Fjern FenixLocker-virus (Gratisinstruksjoner)

FenixLocker fjerningsguide for virus

Hva er FenixLocker ransomware-virus?

Funksjonene til FenixLocker ransomware-virus

FenixLocker-viruset, også kjent som [email protected] ransomware-virus, er et kryptoransomware som spres med en alarmerende hastighet. Det kan komme inn i datasystemet i det skjulte ved å utnytte sårbarheter i utdaterte programmer, samt mangel på antivirus-beskyttelse. Så snart Fenix Locker kommer seg inn i systemet aktiverer det seg selv og begynner å kryptere data med AES-kryptering. Dermed omformes nyttig filer til ødelagte data som ikke lenger kan åpnes. Programmet gir dessuten disse filene en ny filendelse, .[email protected]!! Det kan ta alt fra en time til noen få timer å kryptere alle filene. Så snart prosessen er fullført legger ransomware-programmet igjen en melding på datamaskinens skrivebord. Av en eller annen grunn får denne meldingen navnet CryptoLocker.txt eller Help to decrypt.txt. Programmet kan ha brukt navnet til det beryktede viruset CryptoLocker for å forvirre offeret. Offeret kan tro at viruset navn er Cryptolocker og at de bør se etter informasjon om dette viruset istedet. Meldingen som legges igjen på datamaskinen inneholder følgende informasjon:

All of your files are encrypted, to decrypt them write me to [email protected]
Your key: [Victim’s ID]

Vi vet allerede hvordan det går når ofrene sender en e-post til den oppgitte adressen – svindlerne ber dem om å betale løsesummen med Bitcoins via Tor-nettleseren. Vennligst ikke finn frem kredittkortet ditt – du bør ikke betale løsesummen. Dette er ikke bare fordi du da støtter de nettkriminelle, men også fordi en gratis dektrypter for FenixLocker allerede er lansert. Du kan bruke dette til å gjenopprette alle filene dine. Før du bruker dette verktøyet anbefales det at du fjerner malware-programmet fra systemet ved hjelp av et antimalware-program. Du kan for eksempel bruke FortectIntego til å fjerne FenixLocker-viruset. Vi anbefaler ikke at du velger manuell fjerning av FenixLocker ettersom dette kun kan gjøre av avanserte IT-brukere som vet hvordan de kan håndtere slike virus og vet hvor nettkriminelle skjuler mistenkelige komponenter. Hvis du ikke har erfaring i å håndtere malware, bør du bruke et automatisk verktøy for fjerning av virus.

Hvordan har dette viruset infisert datamaskinen min?

FenixLocker spres over nettet forkledt som en trygg fil. Det benytter seg med andre ord av en trojansk hest. Det kan legges til ondsinnede e-poster som de nettkriminelle sender til ofrene, eller det kan komme inn i systemet etter installasjon av en falsk Java-oppdatering. Svindlerne er dessuten blitt så avanserte at de kan infisere selv legitime nettsider ved å levere annonser med malware; de benytter dessuten trojanere for å dra nytte av sårbarheter i programvare som offeret har installert på datamaskinen sin. Den eneste måten for å forhindre slike ondsinnede programmer fra å angripe systemet er å skaffe pålitelig beskyttelse og unngå å besøke mistenkelige domener, åpne tvilsomme e-poster eller klikke på påtrengende annonser. Det er dessuten lurt å aktivere automatiske oppdateringer for å sikre at programmer installerer nye oppdateringer automatisk. På denne måten kan du være sikker på at de er mindre sårbare for datatrusler og at de er vanskeligere å utnytte.

Hvordan fjerne FenixLocker-viruset fra datamaskinen?

Du må fjerne FenixLocker-viruset fra systemet umiddelbart hvis du ikke ønsker at det skal forårsake mer skade på systemet ditt. Først etter at du har fjernet infeksjonen kan du benytte det kostnadsfrie dekrypteringsverktøyet og gjenopprette kryptert data. Hvis du ikke har startet fjerning av FenixLocker enda kan du lese disse instruksjonene for å være sikker på hvordan du starter antimalware-programmer på riktig måte og lar det finne viruset for deg.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Fortect Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Fortect Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Fortect Intego har en gratis, begrenset skanner. Fortect Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Fortect, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell FenixLocker fjerningsguide for virus

Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Viktig! →
Manuell fjerning kan være for komplisert for vanlige databrukere. Det krever avansert IT-kunnskap å utføre det riktig (hvis viktige systemfiler blir fjernet eller skadet, kan det føre til uopprettelig skade på Windows-systemet). I tillegg kan det ta flere timer å utføre. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du bruker den automatiske metoden som beskrevet ovenfor.

