillingene, legge til utvidelser og sporende informasjonskapsler, endrer det dessuten snarveiene i Windows og legger til verdien tavanero(.)info/tavanero/tavanero.php i målfeltet i Google Chrome, Mozilla Firefox og andre populære nettlesere.

Kapreren påvirker snarveier på skrivebordet og de som er plassert i startmenyen. Når brukeren prøver å åpne dem kjører en bestemt nettleser automatisk og laster inn Tavanero.info-siden. For å stanse disse irriterende omdirigeringene må du fjerne Tavanero.info omdirigeringsvirus fra systemet ved hjelp av programvaren ReimageIntego. Automatisk fjerning anbefales på det sterkeste.

Hvis du ikke ønsker å bruke et slikt program kan du likevel prøve å slette det manuelt. Vær oppmerksom på at denne fjerningsmetoden krever en viss mengde datakunnskap. Hvis du er en uerfaren PC-bruker kan det være vanskelig å finne alle endrede snarveier og fjerne dem manuelt.

Tavanero.info omdirigeringsvirus kjører en mistenkelig søkemotor og forventer at offeret benytter den. Ved første øyekast ser det ut til å være en normal søkemotor. Linjen “Google Custom Search” viser imidlertid at dette IKKE er det originale Google Search, men en som er endret. Dette betyr at deler av søkeresultatene er sponset av tredjeparter, og slike resultater er ikke nødvendigvis pålitelige.

Tavanero.info virusTavanero.info-virus

Vennligst tenk deg om to ganger før du klikker på slike resultater, ettersom de kan ta deg til potensielt skadelige nettsider. I verste fall kan slike omdirigeringer lede deg til ondsinnede nettsider med sponset innhold, ondsinnede nedlastinger og lignende. Det sier seg selv at du bør holde deg unna slike nettsider hvis du ønsker å sørge for at datamaskinen din er rask, ren og beskyttet. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du fjerner Tavanero.info øyeblikkelig etter at du oppdager denne URL-en i adressefeltet.

Distribusjonsmetoder som lar dette programmet komme inn i PC-en din umerket

Tavanero.info kan kapre systemet ditt når du installerer et annet gratisprogram uten å følge med på installasjonsprosessen. Uansett hvilket program du planlegger å installere må du ikke skynde deg gjennom prosessen. Når du kjører installasjonsveilederen bør du lese all informasjon som tilbys, uten å hoppe over bruksvilkår og dokumenter om personvern.

Deretter bør du velge riktig installasjonsmodus. I stedet for å benytte en forhåndsvalgt modus bør du velge enten tilpasset eller avansert installasjon. Deretter må du fjerne alle avkryssinger som sier at du godtar installasjon av ekstraprogrammer som verktøylinjer og utvidelser. Fullfør installasjonen som vanlig. Husk disse stegene neste gang du laster ned et gratisprogram. 

Avinstallering av nettleserkapreren Tavanero.info

Det anbefales på det sterkeste at du avinstallerer Tavanero.info-viruset siden det ikke er et vanlig omdirigeringsvirus. Det er ikke nok å fjerne tvilsomme nettleserutvidelser og programmer for å bli kvitt denne søkemotoren. Du kan bli omdirigert til Tavanero.info selv etter at du har fjernet alle snarveier fra nettleseren. Dette er på grunn av at nettleserkapreren endrer følgende registernøkler som kjører den påtrengende siden i Chrome øyeblikkelig etter at du dobbeltklikker på snarveien:

HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\Policies\Google\Chrome\HomepageLocation;
HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\Policies\Google\Chrome\RestoreOnStartupURLs\1.

Du kan bruke de generelle instruksjonene som tilbys nedenfor for å fjerne denne nettleserkapreren manuelt, men ikke glem å sjekke alle snarveier i startmenyen og på skrivebordet, og rydde opp i dem ved å fjerne URL-en https://tavanero.info/tavanero/tavanero.php. Fullstendig fjerning av Tavanero.info kan utføres ved hjelp av et antispyware-program. Hvis du ikke har et slikt kan du installere et av de vi anbefaler:

Du kan reparere virusskade ved bruk av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Tavanero.info fjerningsguide for virus:

Fjern Tavanero.info fra Windows systemer

Se nøye gjennom instruksjonene som tilbys nedenfor og husk at du bør se etter filer, programmer og endringer tilknyttet Tavanero eller Tavanero.info

 1. Klikk Start Control Panel Programs and Features (hvis du er en Windows XP bruker, klikk på Add/Remove Programs). Klikk 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (hvis du er en 'Windows XP' bruker, klikk på 'Add/Remove Programs').
 2. Hvis du er en Windows 10 / Windows 8 bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når Quick Access Menu dukker opp, velg Control Panel og Uninstall a Program. Hvis du er en 'Windows 10 / Windows 8' bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når 'Quick Access Menu' dukker opp, velg 'Control Panel' og 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstaller Tavanero.info og relaterte programmer
  Så, se etter Tavanero.info eller andre nylig installerte mistenksomme programmer.
 4. Avinstaller disse og klikk OK for å lagre endringer Høyreklikk på hver mistenkelige oppføring og velg 'Uninstall'
 5. Slett Tavanero.info fra Windows snarveier
  Høyreklikk på snarveien til Mozilla Firefox og velg Properties. Høyreklikk på nettleser ikon og velg 'Properties'
 6. Gå til Shortcut fanen og se på Target feltet. Slett ondsinnet URL som er relatert til viruset ditt Velg 'Shortcut' fanen og slett 'http://isearch.babylon.com...' eller annen mistenkelig URL

Gjenta trinnene ovenfor med alle nettleseres snarveier inkludert Internet Explorer og Google Chrome. Skjekk lokaliseringen for alle snarveiene inkludert skrivebordet, start menyen og oppgavelinjen

Fjern Tavanero.info fra Mac OS X system

Du finner sannsynligvis ingen apper som er relatert til Tavanero.info. Det skader imidlertid ikke å sjekke installerte programmer, bare for å være på den sikre siden. Hovedmålet er imidlertid å redigere nettleserinnstillingene. Instruksjoner for hvordan dette gjøres tilbys nedenfor.

 1. Hvis du bruker OS X, klikk Go knappen øverst til høyre på skjermen og velg Applications. Klikk 'Go' og velg 'Applications'
 2. Vent til du ser Applications folderen og se etter Tavanero.info eller andre mistenkelige programmer på den. Så, høyreklikk på alle slike oppføringer og velg Move to Trash. Klikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Move to Trash'

Fjern Tavanero.info fra Internet Explorer (IE)

Ved å bruke instruksjonene som tilbys her kan du rense nettleseren din for komponentene til Tavanero.info. Deretter høyreklikker du på IE-snarveien på datamaskinen din, åpner Egenskaper og går til Snarvei-fanen. Her sletter du URL-en Tavanero.info. Klikk på Bruk og OK.

 1. Slett farlige tillegg
  Åpne Internet Explorer, klikk på verktøy ikonet (IE menyen) øverst til høyre i nettleseren og velg Manage Add-ons. Klikk på meny ikonet og velg 'Manage add-ons'
 2. Her vil du se Manage Add-ons vindu Så, se etter Tavanero.info og andre mistenksomme plugins. Deaktiver disse oppføringene ved å klikke Disable. Høyreklikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Disable'
 3. Skift hjemmesiden din hvis den var forandret av virus
  Klikk på verktøy ikonet (meny) øverst til høyre i nettleseren og velg Internet Options. Bli på General fanen.
 4. Så, slett ondsinnet URL og gå til foretrukket domene navn. Klikk Apply for å lagre endringer Slett ondsinnet URL, gå til ditt foretrukne domene navn og klikk 'Apply' for å lagre endringer
 5. Tilbakestill Internet Explorer
  Klikk på verktøy ikonet (meny) igjen og velg Internet options. Gå til Advanced fanen
 6. Så, velg Reset
 7. Når du er i det nye vinduet, skjekk Delete personal settings og velg Reset igjen for å fullføre sletting av Tavanero.info, Gå til 'Advanced' fanen og klikk på 'Reset' knappen. Velg 'Delete personal settings' og klikk på 'Reset' knappen igjen

Fjern Tavanero.info-viruset fra Microsoft Edge

Fullfør instruksjonene som gis nedenfor, og gjør dette:

Høyreklikk på snarveien til Microsoft Edge, åpne Egenskaper og gå til Snarveier for å slette Tavanero.info. For å lagre trykker du på Bruk og OK.

Tilbakestill innstillingene for Microsoft Edge (metode 1):

 1. Kjør Microsoft Edge og klikk på More (tre prikker i øvre høyre hjørne av skjermen).
 2. Klikk på Settings for å vise flere alternativer.
 3. Så snart Settings-vinduet dukker opp klikker du på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå til innstillinger og velg 'Choose what to clear'
 4. Velg alt du ønsker å fjerne og klikk på Clear. Velg 'Clear'-knappen
 5. Deretter må du høyreklikke på Start-knappen (Windows-logo). Velg Task Manager. Åpne startmenyen og velg 'Task Manager'
 6. I Processes-fanen søker du etter Microsoft Edge.
 7. Høyreklikk på det og velg alternativet Go to details. Hvis du ikke kan se alternativet Go to details, klikker du på More details og gjentar foregående steg. Høyreklikk på 'Microsoft Edge' og velg 'Go to details' Velg 'More details' hvis alternativet 'Go to details' ikke vises
 8. Når Details-fanen vises finner du alle oppføringer som inneholder navnet Microsoft Edge. Høyreklikk på alle og velg End Task for å fjerne disse oppføringene. Finn Microsoft Edge-oppføringer og velg 'End Task'

Tilbakestille Microsoft Edge-nettleseren (metode 2):

Hvis metode 1 ikke fungerer må du benytte en avansert metode for å tilbakestille Edge.

 1. Merk: du må sikkerhetskopiere dataene dine før du bruker denne metoden.
 2. Finn denne mappen på datamaskinen din: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Velg alle oppføringer som er lagret på den og høyreklikk med musen. Velg alternativet Delete. Gå til Microsoft Edge-mappen på datamaskinen din, høyreklikk på alle oppføringer og klikk på 'Delete'
 4. Klikk på Start-knappen (Windows-logo) og angi window power i feltet Search my stuff.
 5. Høyreklikk på Windows PowerShell-oppføringen og velg Run as administrator. Finn Windows PowerShell, høyreklikk på det og velg 'Run as administrator'
 6. Som administrator: Når Windows PowerShell-vinduet vises limer du inn denne kommandolinjen etter PS C:\WINDOWS\system32> og klikker på enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopier og lim inn den påkrevde kommandoen og klikk på 'Enter'

Så snart disse stegene er fullførte, skal Tavanero.info være fjernet fra Microsoft Edge-nettleseren din.

Fjern Tavanero.info fra Mozilla Firefox (FF)

Fjern resten av Tavanero ved hjelp av disse instruksjonene og klikk på Firefox-snarveien med høyre museknapp. Gå til Innstillinger > Snarveier. Her sletter du Tavanero.info. Klikk på Bruk og OK.

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Mozilla Firefox, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Add-ons Extensions. Klikk på meny ikonet og velg 'Add-ons'
 2. Så, velg Tavanero.info og andre tvilsomme plugins. Klikk Remove for å slette disse oppføringene Velg 'Extensions' og se etter ondsinnede oppføringer. Klikk 'Remove' og bli kvitt dem
 3. Skift hjemmesiden din hvis den var forandret av virus
  Klikk på meny (øverst til høyre), velg Options General.
 4. Så, slett ondsinnet URL og gå til din foretrukne nettside eller klikk Restore to default.
 5. Klikk OK for å lagre disse endringene Så, i 'General' fanen, slett ondsinnet URL fra 'Home Page' seksjonen eller klikk på 'Restore to Default' knappen. Klikk 'OK' for å lagre endringer
 6. Tilbakestill Mozilla Firefox
  Klikk på Firefox menyen øverst til venstre og klikk på spørsmålstegn. Så, velg Troubleshooting Information. Klikk på meny ikonet og så på '?'. Velg 'Troubleshooting Information'
 7. Nå vill du se Reset Firefox to its default state beskjeden med Reset Firefox knappen Klikk på denne knappen mange ganger og fullfør sletting av Tavanero.info. Klikk på 'Reset Firefox' knappen et par ganger

Fjern Tavanero.info fra Google Chrome

Utfør følgende instruksjoner. Deretter følger du disse enkle stegene:

1. Høyreklikk på Chrome-snarveien, åpne Egenskaper og gå til Snarveier.

2. Slett Tavanero.info fra målfeltet, klikk på Bruk og OK.

 1. Slett ondsinnede plugins
  Åpne Google Chrome, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Tools Extensions. Klikk på meny ikonet. Velg 'Tools' og 'Extensions'
 2. Så, velg Tavanero.info og andre ondsinnede plugins, velg papirkurv ikonet for å slette disse oppføringene Se etter ondsinnede oppføringer og slett hver av dem ved å klikke på papirkurv ikonet
 3. Skift din hjemmeside og standard søkemotor hvis de var forandret av virus
  Klikk på meny ikonet og velg Settings.
 4. Så, se etter Open a specific page or set of pages under On startup alternativer og klikk på Set pages. Etter å ha klikket på meny og 'Settings', velg 'Set pages'
 5. Nå burde du se et nytt vindu. Så, slett ondsinnede søkesider og gå til den du vil bruke som hjemmeside. Klikk 'X' for å slette ondsinnede URLer
 6. Klikk på meny ikonet igjen og velg Settings Manage Search engines under Search seksjonen. Så, i 'Settings', velg 'Manage search engines...'
 7. Når du er i Search Engines..., slett ondsinnede søkesider. Behold bare Google eller ditt foretrukne domene navn. Klikk 'X' for å slette ondsinnede URLer
 8. Tilbakestill Google Chrome
  Klikk på meny ikonet øverst til høyre i din Google Chrome og velg Settings.
 9. Scroll ned til slutten av siden og klikk på Reset browser settings. Så, i 'Settings', scroll ned til 'Reset browser settings' knappen og klikk på den
 10. Klikk på Reset for å bekrefte denne handlingen og fullfør slettingen av Tavanero.info. Klikk på 'Reset' knappen for å fullføre slettingen

Fjern Tavanero.info fra Safari

Fjern utvidelser og andre komponenter som er tilknyttet Tavanero, og bruk deretter disse instruksjonene for å rydde opp i Safari:

1. Høyreklikk på Safari-snarveien, åpne Egenskaper og gå til Snarveier.

2. Fjern Tavanero.info fra målfeltet. For å lagre klikker du på Bruk og deretter OK.

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Safari nettleser og klikk på Safari i menyen øverst til høyre på skjermen. Når du har gjort det, velg Preferences. Klikk på 'Safari' og velg 'Preferences'
 2. Så, velg Extensions og se etter Tavanero.info eller andre mistenksomme oppføringer. Klikk på Uninstall knappen for å kvitte deg med dem. Gå til 'Extensions' og avinstaller ondsinnede programtillegg
 3. Skift hjemmesiden din hvis den var forandret av virus
  Åpne din Safari nettleser og klikk på Safari i meny seksjonen. Så, velg Preferences som den ble vist før og velg General.
 4. Så, sjekk Homepage feltet. Hvis det er forandret av Tavanero.info slett den uønskede linken og gå til en du vil bruke. Husk og inkluder ''http:// før du skriver adressen. Så, i 'General', slett ondsinnede URL og gå til ditt valgte domene navn
 5. Tilbakestill Safari
  Åpne Safari leseren og klikk på Safari i meny seksjonen øverst til høyre på skjermen. Så, velg Reset Safari.... Klikk på 'Safari' og velg 'Reset Safari...'
 6. Nå vil du se et detaljert dialog vindu som er fyllt med tilbakestill alternativer. Alle disse alternativene blir vanligvis sjekket, men du kan spesifisere hvilke av dem du vil tilbakestille. Klikk på Reset knappen for å fullføre Tavanero.info slettings prosess. Velg alle alternativer og klikk på 'Reset' knappen

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Olivia Morelli
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-tavanero-info-virus.html
Veiledning for sletting på andre språk

Din mening om Tavanero.info virus