Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

Fjern FenixLocker-virus (Gratisinstruksjoner)

av Olivia Morelli - - | Type: Ransomware

Funksjonene til FenixLocker ransomware-virus

FenixLocker-viruset, også kjent som [email protected] ransomware-virus, er et kryptoransomware som spres med en alarmerende hastighet. Det kan komme inn i datasystemet i det skjulte ved å utnytte sårbarheter i utdaterte programmer, samt mangel på antivirus-beskyttelse. Så snart Fenix Locker kommer seg inn i systemet aktiverer det seg selv og begynner å kryptere data med AES-kryptering. Dermed omformes nyttig filer til ødelagte data som ikke lenger kan åpnes. Programmet gir dessuten disse filene en ny filendelse, .[email protected]!! Det kan ta alt fra en time til noen få timer å kryptere alle filene. Så snart prosessen er fullført legger ransomware-programmet igjen en melding på datamaskinens skrivebord. Av en eller annen grunn får denne meldingen navnet CryptoLocker.txt eller Help to decrypt.txt. Programmet kan ha brukt navnet til det beryktede viruset CryptoLocker for å forvirre offeret. Offeret kan tro at viruset navn er Cryptolocker og at de bør se etter informasjon om dette viruset istedet. Meldingen som legges igjen på datamaskinen inneholder følgende informasjon:

All of your files are encrypted, to decrypt them write me to [email protected]
Your key: [Victim’s ID] 

FenixLocker virus infects computers via malicious email attachments

Vi vet allerede hvordan det går når ofrene sender en e-post til den oppgitte adressen – svindlerne ber dem om å betale løsesummen med Bitcoins via Tor-nettleseren. Vennligst ikke finn frem kredittkortet ditt – du bør ikke betale løsesummen. Dette er ikke bare fordi du da støtter de nettkriminelle, men også fordi en gratis dektrypter for FenixLocker allerede er lansert. Du kan bruke dette til å gjenopprette alle filene dine. Før du bruker dette verktøyet anbefales det at du fjerner malware-programmet fra systemet ved hjelp av et antimalware-program. Du kan for eksempel bruke Reimage Reimage Cleaner Intego til å fjerne FenixLocker-viruset. Vi anbefaler ikke at du velger manuell fjerning av FenixLocker ettersom dette kun kan gjøre av avanserte IT-brukere som vet hvordan de kan håndtere slike virus og vet hvor nettkriminelle skjuler mistenkelige komponenter. Hvis du ikke har erfaring i å håndtere malware, bør du bruke et automatisk verktøy for fjerning av virus.

Hvordan har dette viruset infisert datamaskinen min?

FenixLocker spres over nettet forkledt som en trygg fil. Det benytter seg med andre ord av en trojansk hest. Det kan legges til ondsinnede e-poster som de nettkriminelle sender til ofrene, eller det kan komme inn i systemet etter installasjon av en falsk Java-oppdatering. Svindlerne er dessuten blitt så avanserte at de kan infisere selv legitime nettsider ved å levere annonser med malware; de benytter dessuten trojanere for å dra nytte av sårbarheter i programvare som offeret har installert på datamaskinen sin. Den eneste måten for å forhindre slike ondsinnede programmer fra å angripe systemet er å skaffe pålitelig beskyttelse og unngå å besøke mistenkelige domener, åpne tvilsomme e-poster eller klikke på påtrengende annonser. Det er dessuten lurt å aktivere automatiske oppdateringer for å sikre at programmer installerer nye oppdateringer automatisk. På denne måten kan du være sikker på at de er mindre sårbare for datatrusler og at de er vanskeligere å utnytte.

Hvordan fjerne FenixLocker-viruset fra datamaskinen?

Du må fjerne FenixLocker-viruset fra systemet umiddelbart hvis du ikke ønsker at det skal forårsake mer skade på systemet ditt. Først etter at du har fjernet infeksjonen kan du benytte det kostnadsfrie dekrypteringsverktøyet og gjenopprette kryptert data. Hvis du ikke har startet fjerning av FenixLocker enda kan du lese disse instruksjonene for å være sikker på hvordan du starter antimalware-programmer på riktig måte og lar det finne viruset for deg.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell FenixLocker fjerningsguide for virus:

Fjern FenixLocker ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne FenixLocker

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage Reimage Cleaner Intego eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av FenixLocker.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern FenixLocker ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av FenixLocker. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage Reimage Cleaner Intego og sørge for at fjerning av FenixLocker er fullført.

Bonus: Gjenopprett dataene dine

Veiledningen som presenteres ovenfor er ment å hjelpe deg med å fjerne FenixLocker fra datamaskinen din. For å gjenopprette de krypterte filene anbefaler vi at du bruker en detaljert veiledning laget av sikkerhetsekspertene hos viruset.no.

Hvis filene dine krypteres av FenixLocker kan du bruke flere ulike metoder for å gjenopprette dem:

Bruk FenixLocker decrypter

For å gjenopprette filer som er krypterte av FenixLocker bør du fjerne infeksjonen først ved å bruke instruksjonene som gis ovenfor. Deretter kan du laste ned dette dekrypteringsverktøyet for FenixLocker, installere det og prøve å dekryptere en infisert fil. Programmet vil deretter finne passordet som trengs for å dekryptere resten av dataene dine.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot FenixLocker og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Databrukere kan oppleve tap av dokumenter og andre problemer på grunn av nettinfeksjoner. Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser.

Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet. Sørg for å gjøre det til en vane å ta daglige eller ukentlige sikkerhetskopier.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Olivia Morelli
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-fenixlocker-ransomware-virus.html
Veiledning for sletting på andre språk

Din mening om FenixLocker ransomware virus