Fjerne Pokki Start Menu (Veiledning for fjerning) - Gratisinstruksjoner

av Olivia Morelli - - | Type: Adware

Pokki Start Menu fjerningsguide

Hva er Pokki Start Menu?

Pokki Start Menu — et potensielt uønsket program som kommer inn i Windows-systemer via programvarepakker

Pokki Start Menu PUP

Pokki Start Menu er et legitimt program som ble opprettet av Sweet Labs Inc. for operativsystemene Windows 8 og 10. Dette programmet kommer normalt forhåndstinstallert med programvarepakker. Dataprodusenter benytter nemlig ofte denne teknikken for å oppnå fortjeneste fra tredjeparter. Appen erstatter standard startmeny til noe som minner veldig om Windows 7 – dette er en av hovedgrunnene til at brukere liker den. Brukere liker også tilpasningsmulighetene – ikonstørrelsen og -plasseringen kan justeres, og det samme gjelder andre parametere. Noen brukere er likevel ganske kritiske når det gjelder funksjonaliteten. Programmet er nemlig kjent for å innhente informasjon om brukere og vise påtrengende annonser.

SAMMENDRAG
Navn Pokki Start Menu
Type Potensielt uønsket program (adware)
Kompatible OS Windows 10, Windows 8
Utvikler Sweet Labs Inc.
Symptomer Endret standard startmeny, økt mengde annonser osv.
Distribuering Programvarepakker, mistenkelige nettsider, annonser osv.
Eliminering Automatisk – bruk ReimageIntego, eller manuelt – se veiledningen nedenfor

Sikkerhetseksperter anser dette programmet for å være adware. Noen brukere, som er lei av de irriterende annonsene, har en tendens til å kalle det Pokki-virus. Teknisk sett er ikke programmet et virus, fordi det ikke skader systemet eller personlige filer. Det er likevel ikke overraskende at brukere er raskt ute med å se etter metoder for å fjerne Pokki Start Menu. Eliminering av programmet er heldigvis ikke spesielt komplisert, men det kan være vanskelig å gjøre manuelt.

Siden Pokki Start Menu er et potensielt uønsket program, kan det initiere installasjon av andre uønskede apper. Dette inkluderer nettleserutvidelser, bloatware, scareware, verktøylinjer, mediespillere, PDF-konvertere og lignende. På grunn av dette er det helt nødvendig å holde adware-programmer unna. De injiserer systemet med ulike søppelfiler, og kan etter hvert gjøre at enheten kjører saktere etter en stund.

Brukere kan også oppdage økt mengde annonser i form av popup-vinduer, tilbud, intext-lenker, videoer osv. Disse annonsene kan dukke opp ut av det blå, uansett om du bruker Google Chrome, Internet Explorer eller Mozilla Firefox. Det verste er at disse annonsene kan være utrygge og omdirigere deg til tvilsomme nettsider. Sikkerhetseksperter anbefaler derfor at du unngår å klikke på disse annonsene, og heller fjerne dem øyeblikkelig.

En av de verste egenskapene til adware-programmet Pokki Start Menu er informasjonssporing. For å gjøre dette, bruker utviklerne ulike sporende teknikker, inkludert:

 • Sporende informasjonskapsler
 • Beacons
 • Pixels
 • JavaScripts, osv.

Innhentet data (spørringer, besøkte nettsider, IP-adresse, klikk på lenker osv) er nødvendig for ethvert markedsføringsfirma, ettersom informasjonen kan brukes i målrettet annonsering.

Alt i alt anbefaler vi at du fjerner Pokki Start Menu fra datamaskinen. Dette programmet kan utgjøre en risiko for personvernet ditt og vise annonser, uansett om du vil det eller ikke. For å sørge for at alle komponenter er eliminerte, foreslår vi at du skanner datamaskinen din med ReimageIntego. Hvis du ønsker å ha en gammeldags startmeny, anbefaler vi at du nedgraderer operativsystemet ditt til tidligere versjoner.

Pokki Start Menu-virus

PUP-er spres via programvarepakker

Selv om programmet kan lastes ned fra den offisielle nettsiden, er det ikke slik det kommer seg inn i offerets datamaskin. det er ikke overraskende at potensielt uønskede programmer normalt ikke installeres med vilje. De injiseres i andre programmer som lastes ned fra nettet, eller de forhåndsinnstalleres på datamaskiner og andre enheter.

Brukere følger ofte ikke med når de laster ned freeware- eller shareware-programmer. De ønsker nemlig å være ferdig med prosessen så raskt som mulig. Dette er en av de største feilene folk gjør, ettersom det til syvende og sist fører til installasjon av uønskede apper. Disse kan endre nettleserens hjemmeside, vise annonser og forstyrre daglige nettleserøkter.

For å unngå adware og andre uønskede apper, foreslår vi at du alltid velger avansert eller tilpasset installasjon, istedet for anbefalt modus. Hvis du velger anbefalt installasjon, vil du sannsynligvis ikke få se listen over programmer som blir installert sammen med det ønskede programmet.

Eliminer Pokki Start Menu på få minutter

Hvis du nettopp har kjøpt en ny datamaskin, og oppdaget at den inneholder tvilsomme programmer, foreslår vi at du søker dem opp på nettet. Ikke la adware forurense datamaskinen din med uønskede annonser, hemmelig informasjonssporing og installasjon av uønskede programmer. Vi foreslår at du fjerner Pokki Star Menu snarest mulig.

Det finnes to måter å oppnå dette på: Enten ved å laste ned og installere et sikkerhetsprogram, eller ved å eliminere trusselen ved å benytte instruksene nedenfor. Hvis du ønsker en rask løsning, anbefaler vi at du bruker et antivirus-program. Et slikt program kan dessuten finne andre potensielle infeksjoner. Vi anbefaler at du utfører et komplett systemskann.

Alternativt kan du fjerne Pokki Start Meny manuelt, uten å installere noen programvare. For å gjøre dette, må du eliminere alle komponentene manuelt og tilbakestille alle nettleserne. Vi forklarer den beste måten å gjøre dette på nedenfor.

Du kan reparere virusskade ved bruk av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Pokki Start Menu fjerningsguide

Fjern Pokki Start Menu fra Windows systemer

Eliminer Pokki Start Menu fra Windows på denne måten:

 1. Klikk Start Control Panel Programs and Features (hvis du er en Windows XP bruker, klikk på Add/Remove Programs). Klikk 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (hvis du er en 'Windows XP' bruker, klikk på 'Add/Remove Programs').
 2. Hvis du er en Windows 10 / Windows 8 bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når Quick Access Menu dukker opp, velg Control Panel og Uninstall a Program. Hvis du er en 'Windows 10 / Windows 8' bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når 'Quick Access Menu' dukker opp, velg 'Control Panel' og 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstaller Pokki Start Menu og relaterte programmer
  Så, se etter Pokki Start Menu eller andre nylig installerte mistenksomme programmer.
 4. Avinstaller disse og klikk OK for å lagre endringer Høyreklikk på hver mistenkelige oppføring og velg 'Uninstall'

Fjern Pokki Start Menu fra Mac OS X system

 1. Hvis du bruker OS X, klikk Go knappen øverst til høyre på skjermen og velg Applications. Klikk 'Go' og velg 'Applications'
 2. Vent til du ser Applications folderen og se etter Pokki Start Menu eller andre mistenkelige programmer på den. Så, høyreklikk på alle slike oppføringer og velg Move to Trash. Klikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Move to Trash'

Fjern Pokki Start Menu fra Microsoft Edge

Tilbakestill innstillingene for Microsoft Edge (metode 1):

 1. Kjør Microsoft Edge og klikk på More (tre prikker i øvre høyre hjørne av skjermen).
 2. Klikk på Settings for å vise flere alternativer.
 3. Så snart Settings-vinduet dukker opp klikker du på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå til innstillinger og velg 'Choose what to clear'
 4. Velg alt du ønsker å fjerne og klikk på Clear. Velg 'Clear'-knappen
 5. Deretter må du høyreklikke på Start-knappen (Windows-logo). Velg Task Manager. Åpne startmenyen og velg 'Task Manager'
 6. I Processes-fanen søker du etter Microsoft Edge.
 7. Høyreklikk på det og velg alternativet Go to details. Hvis du ikke kan se alternativet Go to details, klikker du på More details og gjentar foregående steg. Høyreklikk på 'Microsoft Edge' og velg 'Go to details' Velg 'More details' hvis alternativet 'Go to details' ikke vises
 8. Når Details-fanen vises finner du alle oppføringer som inneholder navnet Microsoft Edge. Høyreklikk på alle og velg End Task for å fjerne disse oppføringene. Finn Microsoft Edge-oppføringer og velg 'End Task'

Tilbakestille Microsoft Edge-nettleseren (metode 2):

Hvis metode 1 ikke fungerer må du benytte en avansert metode for å tilbakestille Edge.

 1. Merk: du må sikkerhetskopiere dataene dine før du bruker denne metoden.
 2. Finn denne mappen på datamaskinen din: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Velg alle oppføringer som er lagret på den og høyreklikk med musen. Velg alternativet Delete. Gå til Microsoft Edge-mappen på datamaskinen din, høyreklikk på alle oppføringer og klikk på 'Delete'
 4. Klikk på Start-knappen (Windows-logo) og angi window power i feltet Search my stuff.
 5. Høyreklikk på Windows PowerShell-oppføringen og velg Run as administrator. Finn Windows PowerShell, høyreklikk på det og velg 'Run as administrator'
 6. Som administrator: Når Windows PowerShell-vinduet vises limer du inn denne kommandolinjen etter PS C:\WINDOWS\system32> og klikker på enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopier og lim inn den påkrevde kommandoen og klikk på 'Enter'

Så snart disse stegene er fullførte, skal Pokki Start Menu være fjernet fra Microsoft Edge-nettleseren din.

Fjern Pokki Start Menu fra Mozilla Firefox (FF)

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Mozilla Firefox, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Add-ons Extensions. Klikk på meny ikonet og velg 'Add-ons'
 2. Så, velg Pokki Start Menu og andre tvilsomme plugins. Klikk Remove for å slette disse oppføringene Velg 'Extensions' og se etter ondsinnede oppføringer. Klikk 'Remove' og bli kvitt dem
 3. Tilbakestill Mozilla Firefox
  Klikk på Firefox menyen øverst til venstre og klikk på spørsmålstegn. Så, velg Troubleshooting Information. Klikk på meny ikonet og så på '?'. Velg 'Troubleshooting Information'
 4. Nå vill du se Reset Firefox to its default state beskjeden med Reset Firefox knappen Klikk på denne knappen mange ganger og fullfør sletting av Pokki Start Menu. Klikk på 'Reset Firefox' knappen et par ganger

Tilbakestill Google Chrome

Slett ondsinnede utvidelser fra Google Chrome:

 1. Åpne menyen i Google Chrome (tre vertikale prikker øverst til høyre) og velg Flere verktøy Utvidelser.
 2. I det nye vinduet ser du alle installerte utvidelser. Avinstaller alle mistenkelige tilleggsprogrammer som kan være tilknyttet Pokki Start Menu ved å klikke på Fjern. Tilbakestill Google Chrome

Slett nettleserdata og hurtigminnet i Chrome:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. Under Personvern og sikkerhet velger du Slett nettleserdata.
 3. Velg Nettleserlogg, Informasjonskapsler og andre nettstedsdata samt Bufrede bilder og filer
 4. Klikk på Slett data. Tilbakestill Google Chrome

Endre startside:

 1. Klikk på menyen og velg Innstillinger.
 2. Se etter mistenkelige sider som Pokki Start Menu under Ved oppstart.
 3. Klikk på Åpne en bestemt side eller et sett med sider og klikk på de tre prikkene for å få tilgang til Fjern-alternativet.

Tilbakestill Google Chrome:

Hvis ingen av disse løsningene hjelper, kan du tilbakestille Google Chrome for å eliminere alle Pokki Start Menu-komponenter:

 1. Klikk på Meny og velg Innstillinger.
 2. Under Innstillinger blar du nedover og klikker på Avanserte.
 3. Bla nedover til du finner Tilbakestill og rydd opp.
 4. Klikk på Tilbakestill innstillinger til standardverdiene.
 5. Bekreft ved å klikke på Tilbakestill innstillinger for å fullføre fjerning av Pokki Start Menu. Tilbakestill Google Chrome

Fjern Pokki Start Menu fra Safari

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Safari nettleser og klikk på Safari i menyen øverst til høyre på skjermen. Når du har gjort det, velg Preferences. Klikk på 'Safari' og velg 'Preferences'
 2. Så, velg Extensions og se etter Pokki Start Menu eller andre mistenksomme oppføringer. Klikk på Uninstall knappen for å kvitte deg med dem. Gå til 'Extensions' og avinstaller ondsinnede programtillegg
 3. Tilbakestill Safari
  Åpne Safari leseren og klikk på Safari i meny seksjonen øverst til høyre på skjermen. Så, velg Reset Safari.... Klikk på 'Safari' og velg 'Reset Safari...'
 4. Nå vil du se et detaljert dialog vindu som er fyllt med tilbakestill alternativer. Alle disse alternativene blir vanligvis sjekket, men du kan spesifisere hvilke av dem du vil tilbakestille. Klikk på Reset knappen for å fullføre Pokki Start Menu slettings prosess. Velg alle alternativer og klikk på 'Reset' knappen

Etter avinstallering av dette potensielt uønskede programmet (PUP) og fiksing av nettleserne dine, anbefaler vi at du skanner PC-systemet ditt med en vel ansett anti-spionvare. Dette hjelper deg med å bli kvitt Pokki Start Menu registerspor og identifiserer dessuten relaterte parasitter og mulige malware-infeksjoner på datamaskinen din. For å gjøre dette kan du bruke våre mest populære malware-fjernere: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Olivia Morelli
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk