Alvorlighetsgrad:  
  (10/100)

Fjern Chrome adware (Gratisinstruksjoner) - Instruksjoner for fjerning av virus

av Alice Woods - - | Type: Adware

Chrome-virus infiserer nettleseren din for å levere upålitelig sponsorinnhold

Eksempler på annnoser som vises av Chrome adware

Chrome adware-virus er en villedende programvare som er utviklet for å vise popup-vinduer, bannere eller in text-annonser for Google Chrome-brukere. Så snart det er installert kan det endre registrerinnstillingene i Windows, legge til nettleserutvidelser eller til og med kompromittere nettlesersnarveier for å levere plagsomme annonser. Ulike versjoner av adware-programmet kan infisere både Windows- og Mac OS-maskiner.

Alle annonsestøttede Chrome-virus genererer hovedsakelig klikkfortjeneste for utviklerne ved å promotere ulike nettsider, produkter eller tjenester. Disse programmene er designet for å spionere på brukerens nettaktiviteter og bruke innhentet data for å laste inn interessebaserte annonser til brukeren.

Antall annonser som genereres av Chrome malware plager ofte databrukere, og kort tid etter installasjon av annonsestøttet programvare begynner se å se etter renseverktøy som kan stanse den uendelige flyten av irriterende annonser. Installasjon av falske systemrensere kan dessverre forverre situasjonen og resultere i enda alvorligere problemer, som redusert systemhastighet, nettleserproblemer eller til og med brudd på personvern.

Det finnes flere typer Chrome-baserte adware-programmer, og det er forskjellige måter å identifisere dem på. Nedenfor finner du en liste over metoder som kan brukes til å oppdage et adware-program utviklet for Google Chrome.

 • Se etter en mistenkelig lenke som blinker i nettleserens adressefelt rett før du blir omdirigert til en tvilsom annonseside. URL-en i nettleserfeltet kan endres, men hvis du klarer å finne ut hvilken lenke som omdirigerer deg til ulike annonser, kan du finne en løsning på nettsiden vår. Foreta et søk i databasen vår, som oppdateres jevnlig. 

  Noen av de vanligste URL-ene tilknyttet annonsestøttede programmer er Onclickmax.com, Trackingclick.com, Querylead.com, Adsbtrack.com og andre. Disse lenkene inneholder sannsynligvis en annonse-id som forsvinner når den laster inn en spesifikk nettside og dets kommersielle innhold. 

  Slike omdirigeringer fører ofte til voksensider, ber deg om å registrere deg hos et tradingnettverk for binæropsjoner, eller det er sider som promotere tvilsomme systemverktøy.

 • Du kan også gjenkjenne Chrome adware-virus fra navnet på popup-vinduene og bannerne som genereres. Selv om flesteparten av annonsestøttede virus ikke lenger angir navn på annonsene, kan du se noen mistenkelige linjer som  “powered by [adware name]” eller “[adware name] ads.”

  Navnet på annonsen avslører hvilken infeksjon som forårsaker at nettleseren din kjører sakte, og du kan raskt identifisere den og fjerne den via kontrollpanelet eller nettleserens innstillinger. Noen av de vanligste adware-variantene er QkSee, DNS Unlocker og Settings Manager.

 • Falske Chromium-nettlesere kan også bli et problem som tvinger deg til å se etter fjerningsverktøy for Chrome malware. Som du kanskje vet, er de fleste populære nettlesere i verden basert på Chromium-prosjektet, som er åpen-kilde. Det er tilgjengelig for alle som ønsker å skape en tilpasset versjon av den populære nettleseren.

  Dessverre utnytter ofte svindlerne koden til å skape adware som erstatter snarveier i den ekte nettleseren og laster inn tredjepartsanonnser i korte intervaller hver dag. Noen av disse uønskede nettleserne kalles Chromium virus, Chroomium, eFast, Tortuga og Olcinium.

 • Chrome malware som viser falske virusvarsler tilhører også adware-kategorien, selv om dette er langt mer skadelig programvare. Hovedformålet er å villede uerfarne databrukere og få dem til å tro at systemet er infisert.

  Hvis man ikke klarer å identifisere teknisk støtte-svindel som viser “Apple Security Alert,” “Internet Explorer Critical ERROR,” “Internet Security Alert” eller lignende advarsel, kan det føre til kritiske problemer. Dette inkluderer finansielle tap, tap av data, eller andre personvern- og sikkerhetsrelaterte problemer. 

  Den viktigste detaljen som hjelper ofre med å gjenkjenne et phishing-angrep er såkalte gratisnumre som oppgis på skjermen. En villedende melding vises ofte i nettleseren, og det kan være vanskelig å lukke vinduet ettersom det stadig formerer seg. 

 • I noen tilfeller er et antimalware- eller antispyware-program den eneste muligheten for å identifisere og fjerne Chrome aware. I dagens marked finner du utallige verktøy for fjerning av spyware, men vårt team stoler kun på ReimageIntego og Malwarebytes.

  Disse programmene har vist seg å være fantastiske verktøy for å fjerne adware og andre annonsestøttede nettrusler. Et komplett systemskann kreves for å identifisere viruset som sender deg annonser, så vær tålmodig mens sikkerhetsprogrammet fullfører jobben.

Chrome adware-virusChrome adware-virus er ekstremt irriterende. Det viser ulike annonser i nettleseren Google Crome. Normalt kan viruset påvirke både Mac- og Windows-maskiner.

For å bli kvitt popup-annonser, annonser og falske virusvarsler, anbefaler vi at du fjerner Chrome adware-virus ved å bruke et vel ansett sikkerhetsprogram. Det finnes et stort antall infeksjoner som utfører unødvendige endringer i innstillingene i Chrome, og som viser kommersielt innhold uten brukerens tillatelse. Det er derfor veldig vanskelig å identifisere de som implementerer uønskede aktiviteter på datamaskinen din.

Utfør fjerning av Chrome adware ved hjelp av et pålitelig antispyware-program. Du finner en liste over disse nedenfor artikkelen. Vi har også laget en veiledning for hvordan du kan eliminere annonsestøttede programmer som viser daglige annonser. Du bør imidlertid være veldig nøye når du leser den – hvis du går glipp av et steg er det mulig du ikke klarer å fjerne Chromium-viruset.

Distribuering av adware som viser annonser i nettleseren 

Chrome-virus tilhører generelt sett ikke malware-kategorien fordi det benytter legitime distribusjonsmetoder. Dette kan imidlertid ikke sies om alle annonsestøttede programmer som påvirker nettleseren. De aller fleste spyware-programmer benytter den samme teknikken, nemlig bundling, for å infiltrere ubeskyttede datasystemer.

Bundling innebærer modifiserte installasjonsprogrammer som foreslår installasjon av ekstraprogrammer sammen med hovedprogrammet. Istedet for å installere kun det nedlastede programmet, blir også en rekke komponenter av potensielt uønskede programmer pakket ut og installert på systemet.

Kort tid etter oppdager offeret uønskede verktøylinjer eller utvidelser i nettleseren, i tillegg til en ny startside og en ny søkemotor som han/hun ikke har endret manuelt. 

Grunnen til at potensielt uønskede programmer klarer å infiltrere datasystemer er tilknyttet tendensen til rask installasjon av programvare. Mange tror at de kan velge “anbefalt” installasjon for å få en rask og sikker installasjon av det valgte programmet, men realiteten er en ganske annen. Programvarepakker gjør at ekstraprogrammer kan bli lagt til på systemet, og dette gjøres på lovlig vis via “anbefalt” installasjon. 

Siden all informasjon om ekstraprogrammer normalt står med liten skrift, er det vanskelig for brukeren å oppdage dem. VirusActivity.com-teamet anbefaler at innstillingen “custom” eller “advanced” benyttes ved installasjon av nedlastede programmer. Disse alternativene gir nemlig brukeren muligheten til å velge hvilke komponenter som skal installeres.

Så snart du bytter til et av de foreslåtte installasjonsalternativene, bør du sørge for å se etter avkryssingsbokser som gir tillatelse til installasjon av ekstra programvare. Fjern markeringen ved disse, og du unngår uønskede tilleggsprogrammer.

Enkel fjerning av adware fra Chrome på Mac eller Windows 

Brukere som er ute etter veiledning for fjerning av av Chrome adware har kommet til riktig sted. Veiledningen nedenfor forklarer hvor man skal se etter filer og innstillinger tilknyttet viruset og som påvirker nettleseren på en negativ eller uholdbar måte. For å fikse problemene som forårsakes av adware-programmet, trenger du bare å avinstallere alle komponenter som tilhører de potensielt uønskede programmene på systemet ditt.

Hvis du ønsker å spare tid og fjerne Chrome-viruset automatisk, kan du sjekke sikkerhetsprogrammene vi anbefaler. Disse viser seg å være fantastiske når det kommer til fjerning av adware, og vi setter vår fulle lit til dem. Hvis du bestemmer deg for å velge en av dem, må du sørge for at du laster ned den siste oppdateringen. Deretter sjekker du systemet ditt ved å kjøre et komplett systemskann. 

Du kan reparere virusskade ved bruk av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner og Malwarebytes er anbefalt for å søke etter potensielt uønskede programmer og virus med tilhørende filer og registeroppføringer.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell Chrome fjerningsguide for adware:

Fjern Chrome fra Windows systemer

Sjekk hvorvidt du har installert mistenkelige programmer på datamaskinen din i det siste. Du kan finne Chrome adware i Control Panel > Add or Remove Programs eller Programs and Features. Vi anbefaler på det sterkeste at du fjerner programmer som DNS Unlocker, Offers4U, Qksee, Settings Manager, Linkury SmartBar og lignende annonsestøttede programmer.

 1. Klikk Start Control Panel Programs and Features (hvis du er en Windows XP bruker, klikk på Add/Remove Programs). Klikk 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (hvis du er en 'Windows XP' bruker, klikk på 'Add/Remove Programs').
 2. Hvis du er en Windows 10 / Windows 8 bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når Quick Access Menu dukker opp, velg Control Panel og Uninstall a Program. Hvis du er en 'Windows 10 / Windows 8' bruker, høyreklikk i hjørnet nederst til venstre på skjermen. Når 'Quick Access Menu' dukker opp, velg 'Control Panel' og 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstaller Chrome og relaterte programmer
  Så, se etter Chrome eller andre nylig installerte mistenksomme programmer.
 4. Avinstaller disse og klikk OK for å lagre endringer Høyreklikk på hver mistenkelige oppføring og velg 'Uninstall'

Fjern Chrome fra Mac OS X system

Hvis du har å gjøre med Google Chrome-viruset for Mac, kan du følge disse instruksjonene for å fjerne trusler fra OS X-systemet. 

 1. Hvis du bruker OS X, klikk Go knappen øverst til høyre på skjermen og velg Applications. Klikk 'Go' og velg 'Applications'
 2. Vent til du ser Applications folderen og se etter Chrome eller andre mistenkelige programmer på den. Så, høyreklikk på alle slike oppføringer og velg Move to Trash. Klikk på alle ondsinnede oppføringer og velg 'Move to Trash'

Fjern Chrome fra Google Chrome

For å fjerne malware fra Chrome, går du til chrome:://settings og sjekker hvilke utvidelser som er lagt til nettleseren din. Inspiser alle nøye og slett alle som ser upålitelige ut. Til slutt tilbakestiller du Chrome for å rydde opp rotet som de potensielle uønskede programmene har forårsaket.

 1. Slett ondsinnede plugins
  Åpne Google Chrome, klikk på meny ikonet (øverst til høyre) og velg Tools Extensions. Klikk på meny ikonet. Velg 'Tools' og 'Extensions'
 2. Så, velg Chrome og andre ondsinnede plugins, velg papirkurv ikonet for å slette disse oppføringene Se etter ondsinnede oppføringer og slett hver av dem ved å klikke på papirkurv ikonet
 3. Klikk på meny ikonet igjen og velg Settings Manage Search engines under Search seksjonen. Så, i 'Settings', velg 'Manage search engines...'
 4. Når du er i Search Engines..., slett ondsinnede søkesider. Behold bare Google eller ditt foretrukne domene navn. Klikk 'X' for å slette ondsinnede URLer
 5. Tilbakestill Google Chrome
  Klikk på meny ikonet øverst til høyre i din Google Chrome og velg Settings.
 6. Scroll ned til slutten av siden og klikk på Reset browser settings. Så, i 'Settings', scroll ned til 'Reset browser settings' knappen og klikk på den
 7. Klikk på Reset for å bekrefte denne handlingen og fullfør slettingen av Chrome. Klikk på 'Reset' knappen for å fullføre slettingen

Fjern Chrome fra Safari

 1. Slett farlige utvidelser
  Åpne Safari nettleser og klikk på Safari i menyen øverst til høyre på skjermen. Når du har gjort det, velg Preferences. Klikk på 'Safari' og velg 'Preferences'
 2. Så, velg Extensions og se etter Chrome eller andre mistenksomme oppføringer. Klikk på Uninstall knappen for å kvitte deg med dem. Gå til 'Extensions' og avinstaller ondsinnede programtillegg
 3. Tilbakestill Safari
  Åpne Safari leseren og klikk på Safari i meny seksjonen øverst til høyre på skjermen. Så, velg Reset Safari.... Klikk på 'Safari' og velg 'Reset Safari...'
 4. Nå vil du se et detaljert dialog vindu som er fyllt med tilbakestill alternativer. Alle disse alternativene blir vanligvis sjekket, men du kan spesifisere hvilke av dem du vil tilbakestille. Klikk på Reset knappen for å fullføre Chrome slettings prosess. Velg alle alternativer og klikk på 'Reset' knappen

Velg riktig nettleser og øk sikkerheten med et VPN-verktøy

Det blir stadig viktigere å beskytte personvernet sitt på nettet, blant annet for å unngå lekkasje av personopplysninger og phishing-svindel. Et av de viktigste tiltakene er å legge til et ekstra sikkerhetslag ved å velge den sikreste og mest private nettleseren. Selv om nettlesere ikke gir komplett beskyttelse og sikkerhet, er noen av dem mye bedre ved sandboxing, HTTPS-oppgradering, aktiv innholdsblokkering, blokkering av sporere, beskyttelse mot phishing og lignende personvernrelaterte funksjoner.

Det er også mulig å legge til et ekstra beskyttelseslag og skape en helt anonym nettleseropplevelse ved hjelp av et Private Internet Access VPN. Denne programvaren omdirigerer trafikken via ulike servere, slik at IP-adressen og din geografiske posisjon skjules. Disse tjenestene har dessuten strenge retningslinjer mot loggføring, noe som betyr at ingen data blir loggført, lekket eller delt med tredjeparter. Kombinasjonen av en sikker nettleser og et VPN gir deg muligheten til å surfe sikkert på nettet uten å bli spionert på eller hacket av nettkriminelle.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Alice Woods
Alice Woods

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Alice Woods
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-chrome-adware.html
Veiledning for sletting på andre språk

Din mening om Chrome adware