Steg 1. Åpne sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling

Manuell fjerning av malware bør utføres i sikkerhetsmodus. 

Windows 7/Vista/XP

 1. Klikk på Start > På/Av > Start på nytt > OK.
 2. Når datamaskinen din starter opp, trykker du på F8-knappen (hvis dette ikke fungerer, prøv F2, F12, Del – det avhenger av hovedkortet ditt) flere ganger helt til du ser vinduet for avansert oppstart.
 3. Velg Sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling fra listen. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Windows 10 / Windows 8

 1. Høyreklikk Start-knappen og velg Innstillinger.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Bla nedover og velg Oppdatering og sikkerhet.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. I menyen til venstre velger du Gjenoppretting.
 4. Bla nedover til Avansert oppstart.
 5. Klikk på Start på nytt nå.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Velg Feilsøking. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 7. Gå til Avanserte alternativer. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 8. Velg Oppstartsinnstillinger. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 9. Klikk på Start på nytt.
 10. Trykk 5 eller klikk på 5) Aktiver sikkerhetsmodus med nettverkstilkobling. Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 2. Slå av mistenkelige prosesser

Windows' oppgavebehandler er et nyttig verktøy som viser alle prosesser som kjører i bakgrunnen. Hvis det dukker opp malware-prosesser her, må de avsluttes:

 1. Trykk på Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne oppgavebehandleren.
 2. Klikk på Detaljer.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 3. Bla nedover til Bakgrunnsprosesser og se etter mistenkelige oppføringer.
 4. Høyreklikk og velg Åpne filplassering.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Gå tilbake til prosessen, høyreklikk og velg Avslutt oppgave.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 6. Slett innholdet i den ondsinnede mappen.

Steg 3. Sjekk oppstartsprogrammer

 1. Trykk Ctrl + Shift + Esc på tastaturet for å åpne Windows oppgavebehandler.
 2. Gå til fanen Oppstart.
 3. Høyreklikk det mistenkelige programmet og klikk på Deaktiver.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus

Steg 4. Slett virusfiler

Malware-relaterte filer kan dukke opp på flere ulike steder på datamaskinen din. Her er instruksjoner som kan hjelpe deg med å finne dem:

 1. Skriv Diskopprydding i Windows' søkefelt og trykk på Enter.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 2. Velg stasjonen du ønsker å rense (C: er som regel hovedstasjonen, og det er sannsynligvis her du finner ondsinnede filer).
 3. Bla gjennom Filer som skal slettes-listen og velg følgende:

  Midlertidige Internett-filer
  Nedlastinger
  Papirkurv
  Midlertidige filer

 4. Velg Rydd opp i systemfiler.
  Ransomware: manuell fjerning av ransomware i sikkerhetsmodus
 5. Du kan også se etter andre ondsinnede filer som skjuler seg i følgende mapper (angi disse oppføringene i Windows-søkefeltet og trykk på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Etter at du er ferdig, starter du PC-en på nytt i normalmodus.

Fjern FenixLocker ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av FenixLocker. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med FortectIntego og sørge for at fjerning av FenixLocker er fullført.

Bonus: Gjenopprett dataene dine

Veiledningen som presenteres ovenfor er ment å hjelpe deg med å fjerne FenixLocker fra datamaskinen din. For å gjenopprette de krypterte filene anbefaler vi at du bruker en detaljert veiledning laget av sikkerhetsekspertene hos viruset.no.

Hvis filene dine krypteres av FenixLocker kan du bruke flere ulike metoder for å gjenopprette dem:

Bruk FenixLocker decrypter

For å gjenopprette filer som er krypterte av FenixLocker bør du fjerne infeksjonen først ved å bruke instruksjonene som gis ovenfor. Deretter kan du laste ned dette dekrypteringsverktøyet for FenixLocker, installere det og prøve å dekryptere en infisert fil. Programmet vil deretter finne passordet som trengs for å dekryptere resten av dataene dine.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot FenixLocker og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Olivia Morelli
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk