Fjern Search.securysearch.com-virus (Veiledning for fjerning) - oppdateringer Jan 2021

av Lucia Danes - - | Type: Nettleserkaprer

Search.securysearch.com fjerningsguide for virus

Hva er Search.securysearch.com-virus?

SecurySearch er en nettleserkaprer som ikke har noe med sikkerhet å gjøre

Search.securysearch.com omdirigeringsvirus

Securysearch er et potensielt ondsinnet URL som kan dukke opp i nettleseren din uten din godkjennelse. Du bør være klar over at nettleseren din i slike tilfeller er infisert av et nettleserkaprende virus. Denne utvidelsen hevder kun å være kompatibel med nettleseren Google Chrome, men den kan påvirke andre nettlesere i fremtiden ettersom utviklerne av slike programmer stadig oppdaterer dem. Secury Seach erstatter ikke gjeldende startside, men søkeinnstillingene endres øyeblikkelig.

Som en konsekvens av dette, tar Securysearch-viruset alle spørringer fra offeret og sender dem til search.securysearch.com/?ds&q=[query] og deretter til arp.eanswers.com. Til slutt omdirigerer det offeret til en nettside som viser endrede søkeresultater fra Yahoo. Slike lenker bør ikke stoles på ettersom de ofte fører til usikre nettsider og oppgis for å generere klikkfortjeneste.

Securysearch promoterer seg selv som et enestående verktøy som bidrar til å gi brukere sikkerhet på nettet. Det hevder at utvidelsen kan beskytte brukere fra phishing og andre svindelforsøk på ulike internettsider. Vi gjør oppmerksom på at dette programmet IKKE er relatert til viruset secury-search.com, som vi har beskrevet tidligere. Selv om begge er potensielt uønskede programmer, skiller de seg i stor grad fra hverandre.

Programmets funksjoner er imidlertid tvilsomme ettersom utvidelsen fungerer som en typisk nettleserkaprer. Sikkerhetseksperter hevder at det fungerer som et potensielt uønsket program (PUP) og at det ikke er noen grunn til å tro at det på noen måte kan være fordelaktig. Derfor bør du sørge for at du ikke kaster bort tiden din i den tro at det kan vise deg pålitelige søkeresultater. Det beste du kan gjøre er å fjerne SecurySearch fra systemet snarest.

Viruset hevder at det ikke sporer brukerne eller informasjon tilknyttet spørringene deres, men vær oppmerksom på at dette sendes direkte til arp.eanswers.com. Denne siden avslører sporingsaktivitetene sine i personvernerklæringen, så du kan uten å være klar over det avsløre datamaskinens IP-adresse, lokasjon, e-postadresse og lignende detaljer.

Når du har SecurySearch på datamaskinen din kan du komme til å se tvilsomme undersøkelser, tilbud om oppdatering av programvare eller tilbud om installasjon av nye programmer på datamaskinen din. Hvis du besøker slike nettsider må du sørge for at du ikke oppgir personlig identifiserbar informasjon til svindlerne.

Search.securysearch.com-virusSearch.securysearch.com omdigirerer offeret ved bruk av tvilsomme søkeresultater som er fulle av annonser. Ved å klikke på slike kan du bli omdirigert til upålitelige nettsider.

For å beskytte personvernet ditt på nettet, anbefaler vi at du installerer et vel ansett antimalware-program og følger visse nettleserregler. Du kan dessuten bli kvitt denne trusselen manuelt. For øyeblikket tilbys våre fjerningsinstruksjoner for Securysearch på engelsk, ettersom kapreren først og fremst dukker opp i USA og Storbritannia. Ifølge Lesvirus.fr., bør imidlertid også franske databrukere være forsiktige. Eksperter anbefaler bruk av antimalware-programmer som ReimageIntego for å bli kvitt potensielt uønskede programmer.

Få slutt på nettleserkapring med et enkelt triks

De aller fleste nettleserkaprere hevder å ha offisielle nettsider, men de benytter en helt annen distribusjonstaktikk. De fleste slike mistenkelige programmer spres ved hjelp av programvarepakker, som gjør det mulig for dem å snike seg inn i systemet sammen med gratisprogrammer som spill, mediespillere, nedlastere og lignende programvare.

Mange brukere går dessverre glipp av muligheten til å dele opp disse programvarepakkene ved å sette sin til til forhåndsvalgte installasjonsalternativer (standard, enkel, rask). For å beskytte datamaskinen din bør du i stedet velge tilpasset eller avansert installasjon. Disse gjør det mulig å velge bort uønskede ekstraprogrammer og kun installere programmene du vil ha.

Fjerning av SecurySearch fra systemet

Selv om de fleste sikkerhetseksperter sier at det er vanskelig å fjerne SecurySearch-viruset, har vi vanskelig for å være enige i dette. Når det gjelder farenivå er ikke denne nettleserkapreren i nærheten av ransomware og andre malware-virus. Derfor foreslår vi at du avinstallerer det potensielt uønskede programmet ved å følge instruksjonene som gis nedenfor artikkelen.

Fjerning av SecurySearch kan gjøres enda enklere ved hjelp av et antispyware- eller antimalware-program. Hvis du aldri har prøvd slike programmer før, kan du teste et av programmene som oppgis nedenfor.

Du kan reparere virusskade ved bruk av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Search.securysearch.com fjerningsguide for virus

Fjern Search.securysearch.com fra Windows systemer

Hvis du ikke ønsker å skanne datamaskinen din og finne uønskede programmer automatisk, kan du bruke veiledningen nedenfor. Denne forklarer hvordan du finner komponenter tilhørende SecurySearch og avinstallerer dem.

 1. Klikk Start Control Panel Programs and Features (hvis du er en Windows XP bruker, klikk på Add/Remove Programs). Klikk 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (hvis du er en 'Windows XP' bruker, klikk på 'Add/Remove Programs').
 2. Hvis du er en Windows 10 / Windows 8 bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når Quick Access Menu dukker opp, velg Control Panel og Uninstall a Program. Hvis du er en 'Windows 10 / Windows 8' bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når 'Quick Access Menu' dukker opp, velg 'Control Panel' og 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstaller Search.securysearch.com og relaterte programmer
  Så, se etter Search.securysearch.com eller andre nylig installerte mistenksomme programmer.
 4. Avinstaller disse og klikk OK for å lagre endringer Høyreklikk på hver mistenkelige oppføring og velg 'Uninstall'

Fjern Search.securysearch.com fra Mac OS X system

 1. Hvis du bruker OS X, klikk Go knappen øverst til høyre på skjermen og velg Applications. Klikk 'Go' og velg 'Applications'
 2. Vent til du ser Applications folderen og se etter Search.securysearch.com eller andre mistenkelige programmer på den. Så, høyreklikk på alle slike oppføringer og velg Move to Trash. Klikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Move to Trash'

Fjern Search.securysearch.com-viruset fra Microsoft Edge

Tilbakestill innstillingene for Microsoft Edge (metode 1):

 1. Kjør Microsoft Edge og klikk på More (tre prikker i øvre høyre hjørne av skjermen).
 2. Klikk på Settings for å vise flere alternativer.
 3. Så snart Settings-vinduet dukker opp klikker du på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå til innstillinger og velg 'Choose what to clear'
 4. Velg alt du ønsker å fjerne og klikk på Clear. Velg 'Clear'-knappen
 5. Deretter må du høyreklikke på Start-knappen (Windows-logo). Velg Task Manager. Åpne startmenyen og velg 'Task Manager'
 6. I Processes-fanen søker du etter Microsoft Edge.
 7. Høyreklikk på det og velg alternativet Go to details. Hvis du ikke kan se alternativet Go to details, klikker du på More details og gjentar foregående steg. Høyreklikk på 'Microsoft Edge' og velg 'Go to details' Velg 'More details' hvis alternativet 'Go to details' ikke vises
 8. Når Details-fanen vises finner du alle oppføringer som inneholder navnet Microsoft Edge. Høyreklikk på alle og velg End Task for å fjerne disse oppføringene. Finn Microsoft Edge-oppføringer og velg 'End Task'

Tilbakestille Microsoft Edge-nettleseren (metode 2):

Hvis metode 1 ikke fungerer må du benytte en avansert metode for å tilbakestille Edge.

 1. Merk: du må sikkerhetskopiere dataene dine før du bruker denne metoden.
 2. Finn denne mappen på datamaskinen din: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Velg alle oppføringer som er lagret på den og høyreklikk med musen. Velg alternativet Delete. Gå til Microsoft Edge-mappen på datamaskinen din, høyreklikk på alle oppføringer og klikk på 'Delete'
 4. Klikk på Start-knappen (Windows-logo) og angi window power i feltet Search my stuff.
 5. Høyreklikk på Windows PowerShell-oppføringen og velg Run as administrator. Finn Windows PowerShell, høyreklikk på det og velg 'Run as administrator'
 6. Som administrator: Når Windows PowerShell-vinduet vises limer du inn denne kommandolinjen etter PS C:\WINDOWS\system32> og klikker på enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopier og lim inn den påkrevde kommandoen og klikk på 'Enter'

Så snart disse stegene er fullførte, skal Search.securysearch.com være fjernet fra Microsoft Edge-nettleseren din.

Fjern Search.securysearch.com fra Mozilla Firefox (FF)

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Mozilla Firefox, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Add-ons Extensions. Klikk på meny ikonet og velg 'Add-ons'
 2. Så, velg Search.securysearch.com og andre tvilsomme plugins. Klikk Remove for å slette disse oppføringene Velg 'Extensions' og se etter ondsinnede oppføringer. Klikk 'Remove' og bli kvitt dem
 3. Tilbakestill Mozilla Firefox
  Klikk på Firefox menyen øverst til venstre og klikk på spørsmålstegn. Så, velg Troubleshooting Information. Klikk på meny ikonet og så på '?'. Velg 'Troubleshooting Information'
 4. Nå vill du se Reset Firefox to its default state beskjeden med Reset Firefox knappen Klikk på denne knappen mange ganger og fullfør sletting av Search.securysearch.com. Klikk på 'Reset Firefox' knappen et par ganger

Fjern Search.securysearch.com fra Google Chrome

Åpne Google Chrome og gå til siden chrome://extensions. Her leter du etter utvidelsen SecurySearch. Fjern denne og se deretter etter andre mistenkelige utvidelser som du ikke har lagt til frivillig.

 1. Slett ondsinnede plugins
  Åpne Google Chrome, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Tools Extensions. Klikk på meny ikonet. Velg 'Tools' og 'Extensions'
 2. Så, velg Search.securysearch.com og andre ondsinnede plugins, velg papirkurv ikonet for å slette disse oppføringene Se etter ondsinnede oppføringer og slett hver av dem ved å klikke på papirkurv ikonet
 3. Klikk på meny ikonet igjen og velg Settings Manage Search engines under Search seksjonen. Så, i 'Settings', velg 'Manage search engines...'
 4. Når du er i Search Engines..., slett ondsinnede søkesider. Behold bare Google eller ditt foretrukne domene navn. Klikk 'X' for å slette ondsinnede URLer
 5. Tilbakestill Google Chrome
  Klikk på meny ikonet øverst til høyre i din Google Chrome og velg Settings.
 6. Scroll ned til slutten av siden og klikk på Reset browser settings. Så, i 'Settings', scroll ned til 'Reset browser settings' knappen og klikk på den
 7. Klikk på Reset for å bekrefte denne handlingen og fullfør slettingen av Search.securysearch.com. Klikk på 'Reset' knappen for å fullføre slettingen

Fjern Search.securysearch.com fra Safari

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Safari nettleser og klikk på Safari i menyen øverst til høyre på skjermen. Når du har gjort det, velg Preferences. Klikk på 'Safari' og velg 'Preferences'
 2. Så, velg Extensions og se etter Search.securysearch.com eller andre mistenksomme oppføringer. Klikk på Uninstall knappen for å kvitte deg med dem. Gå til 'Extensions' og avinstaller ondsinnede programtillegg
 3. Tilbakestill Safari
  Åpne Safari leseren og klikk på Safari i meny seksjonen øverst til høyre på skjermen. Så, velg Reset Safari.... Klikk på 'Safari' og velg 'Reset Safari...'
 4. Nå vil du se et detaljert dialog vindu som er fyllt med tilbakestill alternativer. Alle disse alternativene blir vanligvis sjekket, men du kan spesifisere hvilke av dem du vil tilbakestille. Klikk på Reset knappen for å fullføre Search.securysearch.com slettings prosess. Velg alle alternativer og klikk på 'Reset' knappen

Etter avinstallering av dette potensielt uønskede programmet (PUP) og fiksing av nettleserne dine, anbefaler vi at du skanner PC-systemet ditt med en vel ansett anti-spionvare. Dette hjelper deg med å bli kvitt Search.securysearch.com registerspor og identifiserer dessuten relaterte parasitter og mulige malware-infeksjoner på datamaskinen din. For å gjøre dette kan du bruke våre mest populære malware-fjernere: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforsker

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Lucia Danes
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk