Alvorlighetsgrad:  
  (99/100)

Fjern RackCrypt-virus (Veiledning for fjerning)

av Jake Doevan - - | Type: Stjele programmer

PC-brukere må være forsiktige når de surfer på nettet fordi det finnes massevis av nettrisikoer og -trusler. Det er unødvendig å si at nettkriminelle jobber hardt hver dag med å finne folk som lar seg lure av fellene sine. Nylig har sikkerhetseksperter oppdaget at antall ransomware-angrep har økt betraktelig – nettkriminelle har sannsynligvis oppdaget at akkurat denne virustypen kan generere stor fortjeneste på en ulovlig måte. Brukere blir nemlig redde når noen stjeler filene deres og betaler som regel penger for å få dem tilbake. Dersom du noensinne blir utsatt for et ransomware-virus bør du ikke betale løsesummen!

RackCrypt Ransomware. Hvordan fungerer det?

RackCrypt-viruset, også kjent som MVP Locker, er en ondsinnet trojaner som kan komme inn i datamaskinen din ved å late som at det er en trygg fil. Så snart det er inne i datasystemet ditt legger det til filene sine i temp-mappen, legger til ondsinnede registernøkler og erstatter skrivebordsbakgrunnen din med et rack.com-bilde. Dette inkluderer instruksjoner for hvordan du gjenoppretter filene som ble krypterte av RackCrypt. I mellomtiden aktiverer denne ondsinnede datatrusselen programmer som skanner datasystemet og leter etter ulike personlige oppføringer. Det ser etter bilder, dokumenter, musikk, videoer, presentasjoner, arkiv og utallige andre filer. Det ser normalt etter følgende filendelser:

.doc, .docm, .docx, .jpe, .jpeg, .jpg, .js, .m3u, .m4a, .menu, .mov, .mp4, .mp3, .pptx, .psd, .ptx, .qic, .raw, .sav, .tor, .wmv, .wmo, .zip, .xls, .xlsm, .wall, .srf, .svg, .layout, .txt, .pdf, .mddata og mange andre.

Når det har oppdaget disse filene benytter det en kraftig AES-256 krypteringsalgoritme for å låse dem. Du kan gjenkjenne filer som er påvirket av RackCrypt malware ved filendelsene som legges til de infiserte filene – dette viruset legger til .rack-endelsen til filnavnet. Fil.mp3 blir for eksempel endret til fil.mp3.rack. Det er umulig å åpne de krypterte filene uten dekrypteringsnøkkelen, og dette er grunnen til at RackCrypt Ransomware krever at offeret betaler en løsesum for å få denne nøkkelen. Sikkerhetseksperter hevder imidlertid at nettkriminelle neppe gir fra seg dekrypteringsnøkkelen selv om offeret betaler løsesummen.

RackCrypt malware

Hvordan har RackCrypt Ransomware klart å komme inn i PC-systemet?

RackCrypt Ransomware spres som en trojansk hest. Det distribueres normalt via ondsinnede e-poster som sendes til PC-brukere. Ransomware angriper normalt store selskaper fordi dette viruset enkelt kan kryptere tonnevis av viktige filer på peer-to-peer nettverk. For å unngå å bli infisert av RackCrypt-viruset anbefaler vi at du unngår å åpne mistenkelige e-poster fra ukjente avsendere. Du bør dessuten være oppmerksom når du laster ned torrent-filer – nettkriminelle sprer ofte infiserte torrentfiler, inkludert virus, så vær forsiktig så du ikke laster ned slike. Du bør sette din lit kun til populære og velkjente nedlastingssider; ikke besøk høyrisikosider som inneholder tonnevis av annonser. Etter vår erfaring kan slike nettsider promotere tvilsomme eller til og med infiserte programmer, så det er best å holde seg unna dem.

Du kan slette ondsinnede filer som tilhører dette viruset ved hjelp av antimalware-programmet Reimage. Alternativt kan du bli kvitt RackCrypt manuelt. Veiledning for manuell fjerning er tilgjengelig på neste side.

Fjerning av RackCrypt

Du har muligheten til å betale nettkriminelle og støtte dem på denne måten, men vi anbefaler ikke at du gjør dette fordi det IKKE finnes noen garanti for at de gir deg dekrypteringsnøkkelen.

Det er viktig å fjerne RackCrypt-viruset så snart du oppdager det; dette kan avbryte kryperingsprosessen dersom den ikke allerede er fullført. Vi tilbyr en veiledning for manuell fjerning nedenfor, selv om vi anbefaler at du IKKE hanskes med dette viruset på egenhånd. Dersom du er en uerfaren PC-bruker bør du la et profesjonelt malware-verktøy ta seg av denne oppgaven.

Hvordan gjenopprette filene?

Det finnes dessverre ingen sikker metode for å dekryptere filer som er infisert av RackCrypt ransomware. Du bør alltid ha en sikkerhetskopi av filene dine på en ekstern disk i tilfelle er slikt virus angriper deg; vi anbefaler ikke at du lagrer filene dine i en sky ettersom enkelte virus er i stand til å få tilgang til dem via nettilkoblingen din og dermed forårsake problemer der også. Dersom du ikke har sikkerhetskopiert filene dine, er det liten sjanse for at du får til å gjenopprette dem. Du kan imidlertid prøve et av følgende programmer for å dekryptere filene dine: Kaspersky, Photorec eller R-Studio.

Tilbud
Gjør det nå!
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Last ned
Reimage (fjerner) Fornøyd-
garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Hva gjør jeg hvis det mislykkes?
Hvis du ikke klarte å reparere virusskade ved bruk av Reimage, , kan du sende inn et spørsmål til kundestøtte. Oppgi så mange detaljer som mulig.
Reimage er anbefalt for å reparere virusskade Gratisskanneren lar deg sjekke om PC-en din er infisert eller ikke. Dersom du trenger å fjerne malware må du kjøpe den lisensierte versjonen av verktøyet Reimage.

Manuell RackCrypt fjerningsguide for virus:

Fjern RackCrypt ved hjelp av Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Safe Mode with Networking fra listen Velg 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Networking i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Fjerne RackCrypt

  Logg inn på den infiserte kontoen og start nettleseren. Last ned Reimage eller et annet legitimt antispionvare-program. Oppdater det før du kjører et fullstendig systemskann og fjerner ondsinnede filer som tilhører ransomware-programmet og fullfør fjerning av RackCrypt.

Dersom ransomware-programmet blokkerer Safe Mode with Networking, kan du prøve følgende metode.

Fjern RackCrypt ved hjelp av System Restore

 • Steg 1: Start datamaskinen på nytt i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikk Start Shutdown Restart OK.
  2. Når datamaskinen blir aktiv, trykker du F8 gjentatte ganger helt til du ser Advanced Boot Options-vinduet.
  3. Velg Command Prompt fra listen Velg 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Trykk Power-knappen i Windows innloggingsskjermen. Trykk og hold nede Shift, som er på tastaturet, og klikk Restart..
  2. Velg deretter Troubleshoot Advanced options Startup Settings og trykk Restart.
  3. Så snart datamaskinen din blir aktiv, velger du Enable Safe Mode with Command Prompt i Startup Settings-vinduet. Velg 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Gjenopprett systemfilene og innstillingene
  1. Så snart Command Prompt-vinduet dukker opp, angir du cd restore og klikker Enter. Skriv inn 'cd restore' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  2. Skriv inn rstrui.exe og trykk Enter igjen.. Skriv inn 'rstrui.exe' uten hermetegn og trykk 'Enter'
  3. Når et nytt vindu dukker opp, klikker du Next og velger et gjennopprettingspunkt før infiltreringen av RackCrypt. Etter å ha gjort dette, klikker du på Next. Når 'System Restore'-vinduet dukker opp, velger du 'Next' Velg gjenopprettingspunktet ditt og klikk 'Next'
  4. Klikk Yes for å starte systemgjenoppretting. Klikk 'Yes' og start systemgjenoppretting
  Så snart du gjenoppretter systemet til en tidligere dato, bør du laste ned og skanne datamaskinen med Reimage og sørge for at fjerning av RackCrypt er fullført.

Til slutt bør du alltid tenke på beskyttelse mot crypto-ransomware. For å beskytte datamaskinen din mot RackCrypt og annet ransomware bør du benytte en vel ansett anti-spionvare, som Reimage, SpyHunterCombo Cleaner eller Malwarebytes Malwarebytes.

Om forfatteren

Jake Doevan
Jake Doevan - Livet er for kort til å kaste bort tid på virus

Dersom denne kostnadsfrie fjerningsveiledningen har hjulpet deg og du er fornøyd med vår tjeneste, ber vi deg om å vurdere å foreta en donasjon for å holde tjenesten ved like. Selv det minste beløp blir satt pris på.

Kontakt Jake Doevan
Om selskapet Esolutions

Kilde: https://www.2-spyware.com/remove-rackcrypt-virus.html

Veiledning for sletting på andre språk