Fjern ShinoLocker-virus (Instruksjoner for fjerning)

ShinoLocker fjerningsguide for virus

Hva er ShinoLocker ransomware-virus?

Hva er kjent om ShinoLocker ransomware?

Selv om ShinoLocker-viruset ikke er utviklet med intensjon om å dra nytte av uerfarne databrukere og innhente løsepenger, er det sannsynlig at svindlere kan utnytte koden og bruke den til å lage alvorlige ransomware-trusler. Dette viruset er en opplærings-variant, og er av samme type som Hidden-Tear ransomware. Slike opplæringsprosjenter kan raskt bli skadelige verktøy for de som ønsker å opprette ondsinnede datavirus. Selv om det skiller seg fra tradisjonelle crypto-ransomware, kan det utføre lignende aktiviteter, inkludert nøkkelnedlasting, filsøk, eliminering av skyggekopier, datakrytering og -dekryptering. Det ber imidlertid ikke om bitcoins eller søker etter nettverksdisker (ihvertfall ikke ennå).

Alle kan opprette sine egne ransomware-varianter ved hjelp av denne ransomware-simulatoren. Brukeren kan angi hvilke filtyper ransomware-programmet skal kryptere, hvor registerfilen skal plasseres og hvorvidt skyggekopier skal slettes. Dataene kan enkelt dekrypteres ved hjelp av ShinoLocker Decryptor, som krever en verts-ID og transaksjons-ID.
Selv om dette prosjektet ble lansert med gode hensikter for å hjelpe databrukere med å forstå hvordan ransomware-virus fungerer, er vi redd for at svindlere kan prøve å utnytte muligheten og lære hvordan de lager ekte ransomware-virus som kan forårsake stor skade på ofrenes datamaskiner. Nye crypto-virus utvikles hver uke, og for å beskytte datasystemene sine fra slike virus må brukere ta forholdsregler og benytte flere lag av beskyttelse for å sikre personlige filer og informasjon. Programmer som SpyHunter 5 kan identifisere og fjerne ShinoLocker og lignende virus. Du kan prøve å slette denne malware-varianten manuelt, men fullstendig systemskann og fjerning av ShinoLocker kan kun fullføres med et program som automatisk skanner etter og fjerner malware.

Hvordan spres slike virus?

Når det gjelder denne ransomware-varianten spres den ikke som andre, lignende trusler, ettersom den er opprettet for opplæringsformål. Du kan finne den og laste ned din egen kopi via shinolocker(dot)com. Vi er imidlertid bekymret for at flere endrede versjoner av ShinoLocker kommer til å oppstå. Dermed er det best å skaffe informasjon om hvordan slike trusler spres. I de fleste tilfeller sender svindlerne dem direkte til offeret via e-post ved å late som at de er representanter hos legitime organisasjoner. Vennligst ikke åpne e-poster med vedlegg fra ukjente avsendere!
Ransomware distribueres også via malvertising, noe som betyr at det spres sammen med falske programvareoppdateringer. Den eneste måten for å beskytte datamaskinen mot nettangrep er å installere et antimalware-program. Du kan imidlertid redusere sannsynligheten for at PC-en blir infisert av et ransomware ved å unngå å klikke på mistenkelige lenker og annonser, og unngå å installere programvareoppdateringer fra mistenkelige nettsider.

Hvordan fjerne ShinoLocker ransomware og lignende trusler fra datamaskinen?

ShinoLocker bør ellimineres akkurat som alle andre ransomware-trusler. Det vil si at det kan fjernes ved hjelp av et antimalware-program. Når en ransomware angriper systemet må du starte datamaskinen i sikkerhetsmodus for å aktivere antimalware-programmet. Instruksjonene som tilbys nedenfor hjelper deg med å gjøre dette. Hvis du heller foretrekker det kan du prøve å slette ShinoLocker-viruset manuelt. Hvis du blir angrepet av en endret versjon av dette viruset bør du imidlertid velge automatisk fjerning av ShinoLocker.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage Fornøyd-
garanti
Last ned
Intego Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage Intego, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage Intego har en gratis, begrenset skanner. Reimage Intego tilbyr et mer grundig skann når du kjøper fullversjonen. Når gratisskanneren oppdager problemer, kan du fikse dem via manuell reparasjon, eller du kan kjøpe fullversjonen for å fikse dem automatisk.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Reimage, kan du prøve SpyHunter 5.
Alternativ programvare
Ulike programmer har forskjellig formål. Hvis du ikke klarte å fikse ødelagte filer med Intego, kan du prøve Combo Cleaner.

Manuell ShinoLocker fjerningsguide for virus

Fjern ShinoLocker ved hjelp av Safe Mode with Networking

  • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking
    Windows 7 / Vista / XP
    1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
    2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
    3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

    Windows 10 / Windows 8
    1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
    2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
    3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
  • Steg 2: Fjerne ShinoLocker

    Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned ReimageIntego eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av ShinoLocker.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern ShinoLocker ved hjelp av System Restore

  • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt
    Windows 7 / Vista / XP
    1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
    2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
    3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

    Windows 10 / Windows 8
    1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
    2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
    3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
  • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
    1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
    2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
    3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av ShinoLocker. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
    4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
    Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med ReimageIntego og sørge for at fjerning av ShinoLocker er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot ShinoLocker og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Anbefalt for deg

Ikke la myndighetene spionere på deg

Myndighetene har en tendens til å spore brukerdata og spionere på innbyggerne sine, og dette er noe du bør ha i bakhodet. Vi anbefaler dessuten at du leser mer om tvilsom praksis for datainnhenting. Sørg for anonymitet på nettet, og unngå sporing eller spionering.

Du kan velge en helt annen lokasjon når du er på nettet, og få tilgang til alt innhold uten å bli stanset av geografiske begrensninger. Du kan surfe helt trygt på nettet uten risiko for å bli hacket ved bruk av et Private Internet Access VPN.

Kontroller informasjonen som er tilgjengelig for myndigheter og andre parter, og surf på nettet uten å bli spionert på. Selv om du ikke er involvert i ulovlige aktiviteter eller stoler på tjenestene og plattformene du bruker, bør du være forsiktig og ta forholdsregler ved å bruke en VPN-tjeneste.

Sikkerhetskopier filer til senere, i tilfelle malware-angrep

Programvareproblemer skapt av malware eller direkte datatap på grunn av kryptering kan føre til problemer eller permanent skade på enheten din. Når du har oppdaterte sikkerhetskopier, kan du enkelt gjenopprette filene dine etter slike hendelser. Det er nødvendig å oppdatere sikkerhetskopiene dine etter eventuelle endringer på enheten. På denne måten kan du starte på nytt fra der du var da du mistet data på grunn av malware-angrep, problemer med enheten eller annet.

Når du har tidligere versjoner av alle viktige dokumenter eller prosjekter, kan du unngå mye frustrasjon og store problemer. Sikkerhetskopier er praktisk når malware dukker opp ut av det blå. Bruk Data Recovery Pro for å gjenopprette systemet ditt.

Om forfatteren
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Olivia Morelli
Om selskapet Esolutions

Veiledning for sletting på andre språk